Delavci GPG žrtve zrežiranega stečaja?

Nadaljuje se boj oškodovanih delavcev Gradbenega podjetja Grosuplje s pravno državo. Po letu in pol čakanja na denar in po številnih javnih opozorilih so ministra Pličaniča v pismu spomnili na kup nepravilnosti pri stečaju. Menijo, da so žrtve zrežiranega stečaja in ignorance.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Oškodovani delavci Gradbenega podjetja Grosuplje so na ministra za pravosodje in javno upravo Senka Pličaniča naslovili pismo, v katerem opozarjajo na številne nepravilnosti pri stečaju omenjenega podjetja. Menijo, da so žrtve zrežiranega stečaja in ignorance, poroča informativna oddaja 24UR.

Hasan Karajić, ki je v podjetju preživel 42 let, je v pismu zapisal, da so kot laiki šibka stranka, brez denarja za odvetnike in posledično žrtve zrežiranega stečaja, tudi žrtve ignorance. "Delovanje gospe stečajne upraviteljice, vseh povezanih v stečaju in vse razkrite postopke razumem kot totalen polom pravne države," dodaja.

Delavci - 2

Kaj pa bodo dobili delavci, katerim GPG dolguje kar 2,6 milijona evrov? (Foto: Damjan Žibert)

Stečajna upraviteljica je Melita Butara, sodu pa je izbilo dejstvo, da GPG delavcem dolguje 2,6 milijona evrov, na drugi strani pa omenjena upraviteljica ne zna pojasniti, kako in zakaj je podjetju Deos oprostila plačilo milijona evrov v stečajno maso. "Nam še vedno ni jasno, kako ti ljudje s takimi preprostimi številkami manipulirajo in upajo, da jih nihče ne bo odkril," je šokiran Karajić, ki je svoje življenje posvetil podjetju GPG.

Stečajna upraviteljica Butara ni želela pred kamero, informativna oddaja 24UR pa poroča, da naj bi zdaj podjetju Deos brez javne dražbe še prodala elitne prostore v Kristalni palači.

Deosova nadzornica in največja lastnica Alenka Žnidaršič Kranjc je novinarju 24UR, ki je želel njen odziv na pismo in nekatere druge navedbe, dejala, da je v tujini, tako da njenih pojasnil ni dobil.

Karajić za konec v pismu ministru Pličaniču zapiše: "Na eni strani se dogaja ulica, ker je pojmovanje opeharjenega naroda prišlo do dna, na drugi strani so morala in etične vrednote vladajočih elit že dolgo pod dnom."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 40
Bozan Zabjek 26.12.2012 19:32:25
Sužnjelastništvo je v Sloveniji najočitnejše v gradbenem sektorju, odurno pokvarjeni Zidar, Tovšakova in GPG-jev uničevalec Dolamič so si ustvarili svoja cesarstva skozi državna naročila in cerkvene posle, da bi zaposlenim namenili manj kot Kitajci svojim delavcem. Seveda je bila za vsako pridobljeno državno naročilo spretno prilagojena cena, da je šlo dovolj tudi v politične zasebne žepe iz ministrstev.Da se zrežirana kraja učinkovito zaključi pa vedno poskrbijo stečajni upravitelji, kot pri GPG-ju ženska Butara in sodniki, ki za lepe denarje podpišejo karkoli. Zgodba o uspehu, ja, to je naveza tajkun politik in oba sta srečno napolnjena do konca svojih dni, nihče ju ne bo nikoli preganjal.
 
brko1952 25.12.2012 10:58:14
Butaro takoj razrešit da ne šenka vso premoženje,vendar se to nebo zgodilo,ker nimamo pravne države in ker imajo elite s tem ogromno korist.Zato po novem letu še v večjem številu na ulice zaradi takšnih barab in takšne skorumpirane vlade.
Primus Cantus 23.12.2012 12:13:11
Ko sem pred parimi leti zvedel kdo je postal direktor sem že vedel kam bo podjetje šlo. Vedno je tam kjer je na vrsti stečaj.
wtmf 21.12.2012 08:48:54
ja delavci,danes je prilika.kr korajžno
vox populi 20.12.2012 12:28:54
pravna država?! O kateri državi govorimo - 100% ni tale balkanska slovenija na napačni strani alp kjer dokaze, ki so za ves svet uporabni so pri nas nezakoniti!!!!
picajzlnamindzi 18.12.2012 19:52:08
Lopovi iz Grosuplega?
kekec_horhe 18.12.2012 23:40:08
Nč iz Grosuplja, glavni lopov ja kar iz LJ in še vedno na prostosti
zupancicevajama 18.12.2012 14:23:04
Delavci GPG žrtve zrežiranega stečaja? MA NE!!?? To se pa še ni zgodilo v Slovenistanu ! Naše sodstvo taksna dejanja razkrije in v najkrajsem casu ostro sankcijonira.
kawboy 18.12.2012 12:56:16
Ja tu imajo probleme, ker je šla družba v stečaj. V mojih primerih pa nobeden od delodajalcev v gradbeni firmi, ni speljal ustreznih postopkov in ukrepov(stečaja, razglasil insolventnosti), sedaj pa razpolagajo s protipravno pridobljeno premoženjsko koristjo in nobenemu se še do sedaj ni nič zgodilo. Tako da po zakonodaji o gospodarskih družbah in po zakonu o finančnem poslovanju podjetij tako nisem upravičen vsaj tistega denarja iz Jamstvenega in preživninskega sklada, ker sem bi zaposlen za določen čas. In s tem sta tudi naredila sistemu korist, ker tako nisem imel pogojev po takratni zakonodaji in s tem so delodajalci naredili mačehovsko uslugo državi, dražava pa njim ker jim ni bilo potrebno izplačat iz sklada, v zameno pa jih država oziroma sistem ne preganja, niti kazensko in niti odškodninsko. In je od tega 6 let, ker tudi do sedaj ni prišlo do obravanave, pri drugem je pa minilo 3 leta in pol, čeprav je bil drugi obtožen, se je na to pritožil in zadeve sew vlečejo v nedogled in neskončnost. Denarja pa od nikoder ni. Čeprav imam že dve dobljeni in pravnomočni sodbi v imenu ljudstva iz delavskega in socialnega sodišča, ker nisem dobil plač in ostalih dodtkov k plači ter regresa. Tudi pristojne državne institucije ne delujejo v skladu z zakonodajo ali pa delujejo samo na pol. Sedaj imam že tretjega delodajalca, čeprav vsi pristojni vedo (inšpektor za delo, davčna, ministrstvo za delo), da ne plačuje in to že več kot 20 mesecev prispevkov za Zpiz. Za svoje osebne potrebe in želje pa ima dovolj denarja. Se pravi, da zakoni niso usklajeni z ustavo in tako spremljajočo zakonodajo.
kawboy 18.12.2012 13:08:33
To so privatniki z d.o.o.
Ira Sanctus 18.12.2012 12:25:52
Ali kakšen stečaj v Sloveniji v zadnjih 22 letih ni zrežiran???
Amali Doare 18.12.2012 12:22:55
dokler se kakšna glava ne zakotali po bregu, toliko časa ne bo mira.
Več komentarjev