Dušan Zorko se poslavlja od Pivovarne Laško Union

Dušan Zorko po 14 letih predaja žezlo pivovarstva pri nas. Odločitev o odhodu je sprejel sam, ostaja pa v nadzornem svetu. ''Po štirinajstih uspešnih letih na mestu predsednika uprave je čas za nadgradnjo obstoječih zgodb,'' so pojasnili v podjetju. Njegov naslednik še ni znan

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Dušan Zorko

Dušan Zorko (Foto: POP TV)

Predsednik uprave Pivovarne Laško Union Dušan Zorko se z naslednjim letom poslavlja od aktivnega vodenja tega podjetja, ki ga je predlani kupil nizozemski gigant Heineken. Njegov naslednik še ni znan. Odločitev o odhodu je sprejel sam, ostaja pa v nadzornem svetu. Poslanstvo sem opravil, je dejal. 

''Po štirinajstih uspešnih letih na mestu predsednika uprave je čas za nadgradnjo obstoječih zgodb,'' so pojasnili v podjetju. 

Zorko je prišel v Pivovarno Union leta 2004, leta 2009 pa je prevzel tudi vodenje Pivovarne Laško ter se uspešno spopadel z dolgom do bank, ki je ob koncu leta 2009 znašal več kot 450 milijonov evrov, so sporočili iz Pivovarne Laško Union. 

''Od leta 2009 je vodil ekipo, ki je v v obdobju do leta 2015 uspešno finančno prestrukturirala podjetje, bankam upnicam vrnila ves dolg, ohranila osnovno dejavnost na zavidljivem nivoju in pripravila podjetje na prodajo.'' 

Leta 2015 je torej pivovarno kupil Heineken, ki je drugi največji pivovar na svetu. ''Družba je danes v očeh Heinekena strateška pivovarna, zato se v Laškem poleg nosilne blagovne znamke Laško Zlatorog polni tudi pivo Heineken in v Ljubljani poleg piva Union ter brezalkoholnih programov Sola in Zala, tudi jabolčnik Cider,'' so dodali v podjetju.  

Pred družbo Pivovarna Laško Union, kot napovedujejo, so novi izzivi na področju Balkana. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 15
 
TempusFugit 10.10.2017 11:31:06
Nagnali so ga, ker jim prodaja piva pada. Kar je prav. Imamo boljša SLOVENSKA piva, kot pa laško in union. Ko so krete....ni prodali pivovarno, sem nehal piti, kar delajo. Raje pijem vodo, kot da dajem tujcem denar za nekaj, kar so slovenski nesposobneži zapravili.In Zorko je eden izmed njih, zato naj se ne hvali o svojih uspehih. Jaz bi se na njegovem mestu odselili v tujino.
Več komentarjev