Gospodarstvo

Bonitetni agenciji potrdili oceno Slovenije s stabilnimi obeti

Ljubljana, 13. 04. 2024 16.32 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bonitetni agenciji Fitch in Moody's sta potrdili bonitetno oceno Slovenije pri A oziroma pri A3 s stabilnimi obeti, je objavilo ministrstvo za finance. Agenciji pričakujeta, da bo Slovenija obvladovala javnofinančni primanjkljaj in tako svojo zadolženost v naslednjih dveh letih uspešno zniževala.

Na oceno Slovenije pozitivno vplivata članstvo v EU in v območju evra ter mednarodna konkurenčnost gospodarstva, so zapisali na finančnem ministrstvu.

Bonitetna agencija Moody's
Bonitetna agencija Moody's FOTO: Shutterstock

Po mnenju agencij se bo gospodarska rast Slovenije v naslednjih dveh letih zmerno krepila, obe pa opažata tudi napredek pri strukturnih reformah, ki naslavljajo staranje prebivalstva na dolgi rok, so še dodali v sporočilu.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jon Bacek
15. 04. 2024 17.52
+1
Upajo lahko, da bo Slovenija obvladovala javnofinančni primanjkljaj. Bojim se, da bo ostalo le neizpolnjeno upanje. Še bolj nas bodo zapufali.
brezveze13
14. 04. 2024 19.10
+3
to lahko pri tej vladi samo sanjamo, finance po naročilu lahko pišejo eno ker papir vse drži tako laž kot resnico a ta vlada tega ni sposobna narediti niti pomotoma
Slovener
14. 04. 2024 13.33
+3
G Golob - Agenciji pričakujeta, da bo Slovenija obvladovala javnofinančni primanjkljaj in tako svojo zadolženost v naslednjih dveh letih uspešno zniževala.