Gospodarstvo

Afera VW: ni jasno, ali so kupci upravičeni do odškodnine, jasno pa je, da bodo tožbe lahko le individualne

Ljubljana, 27. 10. 2015 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Afera Volkswagen je prizadela tudi slovenske potrošnike, saj je pri nas spornih vozil več kot 34.000. Odpoklic vozil se bo začel leta 2016. Na vprašanje glede nastale škode za potrošnike, pa na gospodarskem ministrstvu menijo, da se bodo kupci sami odločali o tem, ali bodo uveljavljali odškodninske zahtevke zaradi povzročene škode.

Več videovsebin
  • Epilog: Zavajajo nas na vsakem koraku
    00:25
    Epilog: Zavajajo nas na vsakem koraku
  • Iz SVETA: Ne zamudite roka prijave napake
    02:00
    Iz SVETA: Ne zamudite roka prijave napake

Ali bodo kupci avtomobilov koncerna Volkswagen, ki so bili opremljeni s sporno programsko opremo za doseganje boljših rezultatov na okoljskih testih, upravičeni do kakršne koli odškodnine, še ni jasno. Predstavniki države pa jim vseeno svetujejo, naj pri prodajalcu čim prej naznanijo obstoj stvarne napake.

Volkswagen je pred tedni priznal, da je določene dizelske motorje opremil s programsko opremo za goljufanje na okoljskih testih. V Sloveniji je po podatkih družbe Porsche Slovenija takih vozil več kot 34.000; prizadeta so vozila znamk Audi, Seat, Škoda in Volkswagen z motorjem tipa EA 189 in s prostornino 1,2, 1,6 oziroma 2,0 litra.

Težav pri registraciji avtomobilov in pri tehničnih pregledih vozniki ne bodo imeli, homologacija se namreč za prizadeta vozila ni spremenila.
Težav pri registraciji avtomobilov in pri tehničnih pregledih vozniki ne bodo imeli, homologacija se namreč za prizadeta vozila ni spremenila. FOTO: Reuters

Konec novembra se izteče rok, v katerem mora Volkswagen nemškim organom jasno povedati, kako bo odpravil napake. Takrat bo več jasno tudi pri nas, so povedali govorniki na današnjem pogovoru z novinarji v prostorih ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Zaenkrat sicer vse kaže, da bo pri motorjih s prostornino 1,2 in 2,0 litra zadostovala zgolj prilagoditev programske opreme, medtem ko bo pri motorjih s prostornino 1,6 litra potreben tudi tehnični poseg, je pojasnil direktor agencije za varnost prometa Igor Velov. Ko bodo znane vse podrobnosti, pa bo jasno tudi, ali bo odprava napak kakor koli vplivala na delovanje motorja - ali bo na primer povečala porabo ali zmanjšala njegovo moč.

V četrtkovi oddaji EPILOG ob 22.30 uri tudi o tem, kdo in kako kupce zavaja.
Po aferi Volkswagen, ki je omajala zaupanje potrošnikov v trditve in teste proizvajalcev, so novinarji oddaje Epilog preverili, kdo stoji za trditvami, na katere se kot kupci zanašate. Kdo testira gume, avtomobile, pralne stroje, vodo? Se na te teste in trditve res lahko zanesete? Kakšna so zavajanja, manipulacije in triki? Zaradi njih imate v pralnem stroju več bakterij, trošite več za bencin, zavedeni ste v nekaterih oglasih.

Odpoklici vozil se bodo začeli leta 2016, zato lahko tudi slovenski lastniki prizadetih avtomobilov v začetku prihodnjega leta pričakujejo poziv, naj avtomobil pripeljejo na odpravo napake. Generalni direktor direktorata za notranji trg na gospodarskem ministrstvu Dušan Pšeničnik ob tem računa na "prijaznost" Volkswagna, ki bi lahko voznikom na primer v času popravila vozil zagotovil nadomestna vozila - seveda v možnem obsegu.

Vodja sektorja za cestne prevoze na ministrstvu za infrastrukturo Bogdan Potokar ob tem meni, da je v interesu voznikov, da se pozivu odzovejo in vozilo pripeljejo na ustrezno popravilo. Brez tega bodo namreč ostali tudi brez možnosti, da bi uveljavljali kakršne koli zahteve, povezane z afero.

Homologacija ostaja ista, zato težav pri registraciji ne bo

Težav pri registraciji avtomobilov in pri tehničnih pregledih vozniki ne bodo imeli, homologacija se namreč za prizadeta vozila ni spremenila. S popravki naj bi sedaj Volkswagen zagotovil, da bodo vozila zadostila navedbam iz homologacije, v kolikor to ne bi bilo mogoče, pa bi bilo treba homologacijo spremeniti. Vseeno Velov zagotavlja, da so vsi motorji, čeprav ne odgovarjajo navedbam proizvajalca, v skladu z veljavnimi standardi.

Odkrita napaka ne vpliva na varnost v prometu ali varnost vozila, proizvajalec pa jo bo odpravljal na lastne stroške, so poudarili na agenciji za varnost prometa.

Pomembno vprašanje je vprašanje nastale škode za potrošnike. "Kupci bodo sami odločali o tem, ali bodo uveljavljali odškodninske zahtevke zaradi povzročene škode," je poudaril Pšeničnik. Seveda morajo v tem primeru najprej škodo jasno določiti, podati vzročno zvezo in tako naprej.

Čimprej prijavite stvarno napako

Drugo vprašanje pa je vprašanje stvarne napake. Zakon o varstvu potrošnikov določa, da mora potrošnik o takšni napaki obvestiti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Ker je kar nekaj kupcev obvestilo Porsche Slovenija o napaki prejelo prejšnji teden, jim na ministrstvu za gospodarstvo svetujejo, naj v predvidenem roku obvestijo prodajalca o napaki.

Zakon o varstvu potrošnikov potrošniku v primeru stvarne napake sicer daje pravico od prodajalca zahtevati bodisi odpravo napake na blagu, vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga z novim brezhibnim ali povrnitev plačanega zneska.

Tožba lahko zgolj individualna

"Potrošniki lahko računajo na odpravo napake. Ali lahko računajo tudi na morebitno vračilo kupnine ali zamenjavo vozila z novim, pa je zelo odvisno od tega, kakšen bo obseg napak oziroma na kakšen način se bodo odpravljale," je dejal Pšeničnik, ki opozarja na načelo sorazmernosti. "Potrošnikom ne želimo dajati lažnega upanja," je dejal in dodal, da bodo morale biti kakršne koli morebitne tožbe individualne, saj instituta skupinske tožbe Slovenija še ne pozna.

Postavlja se tudi vprašanje, ali je bila v aferi oškodovana država. Sogovorniki so pojasnili, da morda kot kupec prizadetih vozil, vendar pa številke še niso znane. Javni razpisi za nabavo avtomobilov za javno upravo niso pod vprašajem, saj praktično nikoli ne vsebujejo določil o zahtevanih izpustih dušikovih oksidov. Država je utrpela škodo tudi skozi obračunan davek na motorna vozila, vprašanje pa je, ali bo ministrstvo za finance zahtevalo poravnavo.

Pšeničnik pa je spomnil še, da je avtomobilski grozd "zelo pomemben in dobro delujoč segment slovenskega gospodarstva". Avtomobilski dobavitelji ustvarijo več kot 3,7 milijarde evrov letnega prometa, delež Volkswagna pa je pri tem okoli 20-odstoten.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

provokatorr
28. 10. 2015 10.50
-2
ne vem, zakaj delate paniko, software je bil prirejen tako, da je ob določenih pogojih pogojih spremenil način delovanja in imel manjše emisije. ko so se vrtela samo pogonska kolesa, ko se ni premikal volan, ko je bila temperatura točno x stopinj, motor ogret, kar so pogoji, ki jih ima avto ki je na testiranju. ko pa se je nekdo z avtomobilom peljal, pa je motor delal povsem normalno in s tem kupec ni bil čisto nič oškodovan. oškodovana je bila država, ki je pokasirala manj okoljskih dajatev, kar pe je bilo spet ceneje za končnega kupca avtomobila, ki te dajatve plača. tak da res e vem, zakaj bi tožil VW? ker sem plačal premalo okoljskih dajatev?
miki67
28. 10. 2015 20.14
+1
Prav imaš, bo pa kupec oškodovan, če se po posegu (tu imam v mislih predvsem 1.6 motor) zmanjšala moč motorja, povečala poraba, spremenil navor,....) Oškodovan si tudi v primeru če si kupil avto z olajšavo (naprimer 3 otroci) kajti bolj ko je avto ekološki manj popusta si dobil
NoviceResnice
28. 10. 2015 08.18
Dejte se spelat s temi gajbami nekam.......
Smackyx
27. 10. 2015 20.31
+2
Kaj pa če je avto uvožen? Od kje bom potem dobil obvestilo?
provokatorr
28. 10. 2015 10.55
ko boš peljal avto na redni servis, ti bodo to naredili.
Boky34
28. 10. 2015 18.50
to pomeni da more avto peljati na uradni servis in pri njih servisirat avto..da ga vpišejo v bazo..mogoče je pa tudi načrtno tako,da bi se stara vozila spet vozila na uradne servise in tam mastno metali € za njihove storitve..spet nekakšen sekudarni nateg VW..
Boky34
28. 10. 2015 18.54
in zdej bodo kompliciral..če se je folk vozil 7-8let brez kakšnih problemov ne vem zakaj se nebi mogel še nadaljnih 5let..kr neki vse skup.. zanimivo pa je to da za Toyoto je pa vse skupaj tiho..ko imajo vpoklic ne vem koliko miljonov avtomobilov,zaradi kratkega stika na motorčku za dvigovanje šip..ki ti pa lahko celo zgori avto..o tem je pa vse tiho...
Eitipatapa
27. 10. 2015 20.05
+1
Zakaj samo jaz razmišljam v tej smeri? Avto ni okvarjen, pač ima v izpuhu preveč emisij. A ne bi bilo ceneje in enostavneje reči pač avto je takšen kot je, VW bo pa plačal percentualno odškodnino državam v katerih je bilo prodanih toliko in toliko avtov. S tem, da se potem ta škoda upošteva tudi na tehničnih pregledih in se ve, da kadar pride na pregled avto z mašino EA189, se kriterij preverjanja nekoliko zniža. V familiji imamo dva tovrstna avta in meni sta sicer povsem ok. Škoda mi je izgubljati dragocen čas okrog servisov in dajati šraufati povsem delujoč in negovan avto. Skrbi me pa kaj bo potem čez 5,10,15 let na tehničnih pregledih.
24Ppkur
27. 10. 2015 19.54
+2
pri nas spet nekaj kuhajo kako urediti zadevo, da nasrka kupec ..... zopet "hvataju krivinu" .... v smislu. kupec je kriv ker je kupil VW .... ne bi plačali odškodnine, ne bi skupinske tožbe, ne bi avta menjali, ne bi ... nic Jaz na svojem VW nimam tehmalverzacij, pa vendar, če se pri nas ne bo kaj več zgodilo kot to, da bodo zadnjo potegnili kupci ... ne kupim več VW, ne škode, ne seata, ne audija.
totalka
27. 10. 2015 21.28
-1
ma ja,...prvi boš stal v vrsti za novega..
Ka pa mislis
27. 10. 2015 19.08
-1
Vsi bi morali met -30% na nov avto.
Racionalnež
27. 10. 2015 18.07
+3
Me prav zanima, kaj bi bilo, če bi kaj tako neuglednega in lažnivega nakuhali pri recimo Kii. Po mojem bi jo vključno z državo skušali s tožbami vsi oguliti do kosti. Volkswagnu, ki zmaguje na javnih razpisih z deljenjem kuvert, se pač kaj temu podobnega ne more zgoditi, zato pa takšna mila retorika s strani države. Dejstvo pa je, da so goljufali in da so kupci plačali nekaj, kar dejansko ni tisto, kar bi moralo biti. Hvala lepa za takšne rože.
kakafonijaprava
27. 10. 2015 17.28
+3
Junfer lovi po Bruslju babja mednožja in ga briga za begunsko krizo. Itak se vidi da EU ni sposobna nič rešiti pri takšnih zadevah, tako kakor smo videli v Srebrenici! Zna samo dobro povleči in pofafati denar od držav iz EU za svoje elite!
Moj?ica123
27. 10. 2015 17.50
batom@pinkponk.com
27. 10. 2015 16.45
+1
Odskodnine bi VW moral placat drzavam, ki jim je onesnazil ozracje s prevaro.
proofreader
27. 10. 2015 16.42
+1
Dvojna merila. Lafarge so nagnali iz države, Volkswagen pa lahko smradi naokoli brez sankcij. Kaj dela tržna inšpekcija? Raje nadlegujejo male ribe, namesto da bi za par milijonov evrov kaznovali Volkswagen.
dr21
27. 10. 2015 16.34
+0
Meni so rekli, da mi bodo namestili novi lonec na izpuhu, da bo avto še bolj zaprt. Ja pa kaj še, itak je gor že katalizator, DPF... pa bi ga še bolj zagiftal. Ko bo konec garancije ga bom dal načipirat, ne pa dol zapirat, da bo manj šel ob večji porabi
Moj?ica123
27. 10. 2015 16.24
-1
He,he,he,he,he,he a je to,saj ni res pa je,tale wolzl nas pa res ne izpusti.Priznali so odskodnine naj dajo par sto evrckov na kupca,11-14,popravijo cene za dve leti 10% nizje,se kaksno ugodnost pa so zmagali,prodajali vodo z 20 % rastjo,pa nehite ze zezat das auto,ce tudi nam posel daje....Drgac pa je zame vedno gajba bil,ker je trd prevec.
Moj?ica123
27. 10. 2015 16.24
+1
krucyfix
27. 10. 2015 16.15
+4
Homologacija ostaja ista, zato težav pri registraciji ne bo .................................BEEEEE, BEEEEEE jasno je da vozila ne ustrezajo homologaciji ampak naša ovčja država sploh ne ve kaj bi