EU volitve

Zver: Vlada je izgubila tretje, Šarec pa že četrte volitve

Ljubljana, 26. 05. 2019 18.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 12 min
Avtor
Ni.Š./STA/L.Š.
Komentarji
115

Nekaj več kot 3000 slovenskih volišč je zaprlo vrata, so se pa odprla vrata volilnih štabov. Najbolj optimistični so v SDS in SLS, kjer se jim obeta največ sedežev v Evropskem parlamentu. Fajonova, ki kandidira na listi SD, pravi, da bo vse, kar bo več od enega poslanca, velika zmaga, Šoltes (DeSUS) pa pravi, da je šel v to tekmo zato, da zmaga.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Skupni štab SDS in SLS
    01:26
    Iz 24UR: Skupni štab SDS in SLS
  • Iz 24UR: Štab LMŠ
    01:14
    Iz 24UR: Štab LMŠ
  • Iz 24UR: Štab Levice
    01:05
    Iz 24UR: Štab Levice
  • Iz 24UR: Štab DeSUS
    00:54
    Iz 24UR: Štab DeSUS
  • Iz 24UR: Štab NSi
    01:15
    Iz 24UR: Štab NSi
  • Iz 24UR: Presenečenje?
    00:41
    Iz 24UR: Presenečenje?
  • Iz 24UR: Mlinarjeva optimistična
    01:11
    Iz 24UR: Mlinarjeva optimistična
  • Iz 24UR: Pogovor z Branetom Golubovičem LMŠ
    01:31
    Iz 24UR: Pogovor z Branetom Golubovičem LMŠ
  • Iz 24UR: Vzdušje v štabu Levice
    01:01
    Iz 24UR: Vzdušje v štabu Levice
  • Iz 24UR: Pogovor s Karlom Erjavcem (DeSUS)
    01:13
    Iz 24UR: Pogovor s Karlom Erjavcem (DeSUS)
  • Iz 24UR: Pogovor z Matejem Toninom (NSi)
    01:09
    Iz 24UR: Pogovor z Matejem Toninom (NSi)
  • Iz 24UR: Štab SD
    01:30
    Iz 24UR: Štab SD
  • Iz 24UR: Pogovor z Dejanom Levaničem (SD)
    02:00
    Iz 24UR: Pogovor z Dejanom Levaničem (SD)
  • Iz 24UR: V skupnem štabu SDS in SLS previdni z napovedmi
    01:20
    Iz 24UR: V skupnem štabu SDS in SLS previdni z napovedmi

V večini držav Evropske unije, tudi v Sloveniji, danes potekajo volitve 751 poslancev Evropskega parlamenta. V Sloveniji, kjer so se ob 19. uri zaprla volišča, smo volivci izbrali osem evropskih poslancev. Prvi izidi glasovanja v Sloveniji bodo sicer znani po 23. uri, ko se bodo v EU zaprla še zadnja volišča. 

Več o dogajanju pri nas in po svetu na naslednji povezavi. 

Podatke glasovanj v drugih državah EU lahko spremljate na naslednji povezavi.

Odzive na prve projekcije glasovanj v drugih evropskih državah si lahko preberete na naslednji povezavi.

Projekcija Mediana Pulse skupni listi SDS in SLS z Milanom Zverom na čelu napoveduje od 15,7 do 23,8 odstotka glasov oziroma najmanj enega in največ tri od osmih poslanskih sedežev, ki v evropskem parlamentu pripadajo Sloveniji. Več podatkov pa na tej povezavi.

V SDS računajo na najmanj tri poslanska mesta

V posameznih štabih je večinoma še mirno, saj je do prvih uradnih izidov še precej časa. Si pa največ evropskih poslancev obetajo v skupni listi SDS in SLS, kjer pričakujejo najmanj tri poslanska mesta. Nosilec liste je Milan Zver. Želijo si vsaj ponovitev rezultata izpred petih let, ko je SDS dobila tri evropske poslance.

Zver pričakuje prepričljivo zmago, in sicer tri poslance. "Pričakujem dobre rezultate, najmanj ponovitev rezultata izpred petih let," je dejal Zver in dodal, da pričakuje, da bodo prepričljivo dobili te volitve. "To bo tretja zaporedna zmaga za SDS v zadnjem letu," je dejal. Če se morda ne izide, bo to za Zvera precejšnje razočaranje, a je hkrati prepričan, da se bo izšlo.

