Gospodarstvo

Citypark posloval nad pričakovanji

Ljubljana, 28. 08. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ljubljanskem nakupovalnem središču Citypark, ki bo 4. septembra praznoval prvo leto poslovanja, so v prvem letošnjem polletju zabeležili 3,37 milijona nakupov. Promet, ki so ga ustvarili, pa je v prvih šestih mesecih znašal 13,6 milijarde tolarjev.

Kot je povedal direktor Cityparka Marko Kovač, so poslovni rezultati v prvem polletju nad njihovimi načrti, pričakujejo pa, da bodo ob koncu leta v nakupovalnem središču našteli 6,5 milijona nakupov.

Kovač je opozoril tudi na dejstvo, da so imele med letošnjim marcem in junijem trgovine, ki so poslovale že v prvi fazi odprtja nakupovalnega središča Citypark - od 20. februarja lani - v primerjavi z enakim lanskim obdobjem 6,9 odstotka več obiskovalcev. V Cityparku pa so ponosni tudi na odprtje prenovljene in za 2700 kvadratnih metrov večje trgovine Baumax, ki je druga po velikosti v Cityparku. Dostop do Baumaxa je odslej mogoč tudi po tekočem traku iz pritličja nakupovalnega središča.

Kolone vozil ob otvoritvi nakupovalnega centra 4. septembra lani
Kolone vozil ob otvoritvi nakupovalnega centra 4. septembra lani FOTO: POP TV

Od začetka junija ponudbo centra Citypark dopolnjuje tudi trgovina za male živali Zootic. V povezavi z gradnjo garažne hiše z več kot 1800 parkirnimi mesti, ki naj bi svoja vrata odprla v prvi polovici junija prihodnje leto, pa je Kovač povedal, da priprave tečejo po načrtih, projekti so že dokončani, trenutno pa pridobivajo dokumentacijo.

V maju so v Cityparku izvedli raziskavo, v kateri so ugotavljali prepoznavnost središča v Ljubljani z okolico in na širšem območju osrednje Slovenije. Na vzorcu 1957 anketirancev so ugotovili, da skoraj dve tretjini potrošnikov v Cityparku predstavljajo ženske, je povedala Duška Vuga Cizl iz agencije Mediamix. Po njenih besedah so obiskovalci različnih starostnih skupin v nakupovalnem središču enako zastopani, manj obiskovalcev je - tudi zaradi nižje kupne moči - le med mlajšimi od 20 let. Tri četrtine obiskov opravijo kupci s srednješolsko ali univerzitetno izobrazbo, najpogostejši razlog obiska nakupovalnega središča pa so nakupi (65 odstotkov), med katerimi prevladujejo mesečni (46,6 odstotka) in tedenski nakupi (31,2 odstotka). Vsakodnevno nakupuje v ljubljanskem središču Citypark dvakrat več žensk kot moških, prve pogosteje kupujejo oblačila, medtem ko se moški raje odločajo za nakup tehničnega blaga, je še dodala Duška Vuga Cizl.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou