Delavci Aha Mure bodo prejeli polovico marčevske plače

Vodstvo podjetja Aha Mura je delavcem zagotovilo, da je polovica marčevske plače, in sicer okoli 300 evrov, že na bankah. Takoj ko zneske razknjižijo, bo denar šel na račune delavcev. Ti so trenutno zadovoljni, a če druge polovice plače ne bo do konca prihodnjega tedna, bodo stavkali.

Stavka v Muri - 1

Delavke so že včeraj opozorile, da zahtevajo svoj denar. (Foto: Kanal A)

Polovica marčevske plače, okoli 300 evrov na delavca, je na bankah, takoj ko zneske razknjižijo, bo denar šel na račune delavcev, kot nam je obljubilo vodstvo, je potrdila predsednica Sindikata Aha Mure Jolanka Horvat. Preostanek plače pričakujejo do konca prihodnjega tedna, sicer bodo 6. maja izvedli celodnevno stavko.

"Danes v podjetju ne bo nobenih razprav, v ponedeljek in torek bomo normalno delali, v petek, po praznikih, pa imamo dela prost dan. Na delovna mesta se bomo vrnili v 6. maja, ali bomo delali ali stavkali, pa je odvisno od tega, ali bomo imeli na računih preostanek plače," je povedala Horvatova.

Po njenem mnenju se take razmere ne morejo nadaljevati v nedogled, če pa se bodo, potem se morajo lastniki odločiti, kako naprej. Sindikat pa si želi, da bi se kljub zmanjšanim naročilom ohranila vsa delovna mesta in da bi ostalo čim več zaposlenih, vendar se o tem z vodstvom za zdaj ne pogovarjajo.

Vodstvo: Razumemo stisko zaposlenih

Generalni direktor Aha Mure Matjaž Hudopisk je v sredo pojasnil, da razumejo stisko zaposlenih in da delajo vse, kar je v njihovi moči, da bi čim prej zagotovili denar za plače in nadaljnje normalno poslovanje. "Dejstvo je, da bodo zaradi upada naročil v panogi potrebni določeni ukrepi, kakšni, je v tem trenutku težko napovedati, glede odpuščanja pa smo se s sindikatom dogovorili, da se, dokler ne dobijo plač, o tej temi ne bomo pogovarjali," je povedal Hudopisk.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 25
tezkakovina 30.04.2013 12:59:17
Zakaj pa ? So delali obleke brez rokavov ali kaj ? 24.ur hoče to lansirati kot dobro novico ? Sram vas bodi . Zame je to škandal , ki že PREEEEDOLGO traja .
Več komentarjev