Gospodarstvo

Lokacija ostaja skrivnost

Nova Gorica, 19. 09. 2007 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Podpredsednica družbe Harrah's Entertainment konkretne lokacije megazabavišča, kljub julijskim obljubam, ne bo mogla razkriti.

Sicer pa se uprava Hita, ki so jo nadzorniki novogoriške igralniške družbe v ponedeljek pooblastili za nadaljevanje pogajanj o megazabavišču, danes sestaja z Jonesovo in drugimi predstavniki Harrah'sa. "Ne gre za pogajanja. Na sestanku bodo pregledali stanje in morebitne naslednje korake pri projektu," je povedal vodja Hitovega korporativnega komuniciranja Tilen Majnardi.

Lokacija megazabavišča ostaja skrivnost.
Lokacija megazabavišča ostaja skrivnost. FOTO: Reuters
Jan Jones podpredsednica družbe Harrah's Entertainment se bo do petka ponovno sestala tudi s severnoprimorskimi župani, a jim konkretne lokacije in idejnega projekta megazabavišča kljub julijskim obljubam še ne bo mogla razkriti. Žal lokacija še ni določena, tako da tudi konkretnih idejnih rešitev umestitve v prostor ne bo mogoče predstaviti, je pred obiskom Jonesove dejal predsednik uprave Hita Niko Trošt.

V Hitu zadovoljni z razpravo


Stališče lokalne skupnosti se praktično ujema s stališči Hita, so v odzivu na torkovo sejo novogoriškega mestnega sveta, na kateri so mestni svetniki načeloma podprli projekt turistično-zabaviščnega centra, danes zapisali v igralniški družbi. "Razen študije, ki je povezana s samo lokacijo in jo je pred dokončno izbiro nemogoče predstaviti, imamo vse najpomembnejše študije na mizi in se sedaj lahko pogovarjamo na podlagi argumentov. To se je v mestnem svetu tudi zgodilo," so poudarili.

"Veseli smo, da smo razčistili nesporazum glede vsebine projekta, saj je postalo veliko bolj jasno, da to ne bo le nova igralnica, ker te Hit pred vrati svojih centrov v Novi Gorici ne potrebuje in v takšen projekt gotovo ne bo investiral, ampak predvsem evropsko turistično letovišče, ki bo privabljalo goste na daljši oddih v Goriško regijo in širšo Slovenijo," so še pojasnili.

Jonesova želi pregledati stanje

Jonesova se je v Sloveniji mudila konec julija, ko je severnoprimorskim županom obljubila, da jim bo konkretnejše informacije o 750 milijonov evrov vrednem turistično-zabaviščnem centru, ki ga načrtujeta družbi Hit in Harrah's Entertainment, lahko ponudila ob naslednjem obisku.
Če bi se poleti vsaj načelno odločili za lokacijo megazabavišča, potem sta Hit in Harrah's nameravala lokalnim skupnostim predstaviti idejne rešitve umestitve projekta v prostor.

Prvi mož Hita se bo skupaj z drugimi člani uprave, ki so jih nadzorniki novogoriške igralniške družbe v ponedeljek pooblastili za nadaljevanje pogajanj o megazabavišču, danes sestal z Jonesovo in drugimi predstavniki Harrah'sa. "Ne gre za pogajanja. Na sestanku bodo pregledali stanje in morebitne naslednje korake pri projektu," je povedal vodja Hitovega korporativnega komuniciranja Tilen Majnardi.

Kot navajajo v Harrah'su, se želijo v okviru tokratnega obiska kar najbolje seznaniti z željami, vprašanji, predlogi, pomisleki in dilemami družbe Hit, lokalnih skupnosti in lokalnega gospodarstva ter skupaj v konstruktivnih pogovorih poiskati prave rešitve in vsebine projekta destinacijskega letovišča.
Novogoriški mestni svet je sicer na torkovi izredni seji med drugim zagotovil podporo projektu turistično-igralniškega centra, a le, če bodo zaščiteni kapitalski delež lokalnih skupnosti v Hitu ter interesi občanov in zaposlenih Hitu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.