Gospodarstvo

Batagelj išče vodstvo za Certa Holding: Cerkno mora imeti pri zelenih zimah vedno pripravljeno alternativo

Postojna, 22. 11. 2017 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorni svet Certe Holdinga, ki mu predseduje Marjan Batagelj, ima trenutno tri oziroma štiri kandidate za vodenje holdinga. "Cerkno bo tako močno, kot bo močna Postojnska jama," napoveduje Batagelj, ki pravi, da mora imeti Cerkno pri zelenih zimah vedno pripravljeno alternativo.

Marjan Batagelj
Marjan Batagelj FOTO: Kanal A

Certa Holding bo novo vodstvo dobil v prvi polovici novega leta, je povedal prvi mož Postojnske jame, nove največje lastnice Certe Holding, Marjan Batagelj. Holding ima v večinski lasti Certo, ki obvladuje Hotel Cerkno, TIK in ima delež v Eti Cerkno. "Dobiti nekoga, ki bo vodil to zahtevno holdinško strukturo, ni enostavno," pravi Batagelj.

Nadzorni svet holdinga, ki mu predseduje Batagelj, ima trenutno tri oziroma štiri kandidate za vodenje Certe Holding. "Cerkno bo tako močno, kot bo močna Postojnska jama. Če bomo mi delali dobro, gre sklepati, da bo tudi Cerkno lahko delalo še boljše," je dodal Batagelj in spomnil, da mora imeti Cerkno pri zelenih zimah vedno pripravljeno alternativo.

Zadeve se v Cerknem glede lastniške strukture počasi umirjajo. Batagelj si je z ekipo že ogledal Hotel Cerkno, smučišče in TIK Kobarid. Prvi načrti vključujejo prenovo hotela. Ta bo potekala v celoti ali po fazah oziroma po krilih hotela, povezana bo tudi s selitvijo trgovine, ki je trenutno sestavni del hotela. "Trgovina tja vendarle ne sodi. Za trgovino bo treba poiskati prostor drugje ali pa pripeljati trgovca, saj Cerkno brez večje trgovine le ne more biti," je še poudaril Batagelj.

Obnova bazena v termah je zaključena, čaka jih le še nova fasada. Batagelj vidi neizkoriščen potencial v prostoru nad termami, tam bi po njegovem mnenju lahko dobila prostore uprava, ki je sedaj razpršena na več mestih. Občina Cerkno tudi že načrtuje projekt izgradnje mostu, ki bo povezoval levi in desni breg potoka, ki teče tik ob termah in hotelu. "Stvari se bodo začele kar premikati. Zato smo tudi prišli," je dodal prvi mož Postojnske jame.

Strateškega partnerja v kobariškem podjetju z medicinskimi pripomočki TIK še ne iščejo. Kot je spomnil Batagelj, podatki kažejo, da gre za zelo delovno intenzivno panogo, kar pa medicinski pripomočki ne bi smeli biti. Spogleduje se z možnostjo avtomatizacije proizvodnje ali iskanjem partnerja, ki bi v proizvodnjo dodal še več proizvodov ali razvojni naboj.

Potencial na Cerkljanskem in Idrijskem je po Batageljevem mnenju izjemno velik, številne sinergije pa se obetajo s Postojnsko jamo. V Hotelu Cerkno in Postojnski jami želi poenotiti prodajo in marketing, turistom želi ponuditi predvsem naravno in kulturno dediščino na tej osi od Postojne prek Idrije in Cerknega do Kobarida. Izpostavil je, da njegov model vključuje predvsem naravo, saj da sodobni turist išče mir in stik z naravo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frane Šajn
23. 11. 2017 19.46
-2
Naj zalaufa Kalič pri Postojni nekdanjo last Postojnske jame, če ga je kaj v hlačah! To komu so prepustili Postojnsko jamo nekoč gonilno silo trazvoja kraja Postojna in okolice danes le enemu teče mlin na žep!
supergigi
22. 11. 2017 16.57
+9
Če kdo, se Batagelj spozna na turistični biznis.
ecnarf
22. 11. 2017 18.38
+1
Frane Šajn
23. 11. 2017 19.48
+0
supergigi s polnim žakljem je lahko biti turistični magnat! Človek , ki je Postavil Postojnsko jamo tu kjer, je bil že zdavnaj nazaj rdeči direktor Fajdiga. Postojna naj mu postavi spomenik!
SKRIPT
22. 11. 2017 16.09
-10
Batagelj naj si isce drugo sluzbo,ker zmaj v Postojnski jami bo kmalu preteklost,ljudje si bodo za svojo destinacijo izbrali atraktivnejse kraje
oježeš
22. 11. 2017 16.07
+11
Malo je še takih gospodarstvenikov in preveč vtikanja politikov v vse pore gospodarstva.
SKRIPT
22. 11. 2017 16.11
-10
Kaksen gospodarstvenik,zame je gospodarstvenik direktor leka in krke,ne pa batagelj,ki mu kruh daje naravna danost in strah pred terorizm
medo90
22. 11. 2017 17.20
+10
Tudi njegovim predhodnikom je dajala, pa so bili sami minusi....... Človek ve kako se streže zadevi.
SKRIPT
22. 11. 2017 17.56
-3
Ni bilo straha pred terorizmom,ko bo ta minil bo postojnski bik spet prazen
1969ws
22. 11. 2017 19.49
+0
Ja res je... Takoj ko zalaufa spet Tunizija, Egipt, Spanija itd, bo turizem v Slo stagniral. Zal je to realnost, nase kapacitete so slabe, nimamo zgodbe