Izkupiček sekcijskega merjenja hitrosti pri Trojanah: nižja povprečna hitrost, za več kot polovico manj je prometnih nesreč

Izvedba pilotnega projekta sekcijskega merjenja hitrosti v trojanskih predorih je po mnenju vlade opravičila svoj namen. Povprečna hitrost se je na tem odseku znižala za sedem kilometrov na uro, za več kot polovico manj je bilo tudi prometnih nesreč.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

V času sekcijskega merjenja hitrosti v trojanskih predorih od 31. januarja do 13. oktobra je policija obravnavala 7664 kršitev in zanje izdala plačilne naloge. Izvedba tega pilotnega projekta je po navedbah vlade opravičila namen - povprečna hitrost se je znižala za sedem kilometrov na uro, za več kot polovico je manj tudi prometnih nesreč.

Vlada je v odgovoru na poslansko vprašanje Tomaža Lisca (SDS) o sekcijskem merjenju hitrosti na štajerski avtocesti, ki ga je sprejela na današnji seji, zapisala tudi, da je bila oprema, ki se je pri tem uporabljala, odstranjena. Učinki projekta so bili po ocenah vlade pozitivni tako pri zmanjšanju povprečne hitrosti kot tudi pri številu prometnih nesreč.

Radar pred predorom Trojane

Učinki projekta so bili po ocenah vlade pozitivni tako pri zmanjšanju povprečne hitrosti kot tudi pri številu prometnih nesreč. (Foto: POP TV)

V zadnjih mesecih so se zmanjšale tudi najvišje prekoračitve hitrosti, tako da ob koncu delovanja sistema ni bilo prekoračitev hitrosti nad 40 kilometrov na uro, so zapisali na vladi. Število prometnih nesreč pa se je v primerjavi z enakimi obdobji zadnjih štirih let po njihovih navedbah zmanjšalo za več kot 50 odstotkov.

Zmanjšale so se tudi posledice prometnih nesreč. V času delovanja sistema je bilo pet nesreč, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala. V preteklih letih pa je bilo med 11 in 14 nesreč, v katerih sta se poškodovali po dve osebi, leta 2014 sta v eni nesreči dve osebi izgubili življenje, je še navedeno v vladnem odgovoru na poslansko vprašanje.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 11
srebrnibreg 07.12.2017 18:03:32
Koliko nesreč je to manj? Koliko več nesreč je bilo na nasprotni strani kjer ni bilo radarja?
oježeš 07.12.2017 20:08:48
Če je 1 manj je to že pozitivno.
Več komentarjev