Gospodarstvo

Adriine stevardese ne bodo več nujno govorile slovensko?

Ljubljana, 03. 10. 2011 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Člani kabinskega osebja, ki niso podpisali nove kolektivne pogodbe Adrie Airways, opozarjajo, da je bilo premalo časa za dogovor o spremembah pogojev dela. Trdijo, da v pogodbi ni zapisano, da morajo zaposleni znati slovensko.

Člani združenja kabinskega osebja, ki kot edini sindikat v Adrii Airways ni podpisal nove podjetniške kolektivne pogodbe, so zadovoljni, da se je proces dokapitalizacije letalskega prevoznika uspešno zaključil. A obenem so opozorili, da so imeli premalo časa, da bi se lahko sporazumeli o bistvenih spremembah pogojev dela kabinskega osebja.

"Upamo, da se bo za družbo končala dolgotrajna agonija, v kateri so se poslovodstvo družbe in zaposleni ukvarjali predvsem z iskanjem finančne rešitve družbe, in pričakujemo, da se bo končno začela produktivna faza poslovanja," so sporočili iz Združenja kabinskega osebja letalskih posadk Slovenije, ki ga vodi Gordana Boberič.

Novo podjetniško kolektivno pogodbo, ki je bila pogoj za uspešno dokapitalizacijo, so podpisali vsi sindikati, razen Združenja kabinskega osebja letalskih posadk Slovenije.
Novo podjetniško kolektivno pogodbo, ki je bila pogoj za uspešno dokapitalizacijo, so podpisali vsi sindikati, razen Združenja kabinskega osebja letalskih posadk Slovenije. FOTO: Miro Majcen

Pogajanja za podpis nove kolektivne pogodbe za kabinsko osebje so po njihovih navedbah potekala intenzivno, izčrpavajoče in pod velikim pritiskom. "Rok za oblikovanje in sprejem nove kolektivne pogodbe je bil nerazumno kratek. Kljub želji, da bi proces uspešno zaključili do 30. septembra, naporom in konstruktivnemu dogovarjanju je bilo 17 dni prekratek čas, da bi se lahko sporazumeli o bistvenih spremembah pogojev dela kabinskega osebja," so prepričani.

V novi kolektivni pogodbi ne bo zapisano, da morajo zaposleni znati slovensko?

Z vodstvom Adrie Airways se še niso uspeli uskladiti v točkah, ki so pomembne za ohranitev njihovega poklica v Sloveniji, na primer o obveznem znanju slovenskega jezika, česar vodstvo po njihovih navedbah ne želi imeti zapisano v kolektivni pogodbi, pa tudi o točkah, ki zagotavljajo socialno varnost zaposlenih, ohranjajo pridobljene pravice starejših delavcev in ne ogrožajo eksistenčnega minimuma najmlajšim.

"Ker je kljub 20-odstotnemu znižanju plač v lanskem decembru Adria Airways danes ponovno v hudih težavah, člani kabinskega osebja ne verjamemo več, da lahko uspešnost družbe temelji oziroma je odvisna od še nadaljnjega krčenja pravic izključno kabinskemu osebju," so zapisali. Velika večina članov sindikata kabinskega osebja, kar 89 odstotkov, se jih je zato opredelilo proti sprejetju in podpisu kolektivne pogodbe.

V sindikatu kljub temu pričakujejo nadaljevanje konstruktivnega dialoga, ki bo v najkrajšem možnem času privedel do zaključka pogajanj v obojestransko zadovoljstvo. "Poslovodstvo mora predstaviti vizijo in poslovno strategijo podjetja, ki bo vsebovala realistične možnosti za stabilizacijo delovanja, ustrezno tržno naravnanost in začela znatneje izboljševati prihodkovne vire. V zadnjem obdobju smo bili namreč priča le intenzivnim naporom za drastično krčenje stroškov dela," so poudarili.

Uspešno zaključena dokapitalizacija

Dokapitalizacija Adrie Airways se je v petek uspešno zaključila. Upravni odbor je namreč ugotovil, da je družba izpolnila vse ukrepe v skladu s sporazumom o finančnem in poslovnem prestrukturiranju. Novo podjetniško kolektivno pogodbo, ki je bila pogoj za uspešno dokapitalizacijo, so podpisali vsi sindikati, razen kabinskega osebja. Nova pogodba je v skladu z zakonom o kolektivnih pogodbah kljub temu veljavna za vse zaposlene v družbi ne glede na članstvo v posameznem sindikatu.

Izvršni direktor Adrie Airways Robert Vuga je zadovoljen z uspešno zaključeno dokapitalizacijo, hkrati pa obžaluje, ker kolektivne pogodbe niso podpisali vsi sindikati. "Mi smo svoj pogoj sicer izpolnili, ampak naša velika želja je bila, da bi jo podpisali vsi sindikati, ker bi samo na ta način pokazali, da smo vsi zaposleni sprejeli enake zaveze, da pristopimo k sanaciji družbe," je povedal. Adrio Airways zdaj čakata poslovna in kadrovska sanacija, če bodo dosledno uresničevali načrt prestrukturiranja, pa Vuga meni, da obstoj družbe ni ogrožen.

Spremembe v vodenju?

