Dvanajst solarnih čudežev, ki jih poganja brezplačno sonce

Energenti postajajo čedalje dražji, še posebej takrat, ko nimamo enostavnega in zagotovljenega dostopa do njih. A rešitev je dobesedno nad našo glavo, samo treba se je ozreti v nebo.

solarna kosilnica

Vse bo postorila sama!

Zvezda, okoli katere se vrti naš planet, ne samo da poganja naš planet, če zmoremo prestreči sončne žarke, lahko poganjamo tudi naše napravice, ki nam lajšajo ali lepšajo življenje.

Lep primerek je kosilnica, ki je vsaj tako zelena, kot je zelena trata, a tukaj ne gre le za njeno ohišje. Švedi, ki so eni največjih in najbolj priznanih izdelovalcev kosilnic in motornih žag na svetu, so izumili popolnoma avtonomno robotsko kosilnico, katere umetno inteligenco in posledično tudi rezilne nože poganja kar sonce.

S polnimi akumulatorji bo ob oblačnem vremenu pokosila do 2300 kvadratnih metrov trave, pri čemer si bo prizadevala, da ne poreže rožic ali celo obrije vaše mačke. Če se bo sonce skrilo za oblake, bo skoraj neslišno tavala sem in tja dobrih 40 minut, nato se bo zapeljala do polnilne postaje in zamenjala paket akumulatorjev ter se z novim podala novim zmagam naproti.

Sonce je (za zdaj) še brezplačen vir energije!

Medtem bo sonce, v skrajni sili pa omrežna napetost, poskrbelo za izrabljeni energijski paketek. Kosilnica ima vgrajen tudi GPS sprejemnik, zato natančno ve, kje je trava že pokošena in kje še raste divjina. Cena? Okoli 4.000 evrov.

A na sončno energijo se lahko tudi zabavamo, prevažamo, umivamo ali le ponosno šopirimo z najnovejšimi izumi spretnih in podjetnih proizvajalcev. Oglejte si FOTOGALERIJO in v njej dvanajst tehnoloških biserčkov, ki sicer stanejo kar nekaj denarja, a po drugi strani ne boste  za energijo, ki jih napaja, plačali prav nič!

solarni ležalnik

Za vse njene (energetske) potrebe poskrbi sonček!

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 20
dellboy 23.03.2010 12:10:56
pwnd
22.03.2010, 17:03
7

anjerd22.03.2010, 15:57 1
Za 4000 eurov vam vsak teden pokosim dvakrat.


jst pa usak dan

...za tak dnar kosim 3x na dan - pa še parkrat tisto teto na ležalniku porihtam,..:)))
Več komentarjev