Bitcoin raste dalje: vrednost kriptovalute čez 'magično' raven 5000 dolarjev

Prvič po osmih letih obstoja je vrednost kriptovalute bitcoin presegla 5000 dolarjev, kar sicer znaša nekaj več kot 4200 evrov. Bitcoin sicer tako kot ostale kriptovalute ni reguliran, kar sproža določeno zaskrbljenost.

Bitcoin Fortrade - 3

Bitcoin

Vrednost kriptovalute bitcoin je danes prebila psihološko mejo 5000 dolarjev. To se je zgodilo prvič, odkar je pred več kot osmimi leti zaživela ta neregulirana virtualna valuta. Okoli 10.20 po srednjeevropskem času je bilo treba za bitcoin odšteti 5183,97 dolarja. Gre za izjemen dosežek, saj je bil bitcoin, ki ga je lansiral avtor s psevdonimom Satoshi Nakamoto, ob svojih začetkih leta 2009 vreden le nekaj dolarskih centov.

Bitcoin tako kot ostale kriptovalute ni reguliran, kar pomeni, da nad njim ne bdi nobena centralna banka, niti ga ne podpira nobena država. Pomanjkanje preglednosti je sicer sprožilo zaskrbljenost, da utegne biti nihanje vrednosti posledica špekulativnega trgovanja.

Kot preostale kriptovalute se bitcoin uporablja kot plačilno sredstvo za dobrine in storitve, da se ga zamenjati tudi za druge valute.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 121
 
mejacrnikal 15.10.2017 16:57:32
Pravi cas za nakup ostalih valut,ker so izredno nizke:) shooping
Več komentarjev