Gospodarstvo

Dremelj ostaja na čelu Telekoma

Ljubljana, 18. 03. 2008 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po večurni izredni seji nadzornega sveta Bojan Dremelj ostaja na čelu uprave Telekoma.

Dremelj ostaja predsednik uprave Telekoma.
Dremelj ostaja predsednik uprave Telekoma. FOTO: Kanal A

Nadzorni svet Telekoma Slovenije se je na današnji izredni seji seznanil z odpoklicem člana upravnega odbora in izvršnega direktorja Mobitela Igorja Marinška. Kljub nekaterim ugibanjem, da naj bi bil zaradi Marinškovega odpoklica ogrožen položaj predsednika uprave Telekoma Slovenije, pa ta ostaja na čelu Telekoma.

V Telekomu so v sporočilu za javnost zapisali, da uprava nadaljuje z delom, nadzorni svet pa od nje pričakuje dosledno izpolnjevanje potrjenega poslovnega načrta.

Odstavljeni izvršni direktor Mobitela Igor Marinšek.
Odstavljeni izvršni direktor Mobitela Igor Marinšek. FOTO: Kanal A

Spomnimo, da je skupščina Mobitela minuli petek odpoklicala Marinška in v sporočilu za javnost navedla, da je odpoklic posledica različnih pogledov na razvoj skupine Telekom Slovenije in prihodnjo vlogo podjetij znotraj skupine.

Družbo tako zdaj vodi sedemčlanski upravni odbor. V njem so predsednik Bojan Dremelj ter člani Klavdij Godnič, Filip Ogris-Martič, Željko Puljič, Metod Zaplotnik, Brane Miklavčič in Tjaša Škrilec kot predstavnika zaposlenih. Glavni izvršni direktor Mobitela ostaja Klavdij Godnič.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uros.Nvk@gmail.com
19. 03. 2008 13.19
Obupen razplet! Dremelj je dobil zeleno luč za uničenje Mobitela. Namesto, da bo šel Mobitelov dobiček še naprej v investicije v moderne tehnologije, boš šel v krpanje Telekomove zgubaške malhe, ki je predvsem rezultat bedne poslovne politike. V takih razmerah se bo dobiček Mobitela gotovo zmanjševal in na koncu bomo imeli dve bolni in betežni podjetji. Kdo bo prevzel odgovornost za to?! Politiki, ki zdaj odstavljajo Marinška in ostale, ki se borijo za Mobitel? Vsaj še kanček zdravega razuma je tisto, kar pri slo politiki trenutno najbolj pogrešamo!