Gospodarstvo

95-oktanski bencin in dizel malenkost dražja

Ljubljana, 06. 06. 2017 07.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Liter 95-oktanskega bencina se je zunaj avtocestnega križa podražil za 0,3 centa na 1,252 evra za liter, dizelsko gorivo pa za 0,1 centa na 1,146 evra. Ceni 100-oktanskega bencina in kurilnega olja trgovci medtem določajo sami.

Regulirani pogonski gorivi sta se opolnoči za odtenek podražili.
Regulirani pogonski gorivi sta se opolnoči za odtenek podražili. FOTO: Thinkstock

Regulirani pogonski gorivi sta se opolnoči za odtenek podražili. Liter 95-oktanskega bencina se je zunaj avtocestnega križa podražil za 0,3 centa na 1,252 evra za liter, dizelsko gorivo pa bo v naslednjih dveh tednih dražje za 0,1 centa, za liter je treba po novem odšteti 1,146 evra.

Potem ko je pred mesecem dni prišlo do občutnejše pocenitve obeh pogonskih goriv, se cene že pred dvema tednoma niso bistveno spremenile in tudi tokrat v novem dvotedenskem obdobju bo sprememba pri stroških voznikov le malo opazna.

V skladu z uredbo, ki jo je vlada sprejela novembra lani, lahko naftni trgovci cene 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah sicer določajo sami. Drugod po državi cene teh goriv še vedno ostajajo regulirane.

Določajo se v skladu z vladno uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro.

Ceni 100-oktanskega bencina in kurilnega olja trgovci medtem sami določajo že od aprila lani.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mladen sir
06. 06. 2017 08.00
+1
To ni bilo odobreno -odpoved ljudem kateri to delajo v svojo korist.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.