Milan Zver je nosilec liste SDS in SLS.
Milan Zver je nosilec liste SDS in SLS. FOTO: Damjan Žibert

"Program je prišel do volivcev, žal pa mi je, da je bila volilna udeležba spet nizka. Očitno je to dolgoročni problem. Mogoče se da zgolj z intenzivno politično kampanjo, kateri smo bili priča tokrat kot še nikoli, prepričati večji del volilnega telesa," je dejal Zver. Na vprašanje, ali bo sodelovanje z SLS praksa tudi v prihodnje, pa je dejal: "To je bil osnovni namen tega zavezništva, to je bila naložba v prihodnost. Prepričan sem, da smo stkali zelo dobre vezi in da bomo sodelovali tudi v prihodnje." Zver prve sestanke že napoveduje: "Že v torek zjutraj imamo prve sestanke, ko bomo ocenjevali situacijo, na podlagi katere bomo sprejeli pomembne odločitve." Razmerja v evropskem parlamentu so se nekoliko spremenila, kar je Zver pospremil z besedami: "Kar si SDS želi, je, da bi oblikovali bolj uravnoteženo veliko koalicijo."

Zver pričakuje nove parlamentarne volitve

Je pa Zver med drugim dejal, da pričakuje nove volitve na nacionalnem nivoju. "Vlada, ki izgubi tretje volitve, oz. premier, ki izgubi četrte volitve zaporedoma, je soočen z demokratičnim primanjkljajem. Težko verjamem, da bo preživel do regularnih volitev."

Kangler ima dober občutek

Franc Breznik, poslanec SDS, je povedal, da imajo rezultate z manjših volišč, kjer so dosegli zmago. Sodelovanje s SLS pa bi opisal s pesmijo Ne bom pozabil na stare čase, ki bi jo zaigral na kitaro. Patricija Šulin je dejala, da če ne bo med izvoljenimi, da se bo vrnila v prejšnjo službo na davčno upravo. Kandidat liste Franc Kangler pa je vidno razpoložen dejal, da se na sedežu SDS ne pije samo štajersko vino, ampak vino iz vseh vinorodnih območij. Kangler ima sicer dober občutek, vse bo odvisno od obračuna volilnih rezultatov, kdo bo prestopili prag
"Vem, da imam dober rezultat," je dejal.

V štabu liste SDS in SLS.

Podobnik: Odločitev za skupno listo s SDS je bila prava

Predsednik SLS Marjan Podobnik je ob prihodu v štab dejal, da je bila odločitev, da so se tokrat na volitve podali skupaj s SDS, prava. "Kot vse kaže, bomo z našimi glasovi pripomogli k zelo dobremu volilnemu izidu. V vsakem primeru bomo dosegli, da bodo vprašanja slovenskega podeželja tudi v prihodnje pomembne teme v Evropskem parlamentu. Mislim, da je zmožnost sodelovanja, ki je v Sloveniji prej izjema kot pravilo, nekaj, česar smo veseli, in mislimo, da smo se pravilno odločili. Upamo, da bodo iz skupne liste izvoljeni trije kandidati. Veseli bi bili, če bi lahko Franc Bogovič nadaljeval evropsko pot ali pa bi poslanec postal naš drugi kandidat Franc Kangler," je dejal Podobnik.

Tudi v SAB nestrpno pričakujejo izide glasovanja na letošnjih evropskih volitvah. Vzdušje v volilnem štabu kaže, da kljub nekoliko slabšim izidom zadnjih javnomnenjskih anket še vedno pričakujejo izvolitev nosilke liste Angelike Mlinar za evropsko poslanko. Ta je kampanjo pred volitvami označila za najboljšo, ki jo je kdaj doživela.

Fajonova: Vse, kar bo več od enega poslanca, bo velika zmaga

V štabu SD upajo, da bodo letos izboljšali izid izpred petih let in da bodo dobili vsaj dve poslanski mesti. Nosilka liste je Tanja Fajon. Nadejajo se dobrega rezultata, boljšega kot na zadnjih volitvah, so pa nekoliko razočarani nad volilno udeležbo. 

