Oglasno sporočilo

Brez slastnih krofov ni pravega pusta

Med nami skoraj zagotovo ni takega, ki pusta ne bi pričakoval zaradi vseh dobrot, ki si jih v tem času privoščimo. Puhasti, slastni, dišeči, polni marmelade, to so lahko samo krofi! Domači krofi bodo s spodnjim receptom zagotovo slastni, kot še nikoli in iz mize bodo v hipu izginili. Pa veselo peko in zabavno rajanje!

Sestavine:

2 kocki kvasa Fala  

1,5 dl mleka

3 dl jogurta ali kislega mleka

0,7 dl ruma

900 g moke

60 g masla

60 g sladkorja

2 vanilin sladkorja

1 pecilni prašek

9 rumenjakov

3 male žlički soli

lupinica domače ali bio pomaranče

pust

Rumenjake, sladkor in vanilin sladkor nad soparo mešamo toliko časa, da naraste in dobimo penasto zmes. Moko presejemo, vmešamo pecilni prašek, kvas Fala raztopimo v mlačnem mleku in ga prilijemo k moki ter dodamo kislo mleko (ali jogurt) in spenjena jajca.  Dodamo lupinico neškropljene pomaranče, rum in sol ter zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo na najnižji hitrosti in med mešanjem dodajamo zmehčano maslo. Nato zvišamo hitrost mešanja na najvišjo in mešamo toliko časa, da se sestavine res lepo povežejo med seboj, da postane testo lepo gladko in odstopa od posode. Posodo s testom prestavimo na toplo in jo prekrijemo s folijo in pustimo vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult in pregnetemo ter oblikujemo valj. Razrežemo ga na 80 g težke kose, vsakega pa nato v dlaneh oblikujemo v čim bolj gladke kroglice. Roke le toliko pomokamo, da se testo ne prijema, potem pa ne dodajamo več moke. Kroglice položimo na pomokano površino na toplo in prekrijemo s prtom.

Vzhajane krofe položimo v vročo maščobo z gornjo stranjo navzdol in cvremo približno tri minute na eni strani v posodi, pokriti s pokrovko. Ko se obarvajo, jih obrnemo in ocvremo še na drugi strani do konca brez pokrovke. S penovko poberemo krofe iz posode, napolnimo še vroče z marelično marmelado in pustimo na papirnati krpi, da vpije odvečno maščobo. Ohlajene okrasimo z mletim sladkorjem.

Naročnik oglasa je Bonopan d.o.o.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: