Gospodarstvo

Ceno spora plačali potniki Adrie Airways

Ljubljana, 27. 03. 2012 07.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.S./G.G./STA
Komentarji
49

Na Adrii Airways so potrdili zaplet na seji nadzornega sveta, na kateri so najprej razrešili prvega moža družbe Klemna Boštjančiča. Nato pa je nastal spor in odšel je prvi nadzornik družbe Vinko Može, Boštjančič pa ostaja na čelu Adrie.

Klemen Boštjančič
Klemen Boštjančič FOTO: Aljoša Kravanja
Ceno zapletov v nadzornem svetu so plačali potniki, namenjeni v Istanbul. Letalo je namreč z brniškega letališča vzletelo z enourno zamudo. Načrtovano je bilo ob 23.45, vzletelo pa je šele nekaj minut pred eno zjutraj. To se je zgodilo, ker je bil predsednik uprave Boštjančič hkrati tudi odgovorni vodja operaterja oziroma t. i. accountable manager. To je oseba, odgovorna za vse strokovne funkcije v letalski družbi, to je samo ena oseba in mora biti vpisana v register na Direktoratu za civilno letalstvo. Če je ni, letala ne smejo vzleteti. Ker so nadzorniki Boštjančiča razrešili, poletov niso smeli izvajati, saj tako pozno ponoči novega niso mogli vpisati v register.

Seja nadzornikov Adrie Airways, ki se je začela včeraj ob 17. uri, se je zavlekla pozno v noč, kot kaže, pa je bila tudi zelo burna.

Z Adrie Airways so sporočili, da so na včerajšnji seji nadzornega sveta člani obravnavali tekoče poslovanje družbe, vprašanja glede Adrie Airways Tehnika ter potrdili postopek prodaje družbe in izbor finančnega svetovalca. Pod točko razno pa so odpoklicali predsednika uprave Klemna Boštjančiča in imenovali novega predsednika uprave.

''Po burni razpravi so nadzorniki ugotovili, da niso upoštevali pravnih vidikov pomena predsednika uprave v letalskem prevozniku, ki je po statutu Adrie Airways tudi odgovorni vodja operaterja (angleško accountable manager). Zaradi tega je nepreklicno in s takojšnjim učinkom odstopil predsednik nadzornega sveta Vinko Može, preostali člani nadzornega sveta pa so razveljavili sklep o odpoklicu Boštjančiča in s tem sklep o imenovanju novega predsednika uprave,'' so pojasnili na Adrii. Iz nadzornega sveta so odstopili še Tadej Krašovec, Silva Rogelj in Darja Mataj. V nadzornem svetu ostajata Sergej Goriup in Tone Pekolj.

In tako Boštjančič ostaja predsednik uprave družbe Adria Airways.

Boštjančiča naj bi sicer zamenjal Tomaž Kostanjšek, nekdanji komercialni direktor edine slovenske letalske družbe, ki je z Adrie odšel prav zaradi spora z Boštjančičem. Kot kandidata za novega šefa se je omenjalo tudi direktorja komercialnega sektorja v Aerodromu Ljubljana Janeza Krašnjo, ki pa je jasno povedal, da ga ta položaj ne zanima.

AUKN zanimajo le rezultati poslovanja

Na Agenciji za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) pravijo, da jih zanimajo izključno rezultati poslovanja. Ne zanima pa jih, kdo bo ali ne bo zasedal vodilna mesta v družbi, saj na imenovanja oz. razreševanje uprave niti nimajo vpliva.

Glede na trenutne razmere v družbi AUKN v prihodnje pričakuje, da bo poslovodstvo izvajalo sanacijski program in da bo čim prej zagotovilo pozitivno poslovanje družbe. To pomeni tako ureditev razmer znotraj družbe, odločne in hitre ukrepe na področju zmanjševanja stroškov, kot tudi intenziviranje prodajnih aktivnosti.

