Gospodarstvo

Očitki o političnem kadrovanju

Ljubljana, 30. 04. 2009 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
P.J./A.T./K.Š./STA
Komentarji
53

Država bo verjetno tožila nekdanjega direktorja NLB Marjana Kramarja, ki si je izplačal milijonsko nagrado. A v nadzornem svetu je takrat sedela tudi vidna članica Pahorjeve vlade, Metka Tekavčič.

Nekdanji predsednik uprave NLB Marjan Kramar
Nekdanji predsednik uprave NLB Marjan Kramar FOTO: POP TV

Marjan Kramar, ki je NLB vodil od februarja 2004 do konca letošnjega januarja, naj bi po dostopnih podatkih ob odhodu s položaja dobil nagrado v višini milijon evrov bruto. Ob objavi, da je bila nagrada izplačana, je vlada od Kramarja zahtevala njeno vračilo, a se ni odzval.

Vlada je zaradi izplačila nagrade Kramarju zahtevala sklic skupščine NLB, katere datum še ni določen. Pahor je danes med drugim izrazil pričakovanje, da bo vlada oziroma finančno ministrstvo v nadzorni svet banke predlagala ljudi, ki še niso sedeli v njenem nadzornem organu, s svojim ugledom pa bodo povečali zaupanje v največjo slovensko banko.

V nadzornem svetu, ki je s Kramerjem podpisal takšno pogodbo, je sedela tudi Metka Tekavčič, vidna funkcionarka Pahorjeve stranke. Sedaj je že jasno, da po medijskem pritisku Tekavčičeva ne bo spet nadzornica NLB, kar je danes potrdil tudi Pahor.  A predvidoma naj bi jo neodvisni kadrovsko akreditacijski svet (KAS) spet skušal delegirati med nadzornike in zato so se pojavili očitki o političnem kadrovanju.

Borut Pahor: Nihče nima mandata, da v mojem imenu posreduje pri komurkoli.
Borut Pahor: Nihče nima mandata, da v mojem imenu posreduje pri komurkoli. FOTO: Kanal A

Spor med Pahorjem in Vlačičem

Zaradi kadrovskih iger pa se je vnel tudi spopad med premierjem Pahorjem in  prometnim ministrom Patrickom Vlačičem. Razlog je imenovanje novega nadzornega sveta Darsa.

Po nekaterih informacijah naj bi šefinja Pahorjevega kabineta Simona Dimic lobirala za Lada Praha, češ da bi tako njen stric, ki je za Dars delal sisteme ABC cestninjenja, lažje prišel do posla. Dimičeva je to odločno zanikala. Pahor pa pravi: "Nihče nima mandata, da v mojem interesu, za moje ime posreduje pri komurkoli, če to dela, dela brez mojega mandata."

Stara cestna oblast se ne bo več polastila Darsa in levim starešinam omogočala novih milijonskih poslov, pa naj bi bil jasen Vlačič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (53)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resslovenka
04. 05. 2009 08.08
Ne vem koga še lahko slepi ta vlada. Sama nimam zaupanja v njeno delovanje, še manj v odločitve. Bogvekakšnih sprememb ne bo prinesla, to je že jasno. Vsa kopja se lomijo na hrbtih malega človeka. In če je bil to cilj obljubljenih sprememb, potem smo res nasankali. Kadrovanje je še vedno bolj po simpatijah kot sposobnostih. Se pa najde vmes tudi kakšna bela vrana. Vprašanje pa je, koliko časa bo v tej druščini vztrajala. In zgodba z NLB je navadna farsa in čisto nič drugega.
dr.psiho
04. 05. 2009 00.31
Pahor zbudi se in naredi kaj v tem primeru!Naj vsaj vrnejo denar in to naj namenijo za izvajanje socialne politike!NLB pa tako ali tako nebo pogrešala NAŠ denar!
luciluk
03. 05. 2009 21.14
ma tole je brez veze, nehajte nam že metati pesek v oči!!!!!!! OK Pahor je pač zaJ....., sam tole lajnanje o Kramarj, k itak ne bo nikoli vrnil denarja je pa totalno brez veze.
Franc Zabukovec
03. 05. 2009 19.45
Pajtlerca !!!! kot prvo nisem nič omenil slabega za nobenega kristjana, ker tisti tapravi tega da so kristjani ne dajejo na velik zvon, prav tako kot pravi komunisti ne. tisti ki pa sebe razglašajo za take ali drugačne pa so en ku.. vredni tako kot ti. tud ti živiš na račun poštenih ljudi in pljuvaš po vsem kar ti noče nič dati zastonj. si del tiste sorte, ki bi jo nekdaj kler dal na grmado, a ti ga vseeno hvališ. ja na drugem svetu se boš cvrla z razliko od mene k bom za kurjača.
Buena Vita
03. 05. 2009 19.27
FRANCZA VEŠ,,,,,KRIVO STEČENO,NI BLAGOSLOVLJENO,KAK PRIDE-TAK GRE,IN TVOJI TAJKUNSLKI LOPOVI SO BLESTEČE ZRCALO,DELAT-VODIT NE ZNAJO-----ZNAJO PA VARAT,GOLJUFAT IN TVOJ BOTER PAHOR JIM TALA CVENKELJNE,TAK KOT JE OBLJUBLJAL V LEVEM OVINKU
Buena Vita
03. 05. 2009 19.21
francza veš kaj,meni kler nič ne smrdi,ker je svet velik in se ognem,ognem se zadevam ki se me ne tičejo tiče me pa skorumpirana mafijsko--tajkunska vlada,ki nam krade demokracijo,svobodo in kruh če pa tebi teletu povem da je v Sloveniji več kot 70% kristjanov,pa ti povem da meni ni nebeden od teh kristjanov storil nič žalega,nič mi ni vzel,nobeden mi ni vzel od penzije talarja,SKRATKA,TI VERNIKI-KRISTJANI SPOŠTUJEJO SOČLOVEKA,ZATO JIH PUSTIM PRI MIRU,NJIHOVA VOLJA IN ŽELJA JE KAM VTAKNEJO SVOJE CVENKELJNE,ALI JIH DAJO POPU ALI HUDIČU,ALI V GOSTILNI ZA POŽRTIJE,NISO TAJKUNI ,IN NISO POKRADLI SLO SLEVENSKIH INTERESOV IN,KRISTJANI PONAVADI SPOŠTUJEJO DOLŽNOSTI,TER DELAJO
-gorenjka-
03. 05. 2009 18.53
Država bo verjetno tožila nekdanjega direktorja NLB Marjana Kramarja, ki si je izplačal milijonsko nagrado. V takih primerih ima VERJETNO isti pomen,kot SKORAJ. Skoraj pa še nikoli ni zajca ujel. :)
lucky.bastard
03. 05. 2009 18.49
hehe to pa je politika :) vse skupaj je ena svinarija
dr.psiho
03. 05. 2009 12.36
Še enkrat Pahor je legenda!!
dr.psiho
03. 05. 2009 12.35
Če bo država tožila in kaznovala te kriminalce se za vse besede opravičujem ,ki so bile vsaj malo nastrojene protiv oz. v prikazovanju nepravne in skorupirane države!!Vsekakor to so pohvalni koraki k boljši in bogatejši državi!
Franc Zabukovec
03. 05. 2009 10.31
Dobil sem povabilo na Janševo poroko !!!!!!!! Sem odgovoril, da ne pridem če bo tam kdo, ki vsaj dva dni ni bil u partiji. Dobil sem zagotovilo, da bodo na poroki PRAV VSI UGLEDNI SLOVENCI - Tudi BAJUK in JANEZ JANŠA
Franc Zabukovec
03. 05. 2009 10.24
pajtlerblankaca a KLER ti pa ne smrdi ? Od vsega pa mislim, da ti najbolj smrdi iz ust. Res da marsikaj ni tako kot mora bit, a če ti smrdi prav vse razen KLERa, ki ga nikoli ne omenjaš, potem komot sklepam da si čist navadna zadrgnena tercialka. takim pa je potrebno sam eno. in to je nekaj kar je podobno korenju in je na baterije.
Buena Vita
03. 05. 2009 10.02
danaaajaaa sory,meni CANKARJEV uk ostaja,in volim sds,ker samo v gojzarje in gvant verjamem in stanovanja kluč,in bogati meni ne smrdijo,bogati še kako morajo garat ,če hočejo bogatstvo obdržat smrdijo mi lopovi,kriminalci in skorumpirana vlada,pokvarjen komunajzarski totalitarizem,skorumpirano-lenuharsko sodstvo,privilegerinanci,pokvarjeno odvetniki mafija in tajkuni
danaaajaaa
03. 05. 2009 09.23
TEGA KLJUKCA SI SLOVENCI NISMO ZASLUŽILI,RES NISMO NEKI POSEBNEŽI,TAKO MALO VREDNI PA SPET NISMO ,KOT NAS ZANIČUJE IN DELA NORCE IZ NAS,,,,DOKLEJ,DOKLEJ BOMO PUSTILI DA NAM VLEČE ŽIVCE pajtlerblanka zasluili, seveda, saj ste nam ga volili!!!! Raje se vprašajmo kakšni ljudje smo, da smo dovolili da takšen sploh pride na oblast! Mečejo nam pesek v oči, da drugih, še večjih svinjarij ki jih počnejo ne bi videli. Pahor, Golobič, KK in priskledniki, iginite iz naših življenj, kaj ne vidite da vas imamo že dovolj!
caps1
02. 05. 2009 16.33
Kakšno sprenevedanje!! Vrjetno ga bo vlada tožila... Pa tudi če ga bo, bo postopek trajal 10 let z oprostilno sodbo.. Golobič se je tudi medijsko razhudu, ob reprogramiranju tajkunskega dolga Šrotu... Zgodilo se ni nič. Velik gobcanja in osladne tiskovne konference.. Kaj folk to še vedno požira??
Buena Vita
02. 05. 2009 12.47
TA VLADINA PAMETOVANJA ALLA PAHOR PONEDELJEK;;;peter karabin TOREK;;;;doro dorotin SREDA;;;svete štela ČETRTEK ;;;se ne dela PETEK;;;je svetek SOBOTA ;;;je vladin dan NEDELJA;;;,vse se prementera-po domače debelo ljudem laže
svetaKrava
02. 05. 2009 10.45
zopet bodo tožili-pa to sem 1x že slišal od pahorja. ponavlja se ko stara plošča, nič pa s tega nebo. razen lepih besed in poštenih pogledov
Milan Koleznik
02. 05. 2009 09.13
Ni besed za tako nesposobno vodstvo kot je Pahor,res ljudje imajo prav,kaj daje v nadzorni svet,pa toliko posvetovanj ima preden kaj naredi,zato vse tako dolgo traja,ubogi vladajoči nesposobni ministri.Seveda je vse Pahorjevo nameščenje politično kadeovanje,vse kar je pred volitvami rekel ne drži,ne drži.Dol z njim.
cosmoss
02. 05. 2009 00.01
Kramarju se že po faci vidi kakšen lopov je.Ne vem ali je naključje ampak poznam nekaj Kramarjev in vsi so enaki.
Buena Vita
01. 05. 2009 22.45
borat dela po sistemu,,,,PONEDELJEK JE REKEL TORKU,NAJ SREDA VPRAŠA ČETRTEK ,ČE VE PETEK DA JE PO SOBOTI NEDELJA