Današnje volitve se zdijo Fajonovi izjemno pomembne, "ker smo na nekem razpotju, kam bo šla Evropska unija, kakšno vlogo Slovenci vidimo v njej, ne nazadnje bo Slovenija tudi kmalu prevzela predsedovanje", je izpostavila. O uspehu SD težko sodi, dokler ni niti neuradnih izidov, je pa zadovoljna s prvimi podatki. "Priznam, da si ta hip še ne upam napovedovati," je dejala, bo pa vse, kar bo več od enega poslanca, velika zmaga.

Židan: Pomembno je, da dobimo takšne poslance, ki razumejo, da Evropo vsi skupaj potrebujemo

"Mi smo po duši optimisti, jaz verjamem, da bomo imeli dober rezultat, tudi glede na kampanjo, ki smo jo peljali sami," pa je pred objavo prvih delnih neuradnih rezultatov dejal prvak stranke Dejan Židan. Kot je spomnil, so SD na vseh zadnjih volitvah, tako parlamentarnih kot lokalnih, pomembno izboljšali rezultat in tako bo po njegovi oceni tudi sedaj.

Dejan Židan in Igor Lukšič.
Dejan Židan in Igor Lukšič. FOTO: Aljoša Kravanja
V štabu SD je tudi nekdanji predsednik stranke Igor Lukšič, ki se je za poslansko mesto v evropskem parlamentu potegoval na zadnjih volitvah, a ga je s preferenčnim glasom prehitela Fajonova. Kot je dejal, podpira stranko, ki je po njegovi oceni v finalu kampanje pokazala dobro pripravljenost. Tudi Lukšič upa na vsaj dve poslanski mesti.

Po Židanovih besedah si želijo dva poslanca, tokrat pa je pomembno tudi, da dobimo takšne poslance, ki razumejo, da Evropo vsi skupaj potrebujemo in da je Evropa nastala na podlagi borbe proti fašizmu in nacizmu, pa tudi, da je EU pomembna za to, da gospodarsko zmagujemo na svetovni sceni.

Evropa je po Židanovih besedah pred težkimi izzivi, pri čemer je dejal, da "velike sile", ki so včasih pomagale, tudi pri razvoju demokracije, danes Uniji niso tako naklonjene. "Sami se moramo postaviti trdo na svoje noge," je poudaril.

Tudi Židan si želi, da bi bila volilna udeležba višja. "Želeli smo si, da bi bila nekje okoli 40 odstotkov, s tem bi pokazali, da je EU v očeh Slovencev legitimna. Udeležba med 25 in 30 odstotki pa ne predstavlja neke velike doze legitimnosti. To pomeni, da se bodo morali novi poslanci pa tudi komisija, boriti za svojo legimnost, po drugi strani pa je to tudi mogoče prednost," je še dodal.

V štabu SD.

Za SD so to sicer četrte evropske volitve. Leta 2004 je bil v Evropski parlament s preferenčnimi glasovi izvoljen zdajšnji predsednik republike Borut Pahor, pet let pozneje pa je stranka dosegla največji uspeh z dvema poslancema. V Bruselj sta odšla Fajonova in Zoran Thaler, nato je zadnjega zaradi korupcijske afere zamenjala Mojca Kleva.

Leta 2014 je bila Fajonova znova izvoljena v Evropski parlament, in sicer je s preferenčnim glasom prehitela takratnega predsednika stranke Igorja Lukšiča. Ankete ji mesto v Evropskem parlamentu napovedujejo tudi danes, bi se ji pa lahko v Bruslju pridružil še en strankarski kolega.

Ob 19. uri so volišča po državi zaprla vrata.
Ob 19. uri so volišča po državi zaprla vrata. FOTO: Damjan Žibert

Za NSi bi bila uspeh dva evroposlanca, pričakujejo enega

Na sedežu NSi se ozračje pred razglasitvijo rezultatov evropskih volitev segreva. Na sedež stranke je med drugim prispela nosilka liste Ljudmila Novak, ki jo je nekoliko presenetila relativno nizka volilna udeležba. V stranki sicer pričakujejo enega evropskega poslanca, uspeh bi bila dva. "Zelo bomo veseli, če bomo dobili dva evropska poslanca," je v izjavi za medije na sedežu stranke v Ljubljani povedala Novakova.

