Kandidati za direktorja Elesa niso prepričali nadzornikov

Nadzorni svet je opravil pogovore s petimi kandidati za mesto direktorja Elektra Slovenije (Eles). Ker jih ni nihče prepričal, so sklenili, da začasno na čelo družbe postavijo Janeza Hrovata, ki bo tako zamenjal prav tako začasno postavljenega Vitoslava Türka.

Elektrika

(Foto: Reuters)

Nadzorni svet Elektra Slovenije (Eles) je poskušal na današnji seji izbrati novega direktorja. Na razpis se je prijavilo pet kandidatov, od tega je bila ena vloga nepopolna, je pojasnila predsednica nadzornega sveta Elesa Mojca Šircelj. Z vsem drugimi so opravili pogovore, v katerih so kandidati predstavili programe dela in vizijo razvoja družbe, vendar jih nihče ni prepričal, zato so sklenili, da se postopek izbora konča.

Za zastopnika družbe so zato z današnjim dnem imenovali Janeza Hrovata, dosedanjega člana nadzornega sveta Elesa in predsednika revizijske komisije nadzornega sveta. Hrovat bo na čelu družbe do imenovanja direktorja družbe na podlagi javnega razpisa, vendar najdlje šest mesecev. Ena od njegovih prednostnih nalog je nadaljevanje in končanje največje investicije družbe, to je izgradnja daljnovoda 2 x 400 kV Beričevo–Krško, ki se uspešno nadaljuje, saj dela potekajo nemoteno in v skladu s terminskim načrtom, je v sporočilu za javnost zapisala Šircljeva.

Razpis za direktorja družbe se je iztekel 21. marca. Mesto direktorja Elesa se je izpraznilo, ko je nadzorni svet Elesa 1. februarja razrešil Milana Jevšenaka in na njegovo mesto začasno imenoval Vitoslava Türka.

Nadzorni svet je kot razlog za Jevšenakovo razrešitev navedel neustrezno vodenje investicije daljnovoda Beričevo–Krško. Jevšenak je te očitke označil za izmišljotino in napovedal, da bo pravico iskal na sodišču.

Glede Türka pa so minuli mesec v javnost prišle informacije, da so objekti na zemljišču nad Sečovljami, ki so v lasti družbe Virtus sinov Vitoslava Türka in zakoncev Türk, črne gradnje. Türk je zanikal, da bi bil lastnik, mediji pa so objavili izpiske iz zemljiške knjige in podatke vodovodnega podjetja, ki kažejo, da je lastnik oz. solastnik enega od objektov.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 17
 
lila2140 30.04.2013 17:51:49
Super. Gospod Hrovat, vi že imate vilo na morju? Če še ne, je sedaj odlična priložnost. Seveda na Elesove ( davkoplačevalske ) stroške. V nove zmage naprej!
Več komentarjev