Gospodarstvo

Boj s tajkuni

Ljubljana, 20. 12. 2007 19.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Denis Oštir
Komentarji
4

Spremembe zakona, s katerim želijo preprečiti sporne prevzeme, imajo vsebinski člen, ki je neprimeren.

Spremembe zakona, s katerim želijo ministri preprečiti sporne prevzeme, imajo vsebinski člen, ki je po mnenju stroke, neprimeren.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

endimion@email.si
05. 01. 2008 14.02
Za posledico teh zakonov se bojo sam podražil krediti, kar pa pomen, da ustvarjamo idealne pogoje za gospodarsko recesijo... ki pa bo seveda v "dobro naroda" ko bomo vsi brezposelni in revni... Janša pa bo takrat v opoziciji lajal, da je gospodarstvu šlo ful dobr, ko je bil od predsedniče... Valda, k je pa on vse zafural v PM
Bohem
21. 12. 2007 09.55
To je ena velika prekleta farsa v kateri igrajo samo hudiči, naj si bodo levi ali desni, lahko pa tudi celotna mavrica :D I feel tajkunija, pardon Sovenija.
Uporabnik113189
21. 12. 2007 04.47
No, končno se jim je posvetilo. Ampak šele potem, ko jim je pravna služba razložila, da so bolj naivni kot pa povprečno obveščen državljan o dogodkih v gospodarstvu. Sedaj popravljajo zakon kar v parlamentu. Smešnica..Da bi bili uspešni mora ustrezna služba predlagati dobro premišljene rešitve, kar traja precej časa, najverjetneje do jeseni.. Sicer bo to le še en dodaten zakon te vlade za rušenje reda v državi, kandidat za ustavno sodišče, kjer novih ustavnih sodnikov pa ne želijo, stari odhajajo..Skratka hlev. Sploh ne gre za zakonodajo..Managerji naj imajo visoke plače, nikakor pa plača ni isto kot lastnina. Torej če kot lastnik zaposlim managerja in mu dam visoko plačo, ali ima potem ta tip res pravico da mi krade še lastnino? Ne samo da so plačani v denarju, ampak tudi v lastnini. Kakšne pa sploh so resnične plače, če vse seštejemo? Prav nobene hude potrebe ni, če podjetje posluje z dobičkom da se na silo lastnini in pod ceno prodaja posameznikom. Če firma posluje dobro in jo manager dobro vodi, potem je 50 ali več let časa, da se kupujejo deleži. SIJ se je razvijal 60 let. Sedaj ko ustvarja dobičke in smo sanacijo plačali davkoplačevalci in mali delničarji se pa proda kupcu, ki bo v treh letih kupnino podvojil? Če je to pravilo, potem naj naša država kupi železarno v drugi državi in podvoji kapital v treh letih. Le zakaj smo gradili in sanirali tovarne 60 let? Seveda ne bo šlo, drugi niso takšni kreteni, da bi prodajali pod ceno. Le kakšen cepec prodaja kravo ki daje veliko mleka? Ja naša vlada vendar..
mac4_m
20. 12. 2007 20.58
že z obstoječo zakonodajo bi lahko opravili s kriminalci, če bi se ravnali po načelu minimuma na pa po načelu maksimuma. Povečati kazni za npr. zlorabo notranjih informacij, zlorabo položaja, goljufijo, za korupcijo oz. organiziran kriminal (bančni krediti). Te kazni določiti najmanj 20 - 30 let zapora. Praktično vsak 'managerski nakup' je zloraba notranjih informacij, položaja in je goljufija za lastno korist na račun podjetja (odplačevanje kreditov). Določit tudi odvzem premoženja in visoke (več miljonske) kazni za taka dejanja in predvsem te zakone izvajati. Preprosto, če je vodilni v podjetju ima vpogled v vse podatke in enostavno nima nobene pravice do takih dejanj. Samo dokler bomo imeli tako nesposobno (korumpirano) sodstvo to ne bo šlo...