Je pa nosilka liste NSi nekoliko razočarana nad nizko volilno udeležbo. "Pričakovala sem višjo, saj smo vendarle veliko govorili o EU. Žal so se ljudje tako odločili, tudi to je treba spoštovati," je dejala.

Razloge za slab odziv volivcev med drugim vidi v temah, ki so prevladovale v predvolilni kampanji. "Zdi se mi, da smo preveč govorili o problemih, krizah, negativnih stvareh, a nihče izmed nas se ni za EU odločil zaradi kriz in slabih stvari, ampak zato, ker smo vsi verjeli, da nam bo bolje," je pojansila. Jo pa pomirjajo rezultati anket, ki kažejo, da okrog 70 odstotkov Slovencev še vedno zaupa EU.

Novakova bi bila v primeru izvolitve povratnica v Evropskem parlamentu. Če bo vnovič izvoljena, ji bodo pri delu pomagale izkušnje tako z evropskega parketa kot iz slovenskega parlamenta. "Mislim, da bom lahko še hitreje vstopila v stvari in bom lahko bolj samozavestna. Skušala bom delati za dobro Slovenije, kot že doslej, z novimi izkušnjami pa menim, da bi lahko še bolje," je pojasnila.

Za tokratne volitve so v stranki za nosilko liste določili nekdanjo predsednico Novakovo. Lojze Peterle, ki naj bi si prav tako želel prvega mesta na listi, pa se za nov, že četrti mandat evropskega poslanca, poteguje kot tretji na listi. Na drugem mestu je poslanec Jožef Horvat.

Po mnenju nekaterih analitikov pa bi bil lahko v primeru, da bi stranka dobila dve evroposlanski mesti, realni pretendent za Bruselj tudi nekdanji minister Žiga Turk. Izvolitev bi Turku, ki sicer ostaja član SDS, kot osmemu na listi lahko prinesli preferenčni glasovi.

Predsednik stranke Matej Tonin je ocenil, da je vrstni red kandidatov na glasovnici nepomemben, saj so to edine volitve, kjer so vsi kandidati napisani na glasovnici in lahko volivci izvolijo, kogar koli želijo. Odločitev volivcev pa bodo v NSi, kot je poudaril, spoštovali. Ob tem se je zahvalil volivcem, ki so se udeležili evropskih volitev in oddali glas za NSi.

Predsednik stranke Matej Tonin je dejal, da je vrstni red kandidatov na glasovnici nepomemben, saj so to edine volitve, kjer so vsi kandidati napisani na glasovnici in lahko volivci izvolijo kogarkoli želijo. Odločitev volivcev pa bodo v NSi, kot je poudaril, spoštovali. Ob tem se je zahvalil volivcem, ki so se udeležili evropskih volitev in oddali glas za NSi.
Pred prejšnjimi volitvami je NSi oblikovala skupno listo s SLS, s katere sta bila izvoljena dva poslanca, Lojze Peterle (NSi) in Franc Bogovič (SLS), ta s preferenčnimi glasovi z zadnjega mesta. Enega poslanca je NSi imela tudi v mandatu 2009-2014, najuspešnejša pa je bila na prvih volitvah v Evropski parlament leta 2004, ko je dobila dve poslanski mesti.

V LMŠ bodo z vsakim rezultatom zadovoljni

V volilnem štabu LMŠ je nosilka njihove liste Irena Joveva dejala: "Vse, kar bo več od tega, kar imamo trenutno v Evropskem parlamentu, bo za stranko LMŠ uspeh." 

Na vprašanje, ali bi bil za Jovevo, če ne bi dobila mandata, to osebni poraz, je odgovorila: "Zame osebno bi bila to predvsem ena velika izkušnja. Seveda pa kandidiram zato, da pridem v Evropski parlament."

LMŠ je samostojno nastopila na evropskih volitvah, stavili pa so na nove obraze. Joveva o rezultatih ni želela ugibati. "Odločitev je v rokah volivk in volivcev in resnično je nehvaležno karkoli napovedovati," je povedala. V izjavi je ocenila, da je bila volilna kampanja korektna, na nivoju, a z nekaj nizkimi, pričakovanimi udarci. Niti približno ji kot novinki ni bilo enostavno, edini plus je bil, da je bila kot novinarka kamere že vajena in ni imela dodatne treme, je dodala.

