Gospodarstvo

VIDEO: Cerar ob podpisu pogodbe z Magno: To je največja 'greenfield' naložba v zgodovini Slovenije

Hoče / Ljubljana, 17. 10. 2017 07.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Ti.Š./K.H./STA
Komentarji
143

Na mariborskem letališču so slovesno podpisali pogodbi o izvedbi strateške investicije in dodelitvi okoli 18 milijonov evrov visoke finančne spodbude za projekt Magna. Nato so na gradbišču poprijeli za lopate in postavili temeljni kamen. Premier Cerar je dejal, da je to največja tuja naložba v novo podjetje v zgodovini države. Prvi mož Magne pa napovedal, da bodo že konec leta začeli iskati 400 delavcev.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Podpis pogodbe
    02:39
    Iz 24UR: Podpis pogodbe
  • Iz SVETA: Temeljni kamen za Magno postavljen
    03:08
    Iz SVETA: Temeljni kamen za Magno postavljen
  • Cerar: Gre za zelo pomemben kamenček v mozaiku napredka celotne regije
    01:35
    Cerar: Gre za zelo pomemben kamenček v mozaiku napredka celotne regije
  • Podpis pogodbe z Magno
    00:42
    Podpis pogodbe z Magno
Podpis pogodbe za tovarno koncerna Magna v Mariboru.
Podpis pogodbe za tovarno koncerna Magna v Mariboru. FOTO: Martin Tomažin

Na mariborskem letališču so predstavniki Magne, gospodarskega ministrstva in občine Hoče-Slivnica slovesno podpisali pogodbi o izvedbi strateške investicije in dodelitvi okoli 18 milijonov evrov visoke finančne spodbude za investicijski projekt, ki obljublja najmanj tisoč delovnih mest v naslednjih petih letih.

Pogodbi so ob še nekaterih predstavnikih avstrijsko-kanadske multinacionalke podpisali minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, prvi mož Magne v Evropi Günther Apfalter ter župan Občine Hoče-Slivnica Marko Soršak.

Z današnjim podpisom pogodb se je tako avstrijsko-kanadska multinacionalka Magna tudi uradno zavezala izgradnji proizvodnega obrata v Hočah in doprinosu številnih novih delovnih mest v regijo.

Kakšne načrte ima Magna?

Za novo tovarno v Sloveniji se je Magna odločila zaradi novih naročil za izdelavo vozil priznanih avtomobilskih proizvajalcev. "Vsestranska kompetentnost v inženiringu in proizvodnji vozil uvršča Magno na unikatno mesto v globalni avtomobilski industriji, ki jo neprestano izboljšujemo z našimi novimi investicijami," je povedal Apfalter.

V pogovoru za 24UR je Apfalter priznal, da najprej nameravajo zaposliti 400 ljudi. "Potem pa upamo na nove pogodbe z našimi strankami in nadaljnjo gradnjo," je dejal. 

Delavce bodo začeli iskati konec leta. "Iščemo ljudi, ki imajo izkušnje v proizvodnji, z delom v lakirnicah in logistiki. Prepričani smo, da jih bomo večinoma našli tu, v regiji," je dodal. Plače bodo v Hočah nižje od tistih, ki jih prejemajo delavci v istem podjetju v Avstriji, začele pa naj bi se pri 800 evrih. 

Glede okoljskih dvomov je prvi mož Magne dejal, da so se ti pojavili povsod, kjer so gradili. "Okoljske zaveze izpolnjujemo v vsej EU, v Sloveniji ali Avstriji. Glede tega smo si postavili še zahtevnejše cilje," je poudaril.

'Največja greenfield naložba v zgodovini Slovenije'

Predsednik slovenske vlade Miro Cerar je po podpisu pogodbe dejal, da je "Magna največja 'greenfield' investicija v zgodovini samostojne Slovenije" – torej, največja tuja naložba v ustanovitev novega podjetja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier je dejal tudi, da je začetek gradnje je "izjemnega pomena za Štajersko in celotno državo". S pogodbo se je investitor po besedah premiera Cerarja zavezal, da bo v desetih letih izvedel investicije v vrednosti najmanj 100 milijonov evrov in ustvaril najmanj tisoč novih delovnih mest. 

"Za gospodarsko osiromašeno območje Štajerske tako Magna pomeni preporod, zato sem vesel, da smo danes končno tudi simbolno pričeli z deli." Dodal je, da ta vlada trdo dela za prihodnost in za nadaljnji razvoj Slovenije, o čemer priča ne samo zgodba Magne, ampak tudi zgodba Yaskawe in Sumitoma Lonstroff. 

"Danes se uradno začenja rok za izvedbo investicije. To je pomemben mejnik, za katerega smo garali leto in pol. Skupaj z dejstvom, da pripravljamo nov Zakon o spodbujanju investicij, tako pošiljamo pozitiven signal investitorjem, da se področje spodbujanja investicij v Sloveniji ureja, ter da so nove investicije pri nas zaželene," pa je po podpisu dejal minister Počivalšek.

Položili tudi temeljni kamen

Takoj nato je sledila še uradna položitev temeljnega kamna na gradbišču. Ob tem so napovedali, da bo nova tovarna stala konec leta 2018.

Predstavniki Magne, minister Počivalšek, premier Cerar in drugi so na gradbišču poprijeli za lopate.
Predstavniki Magne, minister Počivalšek, premier Cerar in drugi so na gradbišču poprijeli za lopate. FOTO: STA
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pomgrad s pripravljalnimi deli že pričel, a rok končanja del bo velik izziv

V prvi fazi je predvidena postavitev lakirnice in zaposlitev 400 delavcev. Gradbena dela za projekt nove lakirnice v Hočah je avstrijsko-kanadski avtomobilski proizvajalec že pred časom zaupal enemu največjih slovenskih gradbincev – družbi Pomgrad. Ta je s pripravljalnimi deli že pričel, potem ko je Magna nedavno z nekajmesečno zamudo le prejela gradbeno dovoljenje. Rok končanja del bo za podjetje velik izziv, saj je bil prvotni načrt, da bi z deli pričeli maja letos in končali novembra prihodnje leto, to pa bodo zdaj skušali nadomestiti z večizmenskim delom.

S pogodbo o strateški investiciji se bo država zavezala k izplačilu dobrih 18 milijonov evrov spodbude, v zameno pa Magna zagotavlja več kot 100 milijonov evrov vredno naložbo, kjer bo delo v petih letih dobilo najmanj tisoč ljudi. Prva faza predvideva postavitev lakirnice in zaposlitev 400 delavcev.

Magna je od okoljskega ministrstva gradbeno dovoljenje po dolgem postopku pridobivanja okoljevarstvenega soglasja prejela 5. oktobra.

A pot do Magnine naložbe je bila trnova, predvsem zaradi nasprotovanja nekaterih naravovarstvenih organizacij. Očitno pa boj okoljevarstvenih organizacij še ni končan. Novičarski spletni portal Požareport je prejšnji teden poročal, da je predsednik Slovenskega E-foruma Gorazd Marinček na ministrstvo za okolje in prostor vložil predlog za izrek ničnosti za okoljevarstveno soglasje ter predlog za obnovo postopka izdaje. Vložil je tudi predlog za odpravo in razveljavitev soglasja, ki naj bi kršilo zakon o vodah.

Na upravno sodišče pa naj bi medtem že prispela prva tožba zoper vladno direkcijo za vode in Arso, prav tako zaradi izdaje vodnega in okoljskega soglasja, je še poročal Požareport.

Magna je od okoljskega ministrstva gradbeno dovoljenje po dolgem postopku pridobivanja okoljevarstvenega soglasja prejela 5. oktobra.
Magna je od okoljskega ministrstva gradbeno dovoljenje po dolgem postopku pridobivanja okoljevarstvenega soglasja prejela 5. oktobra. FOTO: Kanal A
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (143)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ferencz 1
21. 10. 2017 09.55
+2
Ne -to je druga največja LDSovska kraja (po TEŠU) , dali bomo 45 milijonov evrčkov, denar se že preliva zaslužnim politikom v Lihtenštajn!
Fifi 24
19. 10. 2017 21.09
-2
Magna je v bistvu razširjena tovarna Stayer Puch ki jo je ustanovil Janez Puh ki jo je kupil kanadski avstrijec (1993) in jo preimenoval v Magna ampak firma se sicer s TUJIM lastnikom vrača domov..........žal zgolj kot poslovalnica......tako je ko za drobiž v žepih posameznikov po l 91 uničiš lastno znanje in tovarne pol je tudi to UAU in OK
nikhrast
19. 10. 2017 14.36
Vedno se omeni bruto plača, z neto ne moreš primerjati plače, davki niso isti po vsem svetu. Najboljše je pa koliko dobiš na uro, potem pa vsi vemo za kaj se gre.
Fifi 24
19. 10. 2017 21.14
+1
Neto bo ca + 150 EUR več kot okoliška konkurenca recimo pri frendu od JJ direktorju ADK kjer so zarad tega že panični in to je bil eden od razlogov blokade magne
yurife
18. 10. 2017 16.34
-1
800€ bruto ali neto? to je razlika
nikhrast
18. 10. 2017 15.14
+1
Pa res, kakšna desna stranka je SDS, mislil bi da bi bila ta prva ki bi podprla to investicijo. Zgleda da je v Sloveniji postavljeno vse na glavo. Isto s sindikati, oni bi se morali boriti za višje plače in boljše delovne pogoje, štrajk pa ni nekaj kjer se še dela, vse se ustavi, vse se zapre, nobeden na delovnem mestu.
proofreader
18. 10. 2017 08.16
+4
Janševi pa v jok.
Uporabnik113189
17. 10. 2017 22.37
+9
Res si želim, da bi naložba uspela in da bi nastalo veliko novi dobro plačanih delovnih mest z enako plačo kot v Avstriji. Nisem pa optimist, vse bolj se mi dozdeva, da bodo bistveno nižje. Me pa nekako motijo dokazane številke..Naša država jim bo dala ca 18MIO. Če v MAGNI ne bodo držali obljube, jih lahko doleti najvišja kazen 5MIO. Že tukaj so v plusu..Potem je to nesrečno okoljevarstveno dovoljenje, z njim nekaj ni v redu, ker so že vlagajo tožbe. Mislim da jih bodo naši okoljevarstveniki izgubili, imajo premalo cvenka proti korporaciji za odvetnike.. In ne nazadnje, ali se nikomur ne zdi čudno, da če bi naša država dala takšno pomoč našemu podjetniku, bi nas takoj iz Bruslja kaznovali za nedovoljeno državno pomoč. Tuji korporaciji pa je dovoljeno pomagati? Ali povedano drugače, vse dokler država uničuje lastne podjetnike s pomočjo v kapitalu tujcem je vse v redu, ko pa podpre domačina da je tujcu konkurenčen je to zločin. Mogoče nisem normalen, ampak nekako se mi vsa zgodba ne zdi poštena..
johanca123
17. 10. 2017 21.43
+7
Čez 15 let, ko ne bo električnih avtomobilov in ko bo vse okrog te fabrke zasvinjano, se na Cerarja nihče še spomnil ne bo. In o kljub temu, da bo živel ob mizerni penziji, ki mu jo je zrihtal prav Cmerar. Sam Cmerca pa se bo sončil na kakem jadranskem otoku v družbi svojih LDS ZSMS pajdašev
izpolni polje vzdevek
17. 10. 2017 21.34
-1
Bravo vlada, lokalna skupnost in vsi, ki so pripomogli k projektu.
ooResnicA
17. 10. 2017 21.30
+2
...BMW pa Mercedes so že davno želeli delati v Tamu tmajčkene modele pa so naši majstori želeli kuverte.....
ooResnicA
17. 10. 2017 21.31
+0
....no zdaj se pa časi spreminjajo so morali dati 18.000.000.000 oni-država.....
fljfo
17. 10. 2017 21.29
-1
Pa so padli cekinčki Cerarju in kompaniji....
izpolni polje vzdevek
17. 10. 2017 21.31
-3
Kakšni cekinčki? Imaš kak dokaz? Objavi. Sicer ne širi novic v stilu baba čula baba rekla. Ta delovna mesta so nujno potrebna in bravo vsem, ki so jih pomagali ustvariti.
lodz68
17. 10. 2017 21.09
+4
He,he največja naložba...kaki kekci.Mercedes bo v Kecskemetu v drugo tovarno vložil 1,1 miljarde eu.Se bojim da naslednjih 25 let spet ne bo nobene take naložbe.
izpolni polje vzdevek
17. 10. 2017 21.32
+2
In kaj hočeš povedat? Je Kecsekmet v Sloveniji?
Verbena
17. 10. 2017 20.42
+4
Lepo in prav , samo mal mi je butasto , da država namenja državni , naš denar enemu tujemu dobro stoječemu podjetju , ki je samo izrazilo željo priti v Slovenijo , ker vedo , da je tu delovna sila veliko cenejša , kot jo morajo plačevati npr. v eni zaostali , nerazviti Avstriji ..
srebrnibreg
17. 10. 2017 20.47
+3
Pozanimaj se koliko je Madžarska dala nemcem za izgradnjo tovarne pri njih. Vprašaj Gorenje koliko je dobilo v Srbiji, da so zgradili tovarno pri njih. Vprašaj čehe kako je stem tam......
medo90
17. 10. 2017 21.01
+7
nikhrast
17. 10. 2017 21.08
+2
Verbena
17. 10. 2017 21.14
-1
Pa tudi to mi je mal butasto ko vidim vse te gospode v lepih oblekah, z lopatami v rokah in celado na glavi, ceprav nad njimi ne visi nobeno gradbeno dvigalo...ja...se mi pac marsikaj zdi mal butasto...
izpolni polje vzdevek
17. 10. 2017 21.33
+1
Logična praksa je, da vlada podpre investitorja. Povsod po svetu normalna praksa.
proofreader
18. 10. 2017 08.20
+8
Ela, čelado moraš imeti ob vstopu na delovišče, tudi če ni dvigal.
biggbrader
17. 10. 2017 20.05
+11
Sondaža terna je bila v resnici že izkopavanje terena za temelje. Pri tem projektu gremo iz enega natega v drugega.
Aijn Prenn
17. 10. 2017 20.25
+1
Glede na to iz katerega tabora izhajaš, bi rekel, da si se že privadil in brez, da te nategujejo, ne moreš več..
Nekdo tam
17. 10. 2017 19.28
+2
Nekoč je bil Maribor pravo industrijsko mesto...sedaj večinoma ti obrati samevajo in propadajo..tu in tam ima kakšen s.p.ejevec svoje podjetje v teh halah...tako da je magna res dobrodošla....
izpolni polje vzdevek
17. 10. 2017 21.33
-1
Halo...sevt se je moderniziral, avtomatiziral.
mejacrnikal
17. 10. 2017 19.12
+3
vertex
17. 10. 2017 19.11
-6
Aijn Prenn
17. 10. 2017 20.13
-1
Tvoj zagotovo ne bo med njimi, ker tisto kar si ti izlegla ima zagotovo dve levi roki... :-))
Trollka
17. 10. 2017 19.03
+3
Hvalabogu, da se je ta zgodba zaključila in da bodo na Štajersko prišla težko pričakovana delovna mesta! Kar se pa tiče tega, da vlada daje tujemu podjetju vse, slovenskemu pa nič pa takole: tuja podjetja bodo investirala v proizvodnjo pri nas, večje bodo plače, država bo to investicijo hitro dobila nazaj povrnjeno. Slovenski "podjetnik" pa je zlizan z politiko, delavca plačuje minimalca zato, da si daje v svoj žep za jahte in vikendice na Hrvaškem. Niso nas pokopala tuja podjetja, ampak naši tajkunski lopovi.
BigBoss
17. 10. 2017 19.05
+13
Uvozili bodo tujce zato so danes sprejeli ta zakon o tujcih.
Morana7
17. 10. 2017 19.20
+1
Še čudno, da smo imeli nekdaj uspešna slovenska podjetja...je bil to le privid? Odkar smo v EU smo v prisilni poziciji, da delamo biznis za tujce, naše pa mora ob tem propast druge ni nihče ne mara konkurence...
kurva2
17. 10. 2017 19.27
-3
Trolka +++++ RTV SKRAJNO LEVI MEDIJ ne na pamet. 400-1000 delovnih mest se odpira ti pa že vidiš vagone tujcev kako delajo za 300€. Mislim, daj preberi preden guncas.
Morana7
17. 10. 2017 19.30
+7
Zame je to kanaliziranje EU denarja v podjetja, ki imajo miljonske posle in želijo dalje delat miljonske posle v državi, kjer je strošek delavca cenejši kot v matični....Revoz ima v proizvodnji tudi zgolj minimalca in če je čez mejo proizvodnja plačano bistveno više, kam misliš bodo šli naši delat? Kdo dela v Revozu poglej, struktura bo tudi v Magni podobna....in sprašujem se kako je to naš nacionalni interes torej?? Milsim gre za kaj 300 delavnih mest vmes, pa smo pustili propast žnj število podjetij, delo pa je izgubilo neprimerljivo več oseb...nacionalni interes in ne vem kak premik za Slovenijo pa je sedaj Magna...
Aijn Prenn
17. 10. 2017 19.53
-3
@Moranči: Ko ti prejšnja generacija sesuje, zanemari, uniči prej cvetočo kmetijo in ti pojerbaš to razvalino, ti ne ostane drugega kot, da povabiš nekoga (magari tujca), da vloži svoj kapital v tvojo podrtijo, da boš lahko začel delati in ustvarjati dobiček (tudi) za tujca, ki ti je pomagal z denarjem.... Se strinjaš??
skjaena
17. 10. 2017 20.06
+8
Morana7
17. 10. 2017 20.12
+7
Mi smo postali EU poligon in na to pristali s pristopom vanjo, vzeli smo evro, ko niti slučajno nismo bili pripravljeni nanj, korupcija pa itak na vsakem vogalu ven seka...To kar opazujemo pri Magni je dogovor EU ter naše politike za kaj se namenijo EU sredstva. Magna je podjetje in tu vidi le in zgolj priložnost za maksimiziranje dobička. Delo v proizvodnji ni enostavno in je slabo plačano z izjemo organizacijska kadra in tehnologov, ki so v manjšini. Delavce v proizvodnji bodo zaposlovali preko posredniških agencij, ker zakaj bi obremenjevali Zavod za zaposlovanje, če gre za nacionalen projekt? Naj še posrednik zasluži ob tem minimalcu, zakaj ne?? Pogodbe bodo za mesec, dva, tri, podaljševanje do onemoglosti skratka ta bajen