Dan najlepših sanj

Dan najlepših sanj – čas je, da se po 33 letih končno objameta

Ljubljana, 09. 12. 2017 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V oddaji Dan najlepših sanj bodo na zofo poleg Petra sedle tri osebe s podobnim mišljenjem, namreč, vse tri osebe mislijo, da morajo za uresničitev svojih sanj oditi v tujino. Prva bi morala za uresničitev želje obiskati Nemčijo, druga Finsko, tretja pa meni, da je Los Angeles edini kraj, kjer bi lahko srečala osebo, ki jo želi spoznati že dolgih 33 let.

Znova je čas za nove skrite želje. Oddaja dan najlepših sanj bo tako tudi tokrat presenetila tri osebe, ki hrepenijo po nečem nedosegljivim.

12-letni Nejc je fant, ki zaradi spleta nesrečnih okoliščin živi z babico in dedkom, ki sta tudi njegova zakonita skrbnika. Babica in dedek sta Nejčeva prijatelja in edina zaupnika, Nejc pa je njun ves svet. Je priden v šoli, trenira karate, svoj prosti čas pa najraje preživlja ob zlaganju kock in pregledovanju oddaj in dokumentarcev o njemu zelo ljubi potopljeni ladji Titanik. Družina Janževec živi skromno, Nejc pa ima kljub temu otroške sanje, katere mu dedek in babica težko uresničita. Ekipa oddaje bo združila obe Nejčevi strasti in mu izpolnila njegovo veliko željo.

Le kaj se skriva v škatli?
Le kaj se skriva v škatli? FOTO: Miro Majcen
Alenka je navdušena nad zimo, mrazom, snegom in športnimi aktivnostmi v naravi. Od mladih nog je trenirala tek na smučeh in ljubezen do tega športa goji še danes. Več kot 20 let že sanja, da bi se preizkusila na ekstremni adrenalinski tekaški preizkušnji na Finskem. Čeprav je vedno potihem želela, da bi se teka udeležila, je svojo željo potlačila in dala prednost družini in njihovim potrebam. A kot pravi njena družina, je zdaj nastopil čas, da Alenka sebe in svoje želje postavi na prvo mesto in odteče svoje sanje. 
Alenka bo končno izživela svoje sanje.
Alenka bo končno izživela svoje sanje. FOTO: Miro Majcen
Irena in Michelle sta prijateljici že 33 let. Skupaj sta odraščali, delili svoje srečne in žalostne trenutke, uspehe, razočaranja, strahove in bolečino. Skupne jima niso le teme, o katerih se radi pogovarjata, ampak tudi želja. Da bi se končno lahko videli tudi v živo. Prav ste prebrali, Irena je namreč iz Trbovelj, Michelle pa prihaja iz Los Angelesa iz Združenih držav Amerike in njuno prijateljstvo ohranjata preko pisem. Kljub vsej obstoječi tehnologiji se nista nikoli ne videli ne slišali - ne  po telefonu ne po spletu, ostali pa sta zvesti papirju, svinčniku, kuverti in znamkam. Čas je, da se po 33 letih tudi objameta.
Po 33 letih sta se končno objeli.
Po 33 letih sta se končno objeli. FOTO: Miro Majcen
Dan najlepših sanj
Dan najlepših sanj FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.