Nosilka liste LMŠ se je zahvalila vsem, ki so se udeležili volitev, posebej tistim, ki so svoj glas namenili LMŠ. Žalosti pa jo nizka volilna udeležba, saj je iskreno pričakovala, da bo udeležba precej višja, upanje v to pa ji je vlivala tudi udeležba na predčasnih parlamentarnih volitvah. "Zelo me skrbi, tudi to je nek znak zaupanja oziroma nezaupanja ljudi v politiko in politike," je povedala. Izrazila je upanje, da bodo izvoljeni evropski poslanci dokazali ljudem, "da se da spreminjati in dobro delati za ljudi in da bodo ljudje to opazili in čez pet let šli volit".

Levica upa na vsaj enega poslanca

V štabu Levice prav tako nestrpno pričakujejo izide. Po javnomnenjskih raziskavah so sicer okoli meje osmih odstotkov, kar je prag za vstop v Evropski parlament. Nosilka njihove liste je Violeta Tomić.

V trenutnem sklicu Levica nima nobenega poslanca, na zadnjih volitvah leta 2014 je za stranko glasovalo 5,47 odstotka volilnih upravičencev. Letos se ji obeta nekaj boljši rezultat. Danes objavljena projekcija Mediana Pulse ji napoveduje od 4,2 do 9,4 odstotka glasov, anketo so izvajali med 14. in 23. majem.

Da se bodo tokrat prebili v Evropski parlament, pričakuje tudi Mesec. Kot je dejal, želijo v stranki izboljšati izid iz leta 2014 in dobiti vsaj enega poslanca ter s tem "končno v Evropo tudi iz Slovenije poslati kritičen glas". Levica je v Evropi po njegovih besedah predvsem protiutež v parlamentu. "Po volitvah si želimo oblikovati progresivno koalicijo, ki bo EU kot celoto peljala v socialno prenovo," je dejal.

Strinja se, da je volilna udeležba nizka, ker ljudje ne vidijo možnosti, da resnično vplivajo na politike EU. "Evropa ima velik demokratičen deficit, parlament je bolj ali manj posvetovalno telo, zato ljudje ne verjamejo, da lahko stvari spremenijo," je dodal.

V štabu NSi in DeSUS.

Šoltes: Kot vsak športnik sem šel tudi jaz v to tekmo zato, da zmagam

Kampanja pred tokratnimi evropskimi volitvami je bila naporna, a dobra, je po zaprtju volišč v izjavi za medije ocenil predsednik DeSUS Karl Erjavec. Po njegovih besedah v stranki pričakujejo, da bodo še naprej imeli svojega evropskega poslanca. Do zdaj je bil to Ivo Vajgl, zdaj računajo na Igorja Šoltesa, je spomnil.

Kot kaže, bo volilna udeležba nekoliko višja kot nazadnje, a še vedno nizka. A kot pravi Erjavec, imajo zveste volivce, in prepričan je, da bodo dosegli želen rezultat.

Nosilec liste in aktualni evropski poslanec Igor Šoltes je bil pred objavo rezultatov optimističen, da bo ostal v Evropskem parlamentu. "Če ne bi imeli takih pričakovanj, ne bi šli v tekmo. Kot vsak športnik sem šel tudi jaz v to tekmo zato, da zmagam," je povedal v izjavi za medije na sedežu DeSUS.

Nekoliko ga je presenetila relativno nizka volilna udeležba. "Vsi, skupaj s celotnim Evropskim parlamentom, smo se zelo trudili, da bi ljudem predstavili, da gre za volitve, ki so pomembne za prihodnost Evrope," je dejal.

Če bo izvoljen, bo to za Šoltesa drugi mandat evroposlanca. Prvič je na evropskih volitvah nastopil kot predsednik stranke Verjamem, v Evropskem parlamentu pa se je pridružil Zelenim. Pred tokratnimi volitvami je najprej kazalo, da bo za vnovično kandidaturo zbiral podpise volivk in volivcev za samostojno listo, a so nazadnje našli skupni jezik z DeSUS. Pri njih se je sicer sprva kot najverjetnejši nosilec liste omenjal Vajgl, a se je ta odločil, da po dveh zaporednih mandatih v Evropskem parlamentu ne bo več kandidiral.

