FOTO: Luksuz sredi Ljubljane: 165 sob, 14 suit in predsedniški apartma na 210 kvadratnih metrih

Ljubljana je dobila prvi hotel s petimi zvezdicami, ki je prve goste sprejel pred dvema tednoma in že beleži veliko zanimanje. Skupna vrednost naložbe znaša 50 milijonov evrov, povrnila pa naj bi se v osmih do devetih letih, a glede na zanimanje se jim bo najverjetneje že prej.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (7)

  • Hotel Intercontinental
  • Hotel Intercontinental
  • Hotel Intercontinental
  • Hotel Intercontinental
  • Hotel Intercontinental
  • Hotel Intercontinental
  • Hotel Intercontinental
Hotel Intercontinental

Hotel se razprostira na približno 23.000 kvadratnih metrih. (Foto: 24ur.com)

Novi ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici, je prve goste sprejel pred dvema tednoma in že beleži veliko zanimanje. Kot je na današnji novinarski konferenci dejal regionalni direktor Intercontinental Hotels Group Živorad Vasić, bi se jim investicija lahko povrnila precej hitreje od načrtov.

Družba Intercontinental Hotels Group je Ljubljano po Vasićevih besedah izbrala zaradi močne rasti njene priljubljenosti pri turistih, ki pa doslej v prestolnici niso mogli najti hotela s petimi zvezdicami. Slovenija ima dober geostrateški položaj, zato so jo tudi izbrali za lokacijo svoje prve investicije v EU.

Skupna vrednost naložbe znaša 50 milijonov evrov, povrnila pa naj bi se v osmih do devetih letih. Ker pa je povpraševanje gostov nad pričakovanji, bi se to po Vasićevih besedah lahko zgodilo tudi že precej prej.

Hotel se razprostira na približno 23.000 kvadratnih metrih in ima 165 sob, v njem pa je tudi vsa druga infrastruktura luksuznega hotela. Med nastanitvenimi kapacitetami je 14 suit in en predsedniški apartma, katerega cena se začne pri 1800 evrih na noč.

Kot je poudaril Vasić, so si zastavili ambiciozen cilj odpreti hotel do avgusta, ki bi ga brez močne podpore Mestne občine Ljubljana težko dosegli.

Hotel Intercontinental

Med nastanitvenimi kapacitetami je 14 suit in en predsedniški apartma. (Foto: Kanal A)

Pri oblikovanju ponudbe so imeli po besedah generalnega direktorja hotela Miloša Cerovića ves čas v mislih pomen lokalnih izdelkov, zato je velik delež živil slovenskega izvora. Tako denimo stremijo k temu, da so vsa vina v ponudbi od hotela oddaljena največ 150 kilometrov zračne razdalje.

Nad jedmi v restavraciji, ki je odprtega tipa in lahko sprejme okoli 200 gostov, sicer krovno bdi italijanski chef Alfredo Russo, čigar restavracija Dolce Stil Novo pri Torinu se ponaša z Michelinovo zvezdico.

Hotel Intercontinental

Terasa z barom ponuja lep razgled na Ljubljano in okolico. (Foto: POP TV)

V družbi načrtujejo nove investicije v Sloveniji. Na področju hotelirstva je Vasić pojasnil, da si trenutno ogledujejo dva hotela v obratovanju, ki sta naprodaj. V Delta Holdingu, investitorju v novi ljubljanski hotel, so na torkovi novinarski konferenci sicer pojasnili, da si želijo v Sloveniji investirati predvsem na področju hotelirstva in gradnje stanovanj.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 168
 
Cofar 13.09.2017 20:39:31
normalni še dnarja nimajo za stanovanje kupit oz. te davčna preganja za drobiž... če se pa gradi 5 zvezdnični hotel je pa vse BP pa v presežkih.... To smo hotl.... Amerika je tuki.
Več komentarjev