Gospodarstvo

Jub-H kupil obrat propadlega Novolita, 60 delovnih mest ostaja

Bloke, 28. 10. 2014 15.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Skupina Jub-H je na dražbi premoženja Novolita, ki je v stečaju, kupila proizvodni obrat v Novi vasi na Blokah. Pravijo, da gre za strateško naložbo, ki jo bodo razvijali. Za začetek bodo ohranili 60 delovnih mest.

Plačilo
Plačilo FOTO: Thinkstock

Druga javna dražba nepremičnin in premičnin Novolita v stečaju je uspela. Premoženje je po izklicni ceni 3,10 milijona evrov kupila skupina Jub-H. Ta se je za nakup proizvodnega obrata v Novi vasi na Blokah zavzemala že dlje časa. V skupni so danes poudarili, da tovarna zanje predstavlja strateško naložbo in da bodo ohranili 60 delovnih mest.

"Večletna prizadevanja in naša vztrajnost so bili danes poplačani," je po dražbi sporočil predsednik uprave Juba-H Sašo Kokalj.

Kot je dodal, proizvodni obrat v Novi vasi zanje predstavlja strateško in razvojno naložbo. V tovarni bodo razvijali svoj nov produkt, in sicer pasivne hiše. "Natančnejše načrte naslednjih investicijskih in razvojnih korakov pa želimo najprej predstaviti zaposlenim," je navedel Kokalj.

Današnji razplet dogodkov po njegovih besedah končuje "precejšnjo negotovost, predvsem zaposlenih". Jub, čigar družba EPS Izolacije je bila že doslej najemnik proizvodnega kompleksa, bo namreč ohranil 60 delovnih mest.

Prva dražba poslovnega kompleksa Novolita v stečaju je bila maja. Varščino je tedaj vplačal en interesent, družba Fragmat, ki pa je nato od avkcije odstopila. Premoženje je bilo naprodaj za 4,3 milijona evrov. Iz skupine Jub se takrat dražbe niso udeležili, saj so izklicno ceno ocenili kot nerealno.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klotilda H
29. 10. 2014 09.05
+9
kaj pa tistih izginulih 17 milijonov? so jih bančniki oz. njihovi zaposleni že deponirali na kajmanskih otokih ali v lihtenštajnu?
windmaster
28. 10. 2014 20.06
+2
Kdo bo pa tistih 25 milijonov plačal kolikor so jih trije tajkuni zapravili v enem letu, kolikor so potrebovali da so potopili eno najboljših podjetij v ožji regiji? Tisto pa ostaja nam, davkoplačevalcem.....
Goflja_1
28. 10. 2014 18.36
+2
Končno ena lepa novica.
lumpimonster
28. 10. 2014 15.46
-5
woooooooooo 60 ljudi wooooooooooo hvala res hvala za to novico 24ur