Finance poročajo, da Adrio Airways spremembe čakajo tudi v vodenju. Prihodnji mesec naj bi imeli skupščino, na kateri bi lastniki znova izglasovali dvotirno upravljanje. V tem primeru ne bi imeli več upravnega odbora, ki ga zdaj vodi Maks Tajnikar, ampak nadzorni svet, v katerem bodo tudi predstavniki bank, novih solastnic družbe, piše časnik, ki se sklicuje na neuradne vire. Nadzorniki bi potem imenovali tudi upravo – ali in koliko časa jo bosta še sestavljala Vuga in glavni izvršni direktor Klemen Boštjančič, po poročanju Financ še ni znano.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
04. 10. 2011 08.29
Ne bodo niti nujno prišle na ciljno letališče, lahko bodo prej izstopile.
gozdni janez
03. 10. 2011 22.32
Pilot bi moral met 6000 neto, ker je pomemben. Stevardese pa 500€.
glich
03. 10. 2011 21.54
BAJE da v USTAVI piše da je URADNI jezik SLOVENŠČINA. Pa baje da je je ustava nad vsemi zakoni/podzakoni/akti/pogodbami/kolektivni pogodbami/prepisi/podpisi .... BAJE.
Naglas
03. 10. 2011 21.47
1. Potem tudi premije in ministri ni potrebno, da znajo slovensko, 2. Le enkrat naj stevardesa na letalu AA spregovori z mano drugače kot Slovensko ... bom začel leteti iz Trsta, Celovca, Benetk... in nisem edini, ki tako misli. Adijo AA, tudi 500Mio€ ne bo pomagalo več!
BitterMan
03. 10. 2011 21.18
Še en dodatek. Plača pilota (cca. 3900 eur bruto) s 15 leti delovne dobe, dvema otrokoma in cca. 500 eur prevoza in malice je na koncu meseca okvirno 50 eur manj od 3000 eur neto. To je sicer veliko, samo se tudi oddela odgovornost je velika. Pilot "začetnik" ima pa cca. 2200 eur plače (začetnih seveda ni pilot z enim dnevom letenja - ne dela recimo prakse in vas pelje v london :)). maš pa seveda izjeme, ki tole presegajo za faktor 2-3 :)
BitterMan
03. 10. 2011 21.12
@ gozdni janez - 2000 eur plače nimajo stevardese, to si lahko prepričan. Plača je cca. 1000 eur neto za dnevno in nočno delo. :) Piloti imajo cca. 2800-3900 bruto. Pilotov imajo 106, stevardes 66, pa cca. 500 vseh zaposlenih.
gregaB5
03. 10. 2011 19.56
Ne razumem kaj se toliko razburjate... tukaj vas več kot polovica ne govori slovensko, pa vseeno pametujete.
gozdni janez
03. 10. 2011 17.54
Mene sploh ne gane. Plače majo pa previsoke za jurja. Ni čudn, da so v rdečih številkah, če ma kelnarca na letalu 2000€ plače. 900€ bi blo povsem dost. kr neke čudne plačilne pogoje si zmišljujejo.
FCL
03. 10. 2011 17.54
G28...odpri oči, že nekaj let smo v EU kjer je pretok delovne sile vsakdanji. A na Lufthansi strežejo samo nemke, AlItaliji pa samo italijanke??? Če nočejo delat, bodo prišle druge, ki bodo delale isto ali pa še bolje, in za manj denarja...to je to, to smo hoteli, kapitalizem, zdej se pa zjoki.
Gone4eveer
03. 10. 2011 17.10
Onda ćemo prićati po naše ?
scipio
03. 10. 2011 16.55
stevke nič več po slouenzko? sou ouat?
antonino
03. 10. 2011 15.59
MOGOČE BI BILO CELO BOLJE, ČE BI TUDI NPR. TAJNIKARJA ALI ŠE KOGA IZ UPRAVE ZAMENJALI Z KAKIM, KI NE ZNA SLOVENSKO.
najjana
03. 10. 2011 15.49
Ne moreš verjet.Katastrofa za slovenščino in slovenski narod.
G28
03. 10. 2011 15.28
FCL 03.10.2011, 14:53 kaj pa lajaš. Mal se pozanimi predno kaj govoriš. Ti bi tud joku, če bi vedu, da te lahko nekdo, ki še slovensko ne zna govorit zamenja na delovnem mestu. A tebi bi bilo lepo, če bi se peljal na dopust z avionom in pride do tebe en/a albanc/ka in te postreže v albanščini ali angleščini in to na SLOVENSKEM avionu, pa nisem rasist ampak očitno Slovenci premal gledamo na svojo rit tako, da svaka čas, da ste se uprli tej vaši t.i. upravi. Sej če dobiš 50 milijonovo za rešit podjetje moraš bit že res d.e.b.i.l. , da ga spet zakockaš.
asgard
03. 10. 2011 15.24
Men so se pa zdele zmerom prijazne kadar sem letel z Adrio. Probajte enkrat Bolgarsko letalsko družbo pa boste vidl. Če pa letim z našo družbo pa mi ne bo nben tolkel v albanščini, kaj bo kmalu še burek na letalu prodajal. Sej niso resni !!
modelx
03. 10. 2011 15.20
toliko časa bosta direktorja, dokler ne bo spet malo denarja, potem pa udari politično lumpbankarsko upravo, da bodo spet kardali (kaj pa je plača višja od 8000eur bruto v državni firmi in to brez končnih nagrad, dokler ne vrnejo vsega denarja iz dokapitalizacije - to velja za vse banke in firme).
wsharky
03. 10. 2011 15.04
... skrajni cas, da Adria konca svojo zivljensko pot v stecaju ...
FCL
03. 10. 2011 14.53
Teli kelnarji in kelnarce na nebu se malo preveč zmrdujejo, za 2 jurja bi bil samo tihi in podpisal !!! Boste pa propadli, pa boste kelnarili za 600 eur...
dannyer
03. 10. 2011 13.54
saj ni res pa je
manco-capac
03. 10. 2011 13.32
Še malo manjka, pa tudi direktor Adrie ne bo več znal "po slovensko"!?