Adria Tehnika potrdila preregistriranje EasyJetovih letal: prvo letalo registrirali julija

Sedaj je tudi uradno: Adria Tehnika je bila izbrana za izvedbo potrebnih modifikacij na letalu registracije EasyJetovih letal v avstrijski register. Prvo letalo so registrirali julija 2017, trenutno pa poteka preregistracija še preostale EasyJetove flote - torej okvirno 110 letal.

V Adrii Tehniki so potrdili, da je bilo njihovo podjetje izbrano za izvedbo potrebnih modifikacij na letalu registracije EasyJetovih letal v avstrijski register, o čemer smo že poročali.

Prvo letalo so registrirali julija 2017 v okviru podelitve avstrijskega spričevala letalskega prevoznika družbi EasyJet.

Preregistriranje easyJetovih letal - 2

delo bodo predvidoma končali do konca zimskega voznega reda 2018 / 2019. (Foto: Adria Tehnika)

"Adria Tehnika trenutno izvaja modifikacije za vpis preostale EasyJetove flote, to je okvirno 110 letal, za potrebe letalskega prevoznika EasyJet Europe," so zapisali v sporočilu zajavnost in dodali, da bo delo predividoma zaključeno do konca zimskega voznega reda 2018/19.

V Adrii Tehniki ob tem izpostavljajo, da gre za zahteven projekt, kar se tiče obsega in časovnega okvira. Podjetje je prve modifikacije sicer že izvedlo v predvidenem roku.

Kot je pojasnil izvršni direktor podjetja Maks Pele, so z EasyJetom začeli sodelovati v letu 2016, ko so za njih opravljali vzdrževanje njihove flote letal A320, poslovno sodelovanje pa sedaj podaljšujejo za najmanj naslednji dve sezoni.

Tudi v EasyJetu so z dozdajšnjim sodelovanjem zadovoljni. Kot je dejal vodja vzdrževanja in tehnični direktor pri EasyJetu Brendan McConnellogue, bo Adria Tehnika EasyJetu pomagala izpolniti kompleksne zahteve postopka za prenos registracije.

Preregistriranje easyJetovih letal - 3

Britanski nizkocenovni letalski prevoznik easyJet se od julija ukvarja s preregistracijo letal iz britanskega registra tudi v Ljubljani, in sicer v hangarjih Adrie Tehnika na Brniku. (Foto: Adria Tehnika)

EasyJet je julija ustanovil novo letalsko družbo – EasyJet Europe s sedežem na Dunaju – da bi po izstopu Združenega Kraljestva iz EU lahko nadaljeval z izvajanjem letov znotraj EU. S takšno novo strukturo bo easyJet postal panevropska skupina letalskih družb s tremi letalskimi družbami s sedeži v Avstriji, Švici in Združenem kraljestvu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 12
 
fairplayy 15.11.2017 10:56:04
po eni strani zmanjšat CO2 izpuste kaj pa letala? Zato da eni venmetaši grejo na kavo in potem fotko objavijo na DO
Več komentarjev