Adria Airways, ki je po uspešno izvedeni dokapitalizaciji lani zaključila finančno sanacijo, zdaj izvaja poslovno sanacijo. Ta poteka po načrtih; lanska izguba iz tekočega poslovanja še ni znana, kot kaže, se bo gibala v okviru načrtov, to je okoli 11 milijonov evrov. Pozitivno ničlo naj bi dosegli leta 2013. Družbi velike težave predstavljajo visoke cene goriva, zaradi česar so lansko leto v rdečih številkah končale tudi številne druge evropske letalske družbe.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

quantum
01. 04. 2012 17.22
+0
Več kot očitno gre za "prepucavanje" oziroma za aroganco in neodgovornost kakršne si javnost še predstavljat ne more. Po združenih letalskih pravilih je t.i. Accountable Manager (AM) oseba ki je odgovorna za letalske operacije. zaradi narave posla, v normalnih okoliščinah, uprava podjetja imenuje COO (chief operating officer) direktorja operacij za AM. V Adriji je to CEO (še marsi kje je tako). Spašujem se, kako lahko sestavijo tako primitivno" pogodbo, sa ima vsaka delovna pogodba iztekalni se moratorij. Tako da če nekoga čez noč odstavite, na tako odgovorni funkciji, in da vam letala ostanejo na tleh, to je risanka. Ali pa je to hrana za ovce??? Drugi del risanke je "assessment" AM. Praviloma mora AM skozi t.i. preverjanje znanja letalsih predpisov in pridobljenih izkušenj, po navadi pri Upravi za zračno plovbo, oz Direktoratu, Agenciji, ipd. Zanima me, kako lahko "kamnosek" v enem tednu postane strokovnjak za letalstvo. Seveda s pomočjo vseh tisti na slovenski Agenciji oz Direktoratu (kako bi le vedel saj vsake pet minut (let) speremenijo ime), vse skupaj pa je začinjeno z politiko. In ceno za to plačujejo ljudje. Adrija je spet pod "budžetom" in to precej!!! O tem bi vam lahko pisal cele zgodbe, ... in spričo dejstva da sem prepričan v to kar pišem, se mi zdi da v ostalih podjetjih (kar sicer ne morem trditi) ni drugače.
titovka
28. 03. 2012 11.54
+4
sedaj naj to plača virant, ki je govoril, da ne bo več političnih menjav.......
trifon
28. 03. 2012 11.22
+10
Kaj se greste? Kdo vas je našel, da se delate norca iz vseh nas. Bostjancić koliko novih poslov ste uspeli pridobiti? Morda enega, dva ali pa celo nobenega in zakaj? Ker imate še vedno staro komercialo, ki je glede na vaše ravnanje laho sedaj brez skrbi, da bi jih lahko nekdo nagnal, da bi šli malo ven iz pisarne do kakšne nove stranke, ker so itak brez ideje kako dalje, in se jim tako ali tako ne more nič zgoditi saj ste jim krasen zgled. Res krasno, da vas je država dokapitalizirala in vam dala transfuzijo denarja in vsa potrebna poroštva, da niste ostali brez operativne licence, vi pa zapravlajte dragocen čas pred sezono s takšnimi bedarijami, kot so formalnosti in pravne razlage če ni acountable managerja se firme ne da peljati. Imejte nekaj ponosa in sami odstopite recimo med 8:00 in 14:00 vsak pon, sre, pet, ko so uradne ure na DCLju, še prej pa spremenite imeni v novi reviziji OM-A, da se nebi slučajno ali pa spet po formalni zmoti še kdaj vrnili v Adrio. Dvomim, da se na DCL-ju upajo igrati z državnimi poroštvi, več z nacionalnim prevoznikom, in, da nebi hoteli takoj potrditi novega accountable managerja. Nacionalni prevoznik lepo se sliši še lepše pa je če si ponosen, da delaš v njem. Sicer zadnje čase z raznimi aferami ( cigaretni posli) ste bolj nacionalni posmeh, kot ponos vendar je mogoče prav vaša odpuščena kolegica prava oseba, da poišče kakšno stran pot do nove stranke in posla mimo vseh velikanov, ki vas dušijo in stojijo na vaši poti, da ne pridete zraven. Če se je vam uspelo vrniti na položaj vrnite še njo saj ste šefe a ne!
krucyfix
28. 03. 2012 10.29
+0
"Ceno zapletov v nadzornem svetu so plačali potniki, namenjeni v Istanbul" Heh zadnjič letel čez Istanbul in je imel vsak od štirih letov 2h zamude. Vzrok pa je preveč uspešnem Turkish Airlines ki je prerastel svoje matično letališče, tako da je kapaciteta pist 99% zasedena in vsaka vremenska motnja povzroči zamudo ki jo nato tedne prinašajo notri. Tako se avion v Istanbulu napolni približno ob predvideni uri, ampak potem je dve uri v paci preden res vzleti in je v Ljubljani z dvema urama zamude, valjda tudi povratni let zamuja.
nenasedaj
27. 03. 2012 19.59
+11
Adria je državno podjetje, tako kot Železnice in NLB. Kdaj hudiča bomo prepovedali politikom, da zasebno poslujejo preko državnih podjetij. Objavite imena politikov, ki stojijo za temi krajami, vlada pa za te malverzacije jemlje zaposlenim, ki že itak nimajo nič!
titovka
27. 03. 2012 19.17
+4
sramota...potem se čudite, da nam tako dober gre!!!!
sakazulu
27. 03. 2012 18.10
+9
Enaki ljudje kot pri vegradu,pa bo ista usoda doletela tudi njih?
dajno
27. 03. 2012 14.38
+11
Glede da v tem 2 milj mestu vsak vsakega pozna in se nobeden nobemu ne upa preveč zamerit, da ne bi slučajno čez nekaj let on bil na vrsti, da bi jih dobil po hrbtu (da ne bo pomote, govorim o tistih, ki se imajo za elito, imajo pa bajne prihodke na račun raje), predlagam referendum O PRIKLUČITVI h kateri drugi državi. Predlagam Nemčijo, ki nam jo politiki ves čas silijo za primerjavo! Raji slabše zagotovo ne bo šlo, kvazi elita pa bo končala kot raja ali igrala klavir!
spidi33
27. 03. 2012 20.51
+3
I_LL_BE_BACK
27. 03. 2012 13.39
-5
Zdej pa mate socialno državo in nacionalni interes ko so Kućanovi direktorji vse upropastili
gostgozd
27. 03. 2012 13.13
+2
in če je ne bo zahteval in dobil - se ga more pa takoj odpustit, ker več kot očitno ni dober poslovnež!
gostgozd
27. 03. 2012 13.13
+6
mene pa zanima, če bo klemenčič zdej (poleg svoje prenizke plače in sejnin in xyz...) dobil še odpravnino po pogodbi, ker so ga odstavili in mu sevede pripada. (najbrž v pogodbi nikjer ne piše, da odpravnina NE velja, če te odstavijo samo za 5 minut?)
dajno
27. 03. 2012 14.33
+4
kolcamož
27. 03. 2012 11.38
+9
može ga je že na letališču sral....
ms11
27. 03. 2012 11.18
+15
Nesposobnež, ki je sokrivec za potop Vegrada...
politik70
27. 03. 2012 11.01
+15
In Gospod Ivan koliko nas bo tole spet stalo?
wsharky
27. 03. 2012 11.07
+13
... vsaj 30.000 he he he ... kaplja v morje ... saj bo vlada varcevali pri delavcih in upokojencih ...
JezekTekaTeka32
27. 03. 2012 10.39
+15
Prodajte že ta rdeč minus od Adrie ...
VOY
27. 03. 2012 10.34
+10
STOP....Paraziti
wsharky
27. 03. 2012 11.07
+4
ooo vojić-u ... kako si mi suljo moj .... ejga ...
VOY
27. 03. 2012 10.34
+7
Vinko Može...tale je PARAZIT....ejga
kazenx
27. 03. 2012 10.28
-2
Janša z vso silo spravi v red te ovce, ki se hranijo pri državnem koritu.
VOY
27. 03. 2012 10.33
+2
kazenx
27. 03. 2012 10.27
-8
Kaj jočete levaki. Molite pred Titovo sliko. To je vse kar vam ostane. Tepli vas bomo po riti za to kar ste storili sranja v vseh teh desetletjih vladavine.
VOY
27. 03. 2012 10.33
+1
saintjozef
27. 03. 2012 12.40
+6
Janša nas na zvit način pelje nazaj v komunizem, da bo lahko on na čelu partije, kar je že bila njegova želja v mladosti. Pa ga niso marali.......
F12
27. 03. 2012 10.13
+3
verjetno razrešili tako, da bo pobasal odpravnino, zdaj ko je bla dokapitalizacija narjena