Britanski Lloyds zaradi varnostnih vprašanj prepovedal kupovanje bitcoinov s kreditnimi karticami

Britanska bančna skupina Lloyds Banking Group je prepovedala plačevanje oziroma kupovanje bitcoinov in drugih kriptovalut s kreditnimi karticami. V preteklih dneh so se za podobno potezo odločile že nekatere ameriške banke. Mnoge so namreč opozorile, da so številne njihove stranke ostale z velikimi dolgovi, saj se je vrednost te kriptovalute več kot prepolovila.

Britanska bančna skupina Lloyds Banking Group je danes, tako kot pred njo že nekatere ameriške banke, prepovedala kupovanje bitcoinov in drugih kriptovalut s kreditnimi karticami. Kot so sporočili, so se za tak korak odločili zaradi zaskrbljenosti o preveliki zadolženosti nekaterih strank in zaradi varnostnih vprašanj.

Prepoved se nanaša na vse banke iz skupine, torej Lloyds Bank, Bank of Scotland in Halifax. V kratki izjavi so pojasnili, da za transakcije nakupa kriptovaut ne bodo sprejemali kreditih kartic.

Bitcoin

Danes je bil bitcoin vreden 6364 evrov, potem ko je pred dvema mesecema stal več kot 16.010 evrov. (Foto: iStock)

V preteklih dneh so se za podobno potezo odločile že ameriške banke Bank of America, Citigroup in JPMorgan Chase.

Mnoge so opozorile, da so številne njihove stranke konec lanskega leta, ki so kupovale bitcoine na rekordnih vrednostih, sedaj ostale z velikimi dolgovi, saj se je vrednost te kriptovalute več kot prepolovila.

Danes je bil bitcoin vreden 7950 dolarjev (6364 evrov), potem ko je pred dvema mesecema stal več kot 20.000 dolarjev (16.010 evrov). Vrednost bitcoina znižujejo predvsem poteze Kitajske, ki želi omejiti trgovanje z bitcoini, tudi z blokiranjem tujih spletnih strani, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 11
CAFFEespresso 07.02.2018 15:55:49
Torej Bitcoinu se bliža konec.
Več komentarjev