Čuš za zaprtje trgovin ob nedeljah zbral že okoli 10.000 podpisov

Nepovezani poslanec Andrej Čuš je doslej zbral okrog 10.000 podpisov podpore ideji, da bi bile trgovine ob nedeljah zaprte. Podpise zbirajo tako na spletu kot na stojnicah.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Trgovina, hrana

(Foto: iStock)

Nepovezani poslanec Andrej Čuš, ki je v parlamentarno proceduro vložil predlog sprememb zakona o trgovini, po katerem bi bile trgovine ob nedeljah zaprte, je doslej zbral okrog 10.000 podpisov podpore s peticijo za zaprtje trgovin.

Koalicija Liste Andreja Čuša in Zelenih Slovenije je še z nekaj drugimi iniciativami doslej prek spletne peticije zbrala okrog 7900 podpisov podpore, preostale pa so zbrali na stojnicah na Ptuju, v Ljubljani, Celju in Ormožu, je sporočil Čuš, ki danes podpise zbira v Mariboru.

"Z novelo zakona o trgovini, ki smo jo pripravili, sledimo predvsem ustavnemu načelu ljudske suverenosti, saj je slovensko ljudstvo na najbolj demokratičen način - z referendumom - že izglasovalo odločitev o nedeljskem delu. Načelo socialne države pomeni zahtevo po ustrezni skrbi države za materialno in socialno varnost državljanov," je poudaril Čuš.

Socialni partnerji v trgovini se sicer želijo sami dogovoriti glede delovnega časa. Delodajalske in sindikalne organizacije, ki so podpisnice kolektivne pogodbe za trgovinsko dejavnost, so se namreč dogovorile, da bodo problematiko delovnega časa v panogi celovito uredile v okviru kolektivne pogodbe.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 75
 
slovenskidelavec 15.11.2017 11:53:27
Kaj se bunite saj večina dodatkov gre v minimalno plačo. Z MINIMALCEM V PENZIJO, TO JE POŠTENJE V SLOVENIJI.Sedaj pa se čudijo, da se noče delat za drobiš. JU pa napreduje vsake toliko časa. Zakon za vse. kolektivne pogodbe za vse ne samo za izbrance.
Več komentarjev