Delavci GPG žrtve zrežiranega stečaja?

Nadaljuje se boj oškodovanih delavcev Gradbenega podjetja Grosuplje s pravno državo. Po letu in pol čakanja na denar in po številnih javnih opozorilih so ministra Pličaniča v pismu spomnili na kup nepravilnosti pri stečaju. Menijo, da so žrtve zrežiranega stečaja in ignorance.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Oškodovani delavci Gradbenega podjetja Grosuplje so na ministra za pravosodje in javno upravo Senka Pličaniča naslovili pismo, v katerem opozarjajo na številne nepravilnosti pri stečaju omenjenega podjetja. Menijo, da so žrtve zrežiranega stečaja in ignorance, poroča informativna oddaja 24UR.

Hasan Karajić, ki je v podjetju preživel 42 let, je v pismu zapisal, da so kot laiki šibka stranka, brez denarja za odvetnike in posledično žrtve zrežiranega stečaja, tudi žrtve ignorance. "Delovanje gospe stečajne upraviteljice, vseh povezanih v stečaju in vse razkrite postopke razumem kot totalen polom pravne države," dodaja.

Delavci - 2

Kaj pa bodo dobili delavci, katerim GPG dolguje kar 2,6 milijona evrov? (Foto: Damjan Žibert)

Stečajna upraviteljica je Melita Butara, sodu pa je izbilo dejstvo, da GPG delavcem dolguje 2,6 milijona evrov, na drugi strani pa omenjena upraviteljica ne zna pojasniti, kako in zakaj je podjetju Deos oprostila plačilo milijona evrov v stečajno maso. "Nam še vedno ni jasno, kako ti ljudje s takimi preprostimi številkami manipulirajo in upajo, da jih nihče ne bo odkril," je šokiran Karajić, ki je svoje življenje posvetil podjetju GPG.

Stečajna upraviteljica Butara ni želela pred kamero, informativna oddaja 24UR pa poroča, da naj bi zdaj podjetju Deos brez javne dražbe še prodala elitne prostore v Kristalni palači.

Deosova nadzornica in največja lastnica Alenka Žnidaršič Kranjc je novinarju 24UR, ki je želel njen odziv na pismo in nekatere druge navedbe, dejala, da je v tujini, tako da njenih pojasnil ni dobil.

Karajić za konec v pismu ministru Pličaniču zapiše: "Na eni strani se dogaja ulica, ker je pojmovanje opeharjenega naroda prišlo do dna, na drugi strani so morala in etične vrednote vladajočih elit že dolgo pod dnom."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 40
nenasedaj 26.12.2012 19:32:25
Sužnjelastništvo je v Sloveniji najočitnejše v gradbenem sektorju, odurno pokvarjeni Zidar, Tovšakova in GPG-jev uničevalec Dolamič so si ustvarili svoja cesarstva skozi državna naročila in cerkvene posle, da bi zaposlenim namenili manj kot Kitajci svojim delavcem. Seveda je bila za vsako pridobljeno državno naročilo spretno prilagojena cena, da je šlo dovolj tudi v politične zasebne žepe iz ministrstev.Da se zrežirana kraja učinkovito zaključi pa vedno poskrbijo stečajni upravitelji, kot pri GPG-ju ženska Butara in sodniki, ki za lepe denarje podpišejo karkoli. Zgodba o uspehu, ja, to je naveza tajkun politik in oba sta srečno napolnjena do konca svojih dni, nihče ju ne bo nikoli preganjal.
Več komentarjev