V SMC bodo zadovoljni predvsem z zmago EU

Tudi v SMC so v pričakovanju izidov glasovanja na letošnjih evropskih volitvah. Nosilec liste Gregor Perič je v izjavi po zaprtju volišč med drugim komentiral napovedi anket, po katerih SMC naj ne bi osvojila poslanskega sedeža. A Perič pravi, da so ankete eno, politična realnost pa drugo. "Mi bomo zadovoljni, če bo zmagala predvsem EU," je dodal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (115)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trdovrat
27. 05. 2019 20.09
Ne da se mi brati teh natolcevanj, toda če je res izjavil, kar je napisano v naslovu, mu potihoma svetujem pregled podstrešja, pri kakšni ustrezni ustanovi!
piu
27. 05. 2019 18.47
-3
večina lewakov je na državnozborskih volilo Šarca, da bi lahko nadaljeval luzersko Cmerarjevo nedelo......... in to mu edino uspeva........
vinogradnik33
27. 05. 2019 18.25
+3
Zver ali nima popolnoma razčiščenih pojmov ali pa ne sme priznati poraza ,zato ponavlja Janševe bese kot papagaj ! SDS je izgubila enega EU poslanca ,Bogovič ni njihov , je od SLS , če ne bi bili skupaj SDS + SLS bi SDS verjetno imel samo enega EU poslanca , tako , da evforije v SDS ne sme biti , ker so izgubili , močno pa je pridobila stranka Šarčeva LMŠ jas je pridobila 2 EU poslanca !
uporabnik123x
27. 05. 2019 16.50
+4
Zver.ina - kaj točno si ti dosegel v prejšnjem mandatu - kaj si naredil za Slovenijo ??? NIČ. Prikrajšal si nas za 1 MILIJON EVROV kolikor je nažalost tvoja plača. Sin tvojega diktatorja pa je "okradel" našo državo še za dodatnih par sto jurjev z njegovo plačo kot pomočnik vaš ničdelnežev. Sramota!!!
vsevid
27. 05. 2019 14.22
+6
VEŠ zverina nigdar neboš prišel v vlado pa neglede kaj si dobil sedaj ??
ValterUdovernik
27. 05. 2019 14.05
+6
Zver: Vlada je izgubila tretje, Šarec pa že četrte volitve... pa kljub temu bo tudi prihodnjo vlado sestavljal Sarec.
zmago56
27. 05. 2019 14.26
-3
Valter, pozabi, naslednjo vlado bo sestavljala nova lutka, nov egoist iz nove stranke, ki jo bo po sebi imenoval.
Slovencek1
27. 05. 2019 13.45
+2
Takšnega cinizma je resnično zmožen samo pravi SDSovec...mislim na sliko zgoraj...mater ste qreteni....ipak pa vam je odnesla vsaj en mandat. Če je koalicija SDS in SLS uspeh s tremi zici potem je naprav vam naredil LMŠ vesoljsko zmago...z dvemi mandati....ne razumem te kmet-avzarske demagogije
zmago56
27. 05. 2019 14.25
-1
Kot je meni znano je tudi LMŠ šel v predvolilno koalicijo z enim od medijskih hiš, a je oboje to sram priznati
Hasan
27. 05. 2019 11.44
+1
Prekleto moraš sovražiti lastno državo ali pa biti naiven in butast,da voliš Orbanovo podružnico v Sloveniji.
prolek
27. 05. 2019 12.06
+4
pravica5
27. 05. 2019 13.03
-2
malo manj kot pa če voliš rdeče leglo Slovenije
vinogradnik33
27. 05. 2019 14.33
+1
hotchilipoper
27. 05. 2019 11.44
+6
SDS veliki poraženec
hotchilipoper
27. 05. 2019 11.44
+2
Principat
27. 05. 2019 10.06
+8
in taki revanšistični , konflikten ter naduti bi naj bil evropski poslanec ,, da bi stopili skupaj in nekaj naredili za slovenijo , že v štartu sporoča , da je ego in posebnež, pa blatenje po sovenskem narodu in zaničevanju , če ne misliš kot on se bo nadaljevalo
