Gospodarstvo

Balogh bo na čelu slabe banke še pet let, podelili so mu polni mandat

Ljubljana, 08. 09. 2016 10.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Neizvršni direktorji DUTB so v sredo za glavnega izvršnega direktorja imenovali Imreja Balogha, ki je slabo banko začasno vodil že od lanskega oktobra. Polni petletni mandat mu začne teči s 1. oktobrom, Balogh pa s tem postaja tudi član upravnega odbora DUTB.

Imre Balogh je dobil petletni mandat za vodenje slabe banke.
Imre Balogh je dobil petletni mandat za vodenje slabe banke. FOTO: DUTB

Kot so danes sporočili iz Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), so neizvršni direktorji, ki jih vodi Marko Simoneti, Imreja Balogha za glavnega izvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) imenovali v skladu z zakonodajo in na podlagi mednarodnega postopka izbora, ki je bil "izveden transparentno, konkurenčno, enakopravno, zaupno in v skladu z najboljšo poslovno prakso na področju kadrovanja".

Spomnili so, da je bil oktobra lani imenovan na mesto glavnega izvršnega direktorja za največ eno leto. V času opravljanja te funkcije je njegov položaj neizvršnega direktorja miroval. Skladno s tem je bil julija letos objavljen mednarodni razpis za glavnega izvršnega direktorja.

Komisija prejela deset prijav, v ožjem krogu štirje

Kadrovska komisija je do izteka roka, 29. Julija letos prejela deset prijav. Nato je pripravila poročilo o prijavljenih kandidatih in na osnovi preverbe izpolnjevanja pogojev, rezultatov razgovorov, opravljenih testiranj ter predvidenih meril predlagala neizvršnim direktorjem v nadaljnjo obravnavo štiri kandidate, ki so ustrezali merilom za opravljanje funkcije glavnega izvršnega direktorja DUTB. Kandidati v ožjem izboru so po podpisu sporazuma o nerazkrivanju podatkov (NDA) prejeli zaupne interne dokumente o notranji organizaciji in strategiji poslovanja DUTB za obdobje 2016 - 2022 kot pripravo na razgovore z neizvršnimi direktorji. Neizvršni direktorji so nato v obdobju med 29. avgustom 2016 in 2. Septembrom opravili razgovore z vsemi kandidati, predlaganimi v ožji izbor s strani Kadrovske komisije.

DUTB
DUTB FOTO: Miro Majcen

“Na podlagi obrazloženih pravnih podlag in na osnovi mednarodnega postopka izbora, ki je bil po oceni neizvršnih direktorjev izveden transparentno, konkurenčno, enakopravno, zaupno in v skladu z najboljšo poslovno prakso na področju kadrovanja, so se neizvršni direktorji soglasno odločili, da se za glavnega izvršnega direktorja DUTB imenuje dr. Imre Balogh,” so zapisali predstavniki DUTB.

Po imenovanju novega izvršnega direktorja ima tako upravni odbor DUTB šest članov, od tega so trije neizvršni in trije izvršni. Naloge in pristojnosti izvršnih direktorjev poleg določb ZUKSB urejajo vsakokrat veljavni Statut DUTB, Smernice za delovanje DUTB, Poslovnik o delu upravnega odbora DUTB ter Poslovnik o delu izvršnih direktorjev DUTB.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Finfer
12. 09. 2016 20.26
+1
Kar nam niso uspeli naropati domači ljubljanski tajkuni nam bodo sedaj pokradli tuji tajkuni in sicer mimo našega pravosodstva in policije ki se sploh niso se zbudili, milijoni eurov pa že bežijo v tuje banke in davčne oaze !!
laskopivo
10. 09. 2016 12.37
Nevem a je folku jasno da slaba banka ni nic drugega kot pralnica denarja... wake up. vsak od nas dela tudi za slabo banko... zakaj ze ?? aja da si lahko en privosci vilo na ugljanu pa luksuzn avto pa da se smeji revckom slovencem v obraz ... tak je crno na belem je vse ni skrivnosti vec.
gregolin
08. 09. 2016 17.08
+4
To je samo še en sektor , kjer se molze kar je ostalo.
proofreader
08. 09. 2016 11.05
+9
Kako pet let? A ni bilo na začetku rečeno, da se slabe terjatve prenesejo na DUTB in jih ta v nekaj letih (dveh, treh) proda. Sedaj se bo to vleklo v nedogled, država pa bo najemala dodatne kredite?
jakec1575
08. 09. 2016 10.41
+11
vse kar lahko recem je, kdaj smo prisli v svet ko placa ni vec dovolj. Njegove bonboncke lahko napisete na A4 format. sicer pa mora slaba banka prodati vsaj 70 stanovanj, da sploh pride na pozitivno nulo. Tako draga je in toliko ust se napaja tam. do sedaj se ni še nič vrnilo davkoplacevalcem neposredno. Država je par kapljic dobilo skozi dohodnino zaposlenih, ki sluzijo s slabo banko. To je pa tudi vse.
DeBill
08. 09. 2016 10.41
+13
kradi, kradi, kradi me, ti me kradeš najbolje, ... škodo pa potem državljani poravnamo