Gospodarstvo

Bogati komunist Castro

Havana, 16. 05. 2006 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kubanski voditelj Castro se je ostro odzval na navedbe revije Forbes, ki ga je uvrstila med najbogatejše ljudi.

Castro trdi, da nima denarja na bančnih računih v tujini, in obljublja, da bo odstopil, če mu dokažejo nasprotno
Castro trdi, da nima denarja na bančnih računih v tujini, in obljublja, da bo odstopil, če mu dokažejo nasprotno FOTO: Reuters

79-letni kubanski voditelj Fidel Castro se je s tem odzval na poročanje ameriške revije Forbes, ki ga je uvrstila na seznam najbogatejših predsednikov na svetu.

Kot je dejal Castro, je vse življenje dokazoval, da ga materialne dobrine ne zanimajo. "Zakaj bi hotel denar, še posebej zdaj, ko bom star 80 let," je vprašal kubanski predsednik, članek v reviji pa označil za "nakladanje". "Če lahko dokažejo, da imam v tujih bankah denar, četudi en sam dolar, bom odstopil," je zatrdil.

Forbes je v izdaji 5. maja Castra uvrstil na sedmo mesto na lestvici desetih najbogatejših svetovnih voditeljev. Njegovo premoženje so ocenili na 900 milijonov ameriških dolarjev (700 milijonov evrov), kar je skoraj dvakrat več kot znaša bogastvo britanske kraljice Elizabete II. (500 milijonov dolarjev). Ogromne vsote denarja naj bi Castro, ki bo avgusta praznoval 80. rojstni dan, imel na računih v Švici.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pkorosec
10. 04. 2007 18.41
"Če lahko dokažejo, da imam v tujih bankah denar, četudi en sam dolar, bom odstopil," je zatrdil. No, od te novice je minilo ze kar mnogo casa, pa še vedno nobenga dokaza. Castro jim je ponudil enkratno priloznost, da se ga odkrizajo, ce lahko katero svojo laž podkrepijo s dokazi, a glej ga zlomka kako so antikomunisti utihnili. Že od 1959 let se proti Castru izvaja propaganda laži in gnusnega blatenja. Vse to pa s strani velesile, ki se proglasa za najbolj demokraticno in edino možno.