ValterUdovernik
27. 05. 2019 13.23
+5
zmago56
27. 05. 2019 09.40
+1
Zanimivo, kako se je Šarec že v prvem nagovoru po volitvah spotaknil ob navezo SDS in SLS, nikjer pa ni omenil naveze LMŠ z medijsko hišo katere ne smem omeniti,sicem mi bodo komentar takoj zbrisali.
vinogradnik33
27. 05. 2019 09.33
+9
Zver ali nima popolnoma razčiščenih pojmov ali pa ne sme priznati poraza ! SDS je izgubila enega EU poslanca ,Bogovič ni njihov , je od SLS , če ne bi bili skupaj SDS + SLS bi SDS verjetno imel samo enega EU poslanca , tako , da evforije v SDS ne sme biti , ker so izgubili , močno pa je pridobila stranka Šarčeva LMŠ jas je pridobila 2 EU poslanca !
felix58
27. 05. 2019 09.28
+4
Ne vem, kakšna ti je to zmaga, če zgubiš ??? Aha, Hanza je tak rekel, in mora za njim ponoviti drgač bo dobil minus
korintos23
27. 05. 2019 08.44
+1
Čuj Zver, Bogovič Franc ne bo nikoli z vami delal koalicije z Orbanom, na njega ne računajte, on ni vaš, je v SLS!
rekapaka
27. 05. 2019 07.40
+6
Kaj je Zver stal na prepihu? V prejšnjem mandatu desna opcija 5 poslancev, v tem sklicu 4. Kakšna zmaga. Pirova. Pa še eno vprašanje. Je Janša, že sestavil vlado?
vsevid
27. 05. 2019 08.38
+8
Janša nebo nikoli več sestavljal vlade ,, če prav se hvalijo z EU volitvami bodo na DZ. volitvah sigurno pogoreli do tal !!!
vinogradnik33
27. 05. 2019 09.40
+4
Danes je čakalnik in na Trstenjakovi pričakujejo klice za sestavo vlade .
Nimasmisla
27. 05. 2019 07.10
+5
čeprav ga ne maram ima prav vsi pa imajo možnost iti na volitve
snacks
26. 05. 2019 21.59
+10
Dejstvo je, da so Janševci šli na volišča, ostali pa ne. Samo zato ta zmaga.
pomlad82
27. 05. 2019 08.05
-1
V naši vasi so odšli na volitve v večini levičarji. Sem bil v volilnem odboru. Zato tvoja teza ne drži.
severnik
27. 05. 2019 08.22
+3
Aja, če je šla pa vaša vas volit, potem pa že nekaj drži. Povej še kateri volilni okraj ste, da preverimo...
Principat
27. 05. 2019 12.01
+1
levičarji na volišče , zmagal zver , , , zaprite okna , ker imate prepih
pravica5
27. 05. 2019 13.04
-1
ja pač vse povsod kažete svojo lenobo in vam je težko dvigniti vaše lene riti za volitve kaj šele da bi kaj delali
BUONcaffee
26. 05. 2019 21.59
+3
Tito je zastopal 30 mio ljudi, 6 republik in ni vzel niti dinarja. Tej gospodje hočejo 20000 eur, da bodo tam sedeli, spali, brali časopis in pisali sporočila na tviterju. Pa kaka je to služba???
pomlad82
27. 05. 2019 08.06
+1
Tranzistor, kaj ti sploh veš kaj govoriš? Tito ni vzel "niti dinarja". Na tako veliki nogi kot je živel on , ni živel nobeden komunističen voditelj.
igy02
26. 05. 2019 21.58
+3
Tudi v SAB nestrpno pričakujejo izide glasovanja na letošnjih evropskih volitvah. Vzdušje v volilnem štabu kaže, da kljub nekoliko slabšim izidom zadnjih javnomnenjskih anket še vedno pričakujejo izvolitev nosilke liste Angelike Mlinar za evropsko poslanko. Ta je kampanjo pred volitvami označila za najboljšo, ki jo je kdaj doživela. Ta šivilja je res prismuknjena. Aja, ona je rešila državo.
direstraits
26. 05. 2019 21.58
-7
Ogromna sramota za Šarca... 1sedež....primerno, za nakup štrika.