Gospodarstvo

Bančniki in vodstvo Agrokorja naj bi sklenili dogovor o zamrznitvi dolga

Zagreb, 30. 03. 2017 21.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predstavniki Agrokorja, z lastnikom Ivico Todorićem na čelu, naj bi z bankami upnicami sklenili dogovor o zamrznitvi dolga tega hrvaškega koncerna. Agrokor in hčerinska trgovska družba Konzum sta imela zaradi izvršb danes že blokirane račune, kar je že sprožilo ugibanja o stečaju enega največjih hrvaških podjetij.

Ivica Todorić naj bi z bankami upnicami sklenil dogovor o zamrznitvi dolga.
Ivica Todorić naj bi z bankami upnicami sklenil dogovor o zamrznitvi dolga. FOTO: POP TV

Hrvaški mediji poročajo, da naj bi predstavniki Agrokorja, z lastnikom Ivico Todorićem na čelu, nocoj z bankami upnicami sklenili dogovor o zamrznitvi dolga tega hrvaškega koncerna. Agrokor in hčerinska trgovska družba Konzum sta imela zaradi izvršb danes že blokirane račune, kar je že sprožilo ugibanja o stečaju enega največjih hrvaških podjetij.

Kot je poročala hrvaška televizija HRT, naj bi t.i. stand-still dogovor o zamrznitvi dolgov Agrokor in banke upnice podpisale že danes. S svežim denarjem pa naj bi Agrokor, ki ima v lasti tudi Mercator, poplačal dobavitelje, s čimer bi lahko podjetje normalno delovalo. Koliko časa naj bi bil dolg zamrznjen, ni znano, prav tako ne, če se bo od svojega lastništva v Agrokorju moral posloviti Todorić, kar sicer neuradno piše Večernji list.

Je Todorić potvarjal bilance?  

Predsednik koalicijske stranke Most Božo Petrov je pred nekaj urami zoper Todorića vložil kazensko ovadbo, in sicer zaradi informacij o potvarjanju bilanc, kar so v sredo sporočili ruski upniki Agrokorja.

Omenjeni koncern ima sicer več kot dve milijardi evrov obveznost do dobaviteljev, skupni dolgovi pa naj bi znašali več kot pet milijard evrov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

emilzapata
30. 03. 2017 22.28
+8
vso robo, ki je dobil Agrokor od dobavitelj v prodajo, je prodal za gotovino, saj vendar v trgovini ni nič na lepe oči. In kje je denar ? Tudi v davčnih oazah, kot večina izgunulih slovenskih milijard?!
290ktober
30. 03. 2017 23.22
+1
TheTruth4u
30. 03. 2017 22.28
+2
Isto sr -aje bi blo z mečkatorjem, hvala bogu da smo ga prodal!