Dan najlepših sanj

VIDEO in FOTO: Peter Poles: Ko sem videl solze snemalca, sem vedel, da delamo dobro stvar!

Ljubljana, 24. 11. 2017 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Boštjan Tušek/Alma Rahne
Komentarji
8

Pred 50. oddajo Dan najlepših sanj vam, zvestim gledalcem, razkrivamo podrobnosti, kamor vaše oko in kamere po navadi ne sežejo. "Gremo naprej do stote ali še naprej! Želim si uresničiti tisoč želja," je optimističen voditelj Peter Poles. Z njim pokukajte v zakulisje snemanja priljubljene oddaje in si oglejte tudi skrite trenutke, kot jih je ujelo oko našega fotografa!

Več videovsebin
  • Pokukajte v zakulisje snemanja s Petrom Polesom
    02:22
    Pokukajte v zakulisje snemanja s Petrom Polesom
  • Poles o željah, gostih, čustvih in kaj si želi v bodoče
    02:55
    Poles o željah, gostih, čustvih in kaj si želi v bodoče
  • Iz 24UR: Oddaja Dan najlepših sanj slavi abrahama
    01:26
    Iz 24UR: Oddaja Dan najlepših sanj slavi abrahama

Priljubljena oddaja Dan najlepših sanj praznuje posebni jubilej – v soboto bo na sporedu že 50. oddaja. Ustvarjalci oddaje, ki iz tedna v teden skrbijo za ganljiva snidenja dolgo izgubljenih sorodnikov in prijateljev in pomagajo, da v še tako temne življenjske zgodbe posije nekaj upanja, so na ta dosežek zelo ponosni. "V 50 oddajah smo se res veliko naučili. Z oddajo smo zrasli in jo radi delamo, cela ekipa se veseli že pri pripravi oddaje in potem seveda na koncu, ko pripeljemo stvari do konca tako, kot smo si jih zastavili," je razložil izjemni voditelj oddaje Peter Poles.

Peter nam je pokazal, kaj počne pred oddajo, kako "srednje panično ponavlja besedilo", ki ga ima na kartončkih, in v glavi preigrava situacije, ki se lahko zgodijo v oddaji. "Delamo čisti reality, ljudi snamemo s tribun, pridejo gledat oddajo, so sproščeni, nato pa sodelujejo v oddaji, kot glavni akterji, priprava je kar zahtevna," je povedal Poles. Pokazal nam je čakalnico, garderobo, razložil, kaj počne animator Blaž, kako zanj poskrbita stilistka in maskerka ter kaj počne ekipa.

"Maskerka ima največ dela z mojo glavo," se je hudomušno namuznil Peter.
"Maskerka ima največ dela z mojo glavo," se je hudomušno namuznil Peter. FOTO: Miro Majcen

In kako je voditi oddajo, ki je tako nabita s čustvi? "Včasih je težko. Enkrat sem med govorjenjem besedila, ko gledam v kamero, mimo nje s kotičkom očesa videl gospo, o kateri sem govoril, in se je zlomila, ko smo govorili o njeni težki življenjski zgodbi. Ko je padla v jok, sem dobil cmok v grlu. Včasih se zgodi, da težko spelješ stvar, ampak vem, kje so tisti trenutki, ko bi me lahko zvilo in se dodatno pripravim. Imam odgovornost, da oddajo pripeljem do konca," je pojasnil.

Trenutki pred začetkom snemanja.
Trenutki pred začetkom snemanja. FOTO: Miro Majcen

Že prva oddaja je bila čustveno izjemno naporna, a je Petru hkrati dala vedeti, da ekipa dela pravo stvar in da jih čaka zelo zanimivo potovanje. "Na prvem terenu smo sestri pripeljali brata, ki ga ni videla okoli 40 let, 25 let pa je mislila, da je mrtev. Ko sem ji povedal, da je njen brat v sobi zraven, ko se ji je začela tresti ustnica in so jo oblile solze ... Pride do izliva čustev, ki ga ne moreš predvideti ali nadzorovati. Ozrl sem se okrog in videl, da snemalcu teče solza ... takrat sem vedel, da delamo dobro stvar!" nam je zaupal.

In kaj meni o tem posebnem jubileju? "Super, da je 50. oddaja, ampak gledam naprej. Gremo naprej do stote oddaje ali pa še naprej! Res bi si želel uresničiti tisoč želja. Do zdaj smo jih uresničili nekaj čez 160. Bo še dolga!" je obljubil Peter.

Pot skozi portal in oddaja se lahko začne ...
Pot skozi portal in oddaja se lahko začne ... FOTO: Miro Majcen
DNS pasica, vabilo, vstopnice
DNS pasica, vabilo, vstopnice FOTO:

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ecnarf
12. 10. 2018 18.48
-3
lolek šalabajzrski
vrtojb
24. 11. 2017 22.37
-14
odstranite ga s teveja
ecnarf
24. 11. 2017 14.40
-19
šalabajzarstvo kurje
Sloncek_boncek
24. 11. 2017 11.25
+38
Ne glede na to, da je to komercialka in, da je to samo še eden od reality šovov, mislim, da ima oddaja pravilen format in, da res osrečuje ljudi, vseh tako ali tako ne moreš. Oddaje ne gledam, ker mi takšne sluzaste zadeve ne sedejo .. sem preveč čustven, ampak vsaka čast ekipi!
drobiž
24. 11. 2017 10.47
+45
Edina oddaja brez prisilnega humorja, drame skratka vse naravno. Čestitke !!!!!
Primož Rus
24. 11. 2017 10.33
-4
A se da,da bi recimo nekomu uresničli željo po srečanju npr z nekom,kot je Boštjan Romih,pa ne zgolj z plati znane osebe,ampak tko kot človeka z dušo
fosho
24. 11. 2017 11.48
+12
Piši oziroma izpolni prijavnico, nimaš kaj zgubit.
pozitivno
24. 11. 2017 10.21
-1
Kmalu gremo gledat v živo snemanje...me prav zanima kako bo