Gospodarstvo

Nič več zmag na Elanovih smučeh

Ljubljana, 19. 04. 2016 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zakaj? Zaradi novih strateških usmeritev razvoja znamke. So pa v Elanu izjemno ponosni na skakalno preteklost in s tem povezane uspehe, še posebej na letošnje uspehe Prevca. "Vsi nanizani uspehi bodo za vedno zapisani v pestri zgodovini blagovne znamke Elan," pravijo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: V Begunjah so se odločili, da ukinejo skakalni program
    03:02
    Iz 24UR: V Begunjah so se odločili, da ukinejo skakalni program
  • Iz 24UR ZVEČER: Elan izloča program izdelave skakalnih smuči
    02:12
    Iz 24UR ZVEČER: Elan izloča program izdelave skakalnih smuči
  • Iz 24UR ZVEČER: 'Gre za nenavadno kombinacijo odločitev'
    07:35
    Iz 24UR ZVEČER: 'Gre za nenavadno kombinacijo odločitev'
Peter Prevc - 4
Peter Prevc - 4 FOTO: Miro Majcen

Elan bo v prihodnje usmerjen predvsem v razvoj blagovne znamke Elan in na trge z razvitimi zimskimi športi, z ambicijo postati najbolj inovativna blagovna znamka med smučkami za alpsko smučanje, so sporočili iz podjetja.

Odločili so se, da izločijo program skakalnih smuči.

"Želimo si poiskati prevzemnika programa skakalnih smuči, ki bi lahko na osnovi dolgoletnih izkušenj in nabranega znanja uspešno nadaljeval proizvodnjo. Pogovori v tej smeri še potekajo. V Elanu se bomo potrudili  in pomagali pri vzpostavitvi programa, z namenom nadaljevanja proizvodnje vrhunskih skakalnih smuči – tako za mlade nadobudne skakalce kot tudi za vrhunske športnike," še pojasnjujejo v družbi in pravijo, da bodo dokončne dogovore tudi razkrili, ko in če se uspejo dogovoriti za nadaljevanje proizvodnje skakalnih smuči.

Zaradi novih strateških usmeritev razvoja znamke so v upravnem odboru Elana sprejeli odločitev, da podjetje preneha s sponzoriranjem programa skakalnih smuči. "Ta program je bil sicer marketinški in ne prodajni ter je v strukturi izdatkov za marketing predstavljal pomemben delež. Sredstva iz skakalnega programa bodo tako preusmerili v aktivnosti za krepitev znamke na ključnih trgih, kjer sponzorstvo skakalnega športa doslej ni prineslo želenih učinkov (ZDA Kanada, Francija) ter v preoblikovanje trženjskih aktivnosti v smeri digitalnega marketinga. Ta je v izrazitem trendu prav pri sodobnem trženju športne opreme," so še sporočili iz Elana.

Pravijo, da so izjemno ponosni na skakalno preteklost in s tem povezane uspehe, še posebej na letošnje uspehe Petra Prevca. "Vsi nanizani uspehi bodo za vedno zapisani v pestri zgodovini blagovne znamke Elan," pravijo in poudarjajo, da imajo kot gospodarska družba tudi obvezo do ključnih deležnikov. "Delovanje družbe moramo usmerjati v aktivnosti, ki so dolgoročno najbolj učinkovite za obstoj in razvoj Elana," še poudarjajo v Elanu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (357)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matejjam
20. 04. 2016 12.07
+3
in kako se še lahko bolje promovira ELAN kot preko P. Prevca. JAO. ELAN je ELAN. Vsi vedo da ELAN izdeluje smuči. In če kje vidiš napis ELAN pomisliš na smuči, na g P. Prevca in Slovenijo in na to, da ELAN res izdeluje dobre smuči, ker drugače g. P. Prevc ne bi skakal z njimi. In ne na sočne Sarajevske ćevape. Brez te reklame ne bodo več prodali niti 1000 skakalnih in niti 100 000 alpskih smuči, nekdo pa si bo denar, ki ga je trenutno porabil za sponzorstvo ELANA preko g. P. Prevca poklačil v žep. Saj si verjetno že opazil, da smučarji visoko dvignejo svoje smuči, da se vidi. Ne? No temu se reče reklama. In ta ne stane toliko kot to da bi na vseh svetovnih televizijah oglaševal ELAN. Vidiš kje po TV-ju, da kdo oglašuje smučarske znamke? Ne! Saj verjetno ne rabim razlgat zakaj. Škoda.
ONniON
20. 04. 2016 12.02
+2
zelo zelo žalostno,srce mi para
jesenvoyo
20. 04. 2016 10.55
-1
Naj kar ukinejo, ko se bo poznalo na prodaji bo seveda mal pozno za popravek (prodaja tudi ostalega programa je vezana na uspeh komplet ponudbe).
Hophopferdo
20. 04. 2016 10.22
+0
Lastniki so tujci, ki verjetno vedo, kaj delajo. Sigurno se ni nekdo čez noč spomnil, da ukinejo proizvodnjo skakalnih smuči, ker ne mara skokov, ampak imajo od tega dela proizvodnje več stroškov kot koristi. Jaz ne čutim potrebe oziroma pravice, da bi obsojal take odločitve.
Foen
20. 04. 2016 09.46
-1
dej ne bluzite. elanke za skoke se bodo delale še naprej, res pa je, da mogoče ne na istem tekočem traku.
Frane Šajn
20. 04. 2016 09.24
+15
No toliko o tem kaj si mislijo novodobni lastniki o Slovenskem duhu in še enkrat poudarjam "SLOVENSKEM ELANU" ki ni samo tovarna je ponos in istovetenje s slovenskim narodom. Odkupili smo ga nazaj od Hrvatov , očitno zato ,da bi ga dobili v roke ljudje, ki na čelu nosijo črtno kodo kjer z enostavnim klikom s skenerjem izveš njihovo ceno. Ja na žalost ni več naš. Prevc zate upam , da boš ujel svoj vzgonski veter pa magari če boš imel plohe privite na nogah. Verjemi, da te bodo drugi Evropski proizvajalci znali ceniti kot športnika. Ti "kupljenci" nikoli oni se slinijo le ko gledajo številko judeževih novcev v svojih grabežljivih rokcah in podganjih prstkih, za vse drugo so slepi. Kar veselo naprej ti Cmero obračaj se v stran ko gredo Slovenski žulji v franže in budno pazi na "Savo" in slovenski obalni turizem kjer se očitno nabira tudi tvoj kupček več kot očitno. V druge panoge se pa seveda ne vtikaš to ni tvoj poligon, in seveda malo pepela slovenski raji v oči, da se v gospodarstvo in tržne zakonitosti ne mešaš, kot dober demokratičen predsednik, ampak samo v "Savo" ki je več kot kot perspektivna dejavnost in seveda še tistega par procenta turizma. Če bi vas ta narod nastopači po nekem zdavnem zgodovinskem sojenju nataknil na kole, vse , ki ste uničili to državo verjemite, da tudi najhujši dušebrižniki in človekoljubi nebi ne doma ne po svetu niti s prstom mignili. Poden brez primere.
0523
20. 04. 2016 09.29
+6
Bravo Frane, lepo povedano in razloženo !
Principat
20. 04. 2016 09.43
+6
Frane - super ! eno pa še na veliko pozabljamo , da skoraj 1/4 slovencev živi zelo dobro , ki so si z raznimi lobiranji ustvarili mrežo , za izčrpavanje države , vsekakor jim to omogočajo zakoni in v tem krožišču nikomer ne dovolijo da bi se vključil v promet ,, lepo kasirajo naše pozdrave in in istočasno kažejo da vlada ni dobra ,, neprestano ustvarjajo priziske za rušitev , ker jim takrat lagodno kroženje nihče ne moti
virus22
20. 04. 2016 09.11
+1
Hahah vas je zahebu
justime
20. 04. 2016 09.04
+11
Elan že dolgo molzejo in izčrpavajo raznorazni politiki,menendžerji,direktorji ...zadnja leta je v rokah še enih takih ki mu s pomočjo sedanjega lastnika počasi in prepričljivo zabijajo še zadniji žebljiček v krsto...pa to pri nas ni osamljen primer uničevanja gospodarstva s strani zgoraj omenjenih lo.po v.ov.
hotchilipoper
20. 04. 2016 08.15
+10
Kaj bo potem,ko bo zmanjkalo korit
AlternativeFacts
20. 04. 2016 09.02
-1
To "korito" je bilo leta 2015 prodano. O čem v "pisunite"? zahvalite se privat kapitalu, kateri za razliko od domače politike dela "dobro" s podjetjem.....
Bitcoin
19. 04. 2016 21.32
-7
Dajmo že enkrat realno pogledat na stvari. Smučarski skoki so pač obroben (a drag) šport, katerega lokalna popularnost je premosorazmerna trenutnemu uspehu domačih tekmovalcev. Trenutno smo mi na vrsti in Prevc je tu zasluženo junak, a preko naših meja ni zanimiv. Nič več in nič manj kot to. Proizvodnja skakalnih smuči je butična in je podobna lastništvu jahte - nekaj prestiža, v katerega mečeš denar z lopato. Elan je v kritični situaciji, in odločitev vodstva je več kot razumljiva.
Biofanatik
19. 04. 2016 21.36
+20
Še en uspeh pohlepne bande ki ropa slolandijo, vladarji pa svečo držijo.
RESNICA56
19. 04. 2016 21.54
+20
Bitocin...če bi mal brskal in bral še kakšna druga mnenja, po drugih portalih, bi lahko prebral, da je naš orel PETER PREVC še kako zanimiv in priznan v tujini in ni samo "lokalno popularen", ampak je znan tudi preko naše meje...
Bitcoin
19. 04. 2016 21.59
-6
Moja izjava temelji na številu in položaju objav v najpomembnejših evropskih športnih medijih, anakdotično pa tudi na podlagi številnih stikov, ki jih imam s tujimi poslovnimi partnerji.
Lombardo
20. 04. 2016 08.57
+5
Bitcoin - Peter Prevc izbran za najboljšega športnika na svetu v marcu 2016 (ZDA) .........
AlternativeFacts
20. 04. 2016 08.57
+4
Bitcoin@ Realno gledanoi,nevem, kaj gledajo tvoji "poslovni" prijatelji. Ker zadeva okoli skakalnih smuči je veliko bolj komplicirana. Kot 1 moraš izhajati iz dejstva, da so smučarski skoki del nordijske družine. 2, da se vse, kar se dela za nordijske športe, le to reklamira preko nordijskih disciplin, torej tudi smučarskih skokov. In 3, ker je Elan eden od vodilnih proizvajalcev opreme za nordijske oblike rekreacije (nordijska hoja, tek na smučeh itd), posledično z izstopom iz nordijskega športnega sveta, Elan na dolgi rok izgublja ne samo proizvodnjo, ampak tudi razvoj opreme.....In še kar se tiče obrobnega športa...Skoki so res, globalno gledano, obrobi šport, ampak ta obrobni športje je najbolj popularen ravno v državah z najvišjo kupno močjo, in da bo vse še bolj obskurno, tek na smučeh, in nordijska hoja, pa sta globalno najbolj množični rekreaciji....Da o globalnosti zimski olimpijadi, svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah in nenazadnje smučarskih poletih sploh ne pomislimo....
0523
20. 04. 2016 09.35
Ja, pa ni razumljiva! Če znajo za vsak člen pogodbe najeti in plačati novega strokovnjaka, potem naj po tvoje tudi "butične" smuči izdelujejo naprej. Vsaka firma, ki da nekaj nase, ni podvržena le velikoserijski proizvodnji.
kvaternik
19. 04. 2016 21.21
-63
Pravzaprav je na mestu vprašanje, gdaj si je smučanje prislužilo in pridobilo status športa. To je panoga induvidialistov kot pri šahu. V nogometu gledaš silovit tempo enouro trideset. tukaj ti pa neki Prevec ali gdo drug leti, če sploh leti, 3-tri sekunde. Ma kaj ljudje tukaj za božjo voljo vidite'?
valjhunsinkajtimara
19. 04. 2016 21.24
-36
Vaško tekomavnje mozoljastih fantov v skakanju v daljino.
IVO1965
19. 04. 2016 21.27
+59
najprej poskusi opravit skok na smučeh, pa ni treba na velikanki, tem na 30 metrski skakalnici, potem pa komentiraj. za nocoj pa ti priporočam, da greš spat ali pa pogledat oddajo BB, to je nekje na tvojem športnem nivoju.
valjhunsinkajtimara
19. 04. 2016 21.29
-28
Glej Ivo.... Skok v daljino na smučeh, je nekaj tako obskurnega, da se ne da opisati. A ti razumeš koncept, da tu tii suhci skozi le hujašajo in se nato duvajo kdo bo dlje skočil?
what!?
19. 04. 2016 21.57
+21
0523
20. 04. 2016 09.37
+2
Kvaternik, da nisi ti mogoče Kvaternić (mehki ć) !!??
Iluzionist
19. 04. 2016 21.18
+9
vlaganje na razvoj in promocijo skakalnih smuči se očitno bolj slabo pozna pri prodaji rekreativnih smuči, kupna moč se orientira po alpskem smučanju
nikhrast
19. 04. 2016 21.17
+8
Dajte si dopovedat da s skakalnimi smučmi ni profita, kdo pa sploh kupi skkalne smuči. Zdaj pa vidim da je folk v Svoveniji trapast, ne pa menedžerji.
zajfa
19. 04. 2016 21.15
+2
Čisto vse kar je bilo v bivši jugi državno bo šlo po tej poti. Bivši vodilni "pravi" komunisti bodo "svoja" podjetja prodali, pa tistemu, ki bo prvi dal denar pod roko. Za ostale me pa baš briga. Seveda šele potem, ko jih bodo izcuzali. Kuri, ki nosi zlata jajca se ne prereže vratu, dokler ne pride prvi, ki ponudi več. Za delavce pa imamo zavod. Njihovi otroci pa v tujini na šolanju. Pa to ne v Kubi, ali v Moskvi. Vozijo pa tudi ne Lade Nive ali doma jedo Eurokrem. Čimprej bo naj že vse poberejo reveži nesposobni, da se ne bodo počutili 0 v deželi sposobnih.
Damian666
20. 04. 2016 08.47
+4
zajfa in bubamara, dokler so bili na oblasti komunisti, se je gradilo. Kar smo zgradili do leta 1991, so tisti, ki se obračajo po vetru, do sedaj razprodali že skoraj vse. Nikoli nisem bil v ZK, sedaj pa vidim, da so bili , vsaj v času mojega življenja , to je od leta 1961, komunisti sposobnejši, boljši za narod, manj so kradli in lagali, pa tudi morala ni bila tako na psu.... Kaj imamo od novih izzivov....Navadne ovčke smo, ki nas politiki in ostale barabe (levi in desni) vozijo naokrog, kakor se jim zahoče...
drobizek73
19. 04. 2016 21.14
+36
Če ne bi kradl, bi blo za vse dost dnarja. Sram jih je lahko, če ni futra za svinje pr korit, pa ukinmo korit....
TheNormalOne
19. 04. 2016 21.11
+26
Žalostno, sramotno, to se lahko očitno dogaja le v Sloveniji. Kakšen kre te ni zem se gremo. Pa tako ponosna sem bila da je slovenski orel letel na slovenskih smučeh. Zdaj bo Prevca gotovo pobral Fischer. Brezveze.
Ka pa mislis
19. 04. 2016 21.08
+10
Zdaj bo vse made in china
hondica
19. 04. 2016 21.07
+50
Mislim, da bi vsak kmet boje upravljal Elan, kot teli visokozveneči strategi (napiflani butlji). Ukinit gredo ikono, identiteto, tisto, kar definira in v svetu daje prepoznavnost Elanu. Ne razumem. Očitno je Elan dokončno kaput.
valjhunsinkajtimara
19. 04. 2016 21.15
-6
Vsak kmet je upravljal z Elanom. Zato pa je tam kot je.
Skunk Works
19. 04. 2016 20.59
-4
čudno da v sloveniji, deželi volilcev ljubiteljev socializma, biznis in vrhunski biznis ne laufa,.....čudno, čudno....
zajfa
19. 04. 2016 21.09
+16
V deželi kjer je vsaka druga oseba najmanj Mag ali dr., in vsaka tretja državni uslužbenec.
gozdar1
19. 04. 2016 21.12
+4
Elan je v tuji lasti, skoki so pa marginalen šport zato odločitev ne preseneča.
kvaternik
19. 04. 2016 20.56
-18
Oprostite. Govoriti o nekem Prevcu, v skoraj poletnem času, ne samo da je trapasto, to tudi pove, kako smo majhni in kako smo neuspešni v prestižnih, pravih športih. Mi kar naprej vpijemo, sankajte tudi vi, tudi če nimate snega.
ECantona
19. 04. 2016 21.09
+14
Glede na to, da smo v olimpijskih kolajnah pri vrhu glede na število prebivalcev, tvoja izjava ne drži vode.
Bitcoin
19. 04. 2016 21.11
-7
@ECantona, število medalj nič ne pove o globalnosti športa.
ECantona
19. 04. 2016 21.13
+4
Bitcoin
19. 04. 2016 21.18
-2
gozdar1
19. 04. 2016 21.33
-5
Slovenci imamo veliko medalj na prebivalca a gre večinoma za športe ,s katerimi se ukvarja (jih spremlja) malo ljudi.
ECantona
19. 04. 2016 21.37
+3
Na OI so sami pravi in sami prestižni/ pravi športi. Ne vem kaj kvasite bedarije?
gozdar1
19. 04. 2016 21.39
+1
Ja na poletnih, pa še tam ni marsikaterega vrhunskega predstavnika določenih disciplin (tenis, nogomet,..).