Agrokor naj bi obupal nad Mercatorjem

Hrvaški Agrokor po neuradnih informacijah ne bo šel v nov poskus nakupa Mercatorja. V Agrokorju sicer pravijo, da nimajo podatkov o tem, da bi potekal uradni postopek prodaje Mercatorja in tako sami tudi niso mogli odstopiti od nakupa.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Iz zgodbe o prodaji Mercatorja naj bi izpadel eden glavnih akterjev. Lastniki Mercatorja, ki so v zadnjih letih že večkrat skušali prodati svoje deleže v največjem slovenskem trgovcu, naj bi se pripravljali na novo skupno prodajo, a tokrat se po neuradnih informacijah za delnice ne bo potegoval hrvaški Agrokor.

Mercator

Agrokor naj bi dokončno dvignil roke nad Mercatorjem. (Foto: Reuters)

Finance namreč pišejo, da naj bi dve banki, UniCredit in Raiffeisen, Agrokorju odtegnili pomoč pri njegovi nameri za prevzem Mercatorja. Za 24ur.com so iz Agrokorja sporočili, da po njihovih informacijah trenutno ni nobenega uradnega postopka glede morebitne prodaje Mercatorja. "Glede na to, da ne sodelujemo v postopku , od njega nismo mogli niti odstopiti," so dodali v Agrokorju.

Informacije, da se bodo vnovične skupne prodaje večinskega deleža Mercatorja lotili isti akterji, ki so delež že skušali prodati, so sicer zaokrožile sredi poletja. Poleg družb iz skupine Pivovarne Laško, ki imajo skupaj v lasti 23,34-odstotni delež Mercatorja, naj bi tako k skupni prodaji pristopile še NLB, Banka Celje, Abanka Vipa, Banka Koper, Gorenjska banka, Hypo Alpe-Adria bank, NKBM ter sklad NFD 1 in NFD Holding.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 77
filipt 13.09.2012 10:45:04
Tale odločitev je za slovensko gospodarstvo dobra. Kakšne izdelke bomo lahko potem še kupovali v mercatorju? Kaj bo z našimi dobavitelji in vsemi ki so do sedaj sodelovali z mercatorjem, kaj bo z zaposlenimi? Zgodba bo podobna kot je recimo v drogerijah DM, slovenski izdelki bodo počasi izginjali s polic trgovin, tako kot so izginili s polic drogerij DM. N emoreš več kupiti Subrine in nekaterih drugih izdelkov, vse več pa je tujih blagovnih znamk. In enako bo v mercatorju in to je za našo že tako majhno državo slab obet za prihodnost!
Več komentarjev