Gospodarstvo

Ali NKBM grozi prevzem?

Ljubljana, 13. 12. 2007 20.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Denis Oštir/Katja Šeruga
Komentarji
36

Tuji skladi, ki jim je država zaupala deleže v Novi kreditni banki Maribor, so prodali že tretjino svojih delnic.

Tuji skladi, ki jim je država zaupala deleže v Novi kreditni banki Maribor, so prodali že tretjino svojih delnic.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

badabum
14. 12. 2007 14.26
manjakranjec : očitno nisi razumela vprašanja( glede na tvoj iq me to niti ne preseneča): KATERO KUPLJENO OZ. KONČANO ŠOLO IMAŠ??? Ali je to tako teško razumljivo vprašanje ???
manjakranjc@hotmail.com
14. 12. 2007 14.17
lep pozdrav, vsem ne-poslušalcem naj razsvetljim določene stvari s katerimi se sedaj močno manipulira..torej...izrečeno je bilo, da na podlagi Cvikla in Lahovnika, kot dva izmed predstavnikov EF meče slabo luč na vse iz EF. Zato sem rekla, da je povprečni levi ekonomist pač takšen ...retarded! Sta pač predstavnika določenega volilnega telesa in če ima levica samo take, se nisem dosti zmotila. Ostalim ekonomistom, ki razmišljajo s svojo glavo se iskreno opravičujem za nejasnost. Prodaja je bila transparentna in to bo tudi dokazano javnosti, od opozicije pa se ne pričakuje opravičila, saj te besede niti ne poznajo!
Uporabnik113189
14. 12. 2007 14.13
dejan.keuc, KD Group zastopa svoje vlagatelje in pobira samo "maržo". Njihovi klienti so zaslužili več kot 200€. Ali je mogoče bolje, če bi večino delnic kupili trije ali štirje, kot Šrot, Jankovič itd?
Dejan Keuc
14. 12. 2007 12.47
klasik : "Zaustavlja se bogatenje peščice in daje priložnost vsem državljanom" si izjavil... vsi državljani so zaslužili cca. 200 €, peščica npr: KD group pa 5 milijonov € ... tuji skladi celo 11 milijonov € ... tvoj stavek nekako ne drži.. ali?!
Tonček Balonček
14. 12. 2007 12.47
Še Janša in Bajuk ne mislita, da so vsi komunajzarsko bolševistični rdeču pluvači neumni, z opranimi možgani, zaslepljeni, hudobni, klavci in še kaj ampak jih rešpektirajo kot politične nasprotnike, sicer bi jih Evropa izločila in jim rekla hvala lepa! Ti izkjučujoči komentarji so smešni, kot bi jih pisal kak Janša ali podoben človek z paranoidnimi in anksioznimi lastnostmi, ha, ha!
Dejan Keuc
14. 12. 2007 12.44
klasik: vlada je stopila na prste bogatašem?!?! kako le mi povej..?... stvari se odvijajo kakor so si bogataši zamislili, zakona o prevzemih pa še vedno ni.. in ga ne bo, dokler se stvari ne prodajo dokonca... vse kar dela vlada je da joka v medijih, tako kot je v primeru "blatenja slovenije v tujini"... jokat je premalo, bo le potrebno nekaj naredit...
Dejan Keuc
14. 12. 2007 12.42
črni panter: procenti gor ali dol... tuji skladi so v 4 dneh zaslužili 11 milijonov €... pa če malo pomislimo, niti niso tolk tuji... so kar od tapravih(SDS) slovencev, le registrirani so v tujini... še enkrat , 11.000.000 €, pa mi je vseeno kolk procentov je to...
lucasa
14. 12. 2007 12.38
Maja Majica če že pljuvaš po ekonomistih: JANŠA JE OBRAMBOSLOVEC, in to OBRAMBOSLOVEC V SISTEMU ŠOLSTVA EX YU. T naštejem kakšne predmet takratnega študija? ON PA JE RESSSS PRAVI STROKOVNJAK.
Tonček Balonček
14. 12. 2007 12.02
Zakaj en zaupate gospodu Bajuku, saj vidite, da vse česar se loti, sije od transparentnosti in preglednosti, da en govorim o gospodarnosti in skrbi za državo in državljane. Nekateri njegovi zaposleni so le čez tale zadnji vikend z nakupoim in prodajo zaslužili po par plač! Ampak je bilo pa transparentno!
doki007@email.si
14. 12. 2007 11.55
manjakranjc ,.....ona obožuje janšo ,..njegova dejanja ,...vizjaka- njegova dejanja ,.....černač-a njegove komentarje ,....bajuk je zanjo alfa in omega,...... ----vsi ostali so pa neumni ,...to pomeni komunajzarji ...!! ---to so pa ala pravniki...!!
?rni panter 1
14. 12. 2007 11.45
Hehe, sicer nisem gledal prispevka, a sodeč po naslovu,...En tak izi izraču. Država je prodala 49% NKBM. Od tega 25% običnim državljanom, ki delnice večinoma držijo v lasti. 25% pa pravnim osebam-domačim in tujim. Če so dobili vsak polovico od 25% je to 12,5%. Če je ena tretjina tujih pravnih oseb prodala delnice, je to 4% banke...Mi gre na jok ko vidim kako butasti ljudje nasedajo populističnim štorijam bebastih novinarjev. Slabše kot ob vaškem šanku...
badabum
14. 12. 2007 11.33
Kriss : vidim ,da ti razumevanje besedila ne gre preveč od rok...Dr.Tajnikar ni rektor temveč dekan ekonomske fakultete... Manja : ekonomisti so retardirani? Ali lahko poveš katero šolo si kupila oz. končala, ti internetni čriček?
Uporabnik113189
14. 12. 2007 11.05
Včerajšnja trenja so bila pa res zanimiva. Prvič so v javnost pricurljali nekateri interesi in zamere, ki se skrivajo izza lepo narisanih kulis. Pokazalo se je, da je vlada uspešno stopila na prste nekaterim bogatašem, ki so že bili prepričani da jim nihče nič ne more. Imeli so pripravljen denar, pa niso dobili priložnosti. Ali nam navadnim državljanom to ne zveni zelo znano, ko težko čakamo redke priložnosti? Način prodaje IPO je pri nas bil prvi in morda se sliši čudno, vendar vse priznanje Bajuk-u. V pogojih ki jih imamo s sicer kar zgledno zakonodajo in celo vrsto nedelujočih mehanizmov, kjer ni utečene prakse je bilo to pogumno dejanje. Končalo se je relativno dobro, promet delnice je v redu, nihanje cene pa je nekaj normalnega. Izkazalo se je tudi, da so vsi delali napake, od levih do desnih in da ga ni junaka, ki mu ni kaj očitati. Trditev, da ima država diskrecijsko pravico kot lastnik se izkaže na trhlih nogah. Vlada NI LASTNIK. Je samo skrbnik državnega premoženja in ima tudi opozicija prav, ko trdi, da bi moral zaslužiti več pri velikih kupcih..Kar pa je lažje govoriti kot narediti. Več bi zaslužil, če bi prodal že tako bogati peščici, samo potem bi bili zopet priča trgu, kjer par velikih drug drugemu prodajajo. Ali je to borza? Je to res delniški kapital? Mislim da ne. Prodaja IPO je imela kar nekaj pozitivnih učinkov, med drugim tudi na Ljubljansko borzo in veliko državljanov je imelo možnost sodelovati in se naučiti kaj novega. Poleg tega so si vsaj za malenkost popravili izgube zaradi inflacije. O transparentnosti prodaje rajši ne bi.. Veliko je možnosti skrivanja predvsem izza tujih skladov, kar bomo težko kdajkoli izvedeli.. Po drugi strani pa tudi naši znani ekonomisti in levica niso ponudili drugega kot prodajo NKBM za velik denar, pri tem so pa pozabili povedati, da bodo takšno prodajo državljani le od daleč opazovali. Iz vse te zmede in cele vrste napak tako desnih kot levih se kljub temu kaže pozitiven trend. Zaustavlja se bogatenje peščice in daje priložnost vsem državljanom z nekaj omejitvami ampak je pa priložnost. Upam da bo v bodoče še kakšna podobna prodaja seveda še bolj transparentna. Ne verjamem namreč v teorije, ki jih širijo nekateri, da so pravilni in dobri trendi kopičenja kapitala v rokah redkih posameznikov. Če je to res, naj se preselijo z vsem denarjem na Aljasko, pa bomo videli komu bo bolj dolgočasno. Managerji so prav tako zaposleni kot vsi ostali in želja da so hkrati večinski lastniki je tako protinaravna, kot bi želel mož biti hkrati tudi žena. Vsi pa vemo, z ženo je težko, brez nje še težje.
HandOfSteel
14. 12. 2007 10.07
Adolf ... zivis v preteklosti, komunizma ze dolgo ni vec ... ne bit tok trd, pa poglej kaj dela Jansa ... unicuje gospodarstvo, ljudi, drzavo ...
adolf.broz@yahoo.com
14. 12. 2007 09.56
Čestitke vladi in g. Bajuku za opravljeno privatizacijo NKBM. Jankoviču, Šrotu, in ostalim rdečkarjem gre v nos, da so lahko navadni ljudje sodelovali pri privatizaciji.Pa kaj mislijo, da bodo celo državo požrli, svinje pokvarjene. Vladi pa vso podporo v boju proti tej komunistično-kapitalistični bandi (to je možno samo pri nas), ki je s pomočjo SD-ja, LDS-a in palčka Kučana pokradla družbeno - naše premoženje.
HandOfSteel
14. 12. 2007 08.13
manja: ko stopis macki na rep zacvili, mar ne ?
grlica@siol.com
14. 12. 2007 08.10
Bajuk naj se pobere nazaj v Argentino imetje v slo pa naj se mu zaseže navadna baraba je nategnu slovenski narod in to večkrat sramota slovencev da ste ga spustili v parlament groza
Matej Rojc
14. 12. 2007 08.07
tupa glupa manjakrajnc :)))
killi-123@hotmail.com
14. 12. 2007 08.00
Manja, hvala za klasifikacijo. Zadnje dni ti gre kar dobro od rok. Sicerpa tako rada razpolagaš in zahtevaš argumente. Jih ne opažam v tvojem zadnjem postu. Sicer pa nimam namena debatirati na takem nivoju. Si ,kar si,pomagaj si sama.
manjakranjc@hotmail.com
14. 12. 2007 07.47
lucas, killi, weper očitno tudi za vas velja a ste gluhi al pa glupi in Gantar je izumil nek aksiom za vas! Mene bi bilo sram, da bi imela v vrstah Jankovića- nasmeh tako umeten, kot iz reklame za zobno pasto, govori pa ja očitno na L!