Gorenjeva hčerinska družba seli proizvodnjo v Velenje

Gorenjeva hčerinska družba Aska bo celotno proizvodnjo iz tovarne v švedski Vari preselila v Gorenjeve proizvodne obrate v Velenju. Selitev je del aktivnosti za optimizacijo proizvodnih lokacij.

Gorenje

(Foto: POP TV)

Iz Gorenja so sporočili, da je upravni odbor njihove hčerinske družbe Aska sprejel odločitve o selitvi proizvodnje. Tako se bo v naslednjem letu proizvodnja iz tovarne v Vari na Švedskem preselila v Gorenjeve proizvodne obrate v Velenju. Bodo pa v Vari ostali oddelki za razvoj, upravljanje blagovne znamke Asko in marketing.

"S tem bo delo v družbi Asko ohranilo približno 50 od 500 zaposlenih," pravijo v Gorenju. Proizvodnja v Vari sicer predstavlja sedem odstotkov v strukturi proizvodnje Skupine Gorenje.

Iz Gorenja so sporočili, da je upravni odbor Aska odločitev sprejel na podlagi podrobnih analiz, selitev proizvodnje in ohranitev omenjenih oddelkov pa je bila najbolj optimalna z ekonomskega vidika.

Skupina Gorenje je švedsko družbo Asko sicer prevzela leta 2010. "Kljub številnim projektom za izboljšanje poslovanja posluje Asko negativno in slabše od načrtovanega. Poleg tega se konkurenca proizvajalcev iz držav z nizkimi stroški kot tudi največjih igralcev, ki v zadnjih nekaj letih povečujejo delež proizvodnje v državah z nizkimi stroški, povečuje, pritiski na prodajne cene pa zaradi presežnih kapacitet in gospodarskih razmer naraščajo," pravijo pri Gorenju.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 5
gordo 06.07.2012 15:32:48
mimo večenja v srbijo,ne vem komu lažejo
Več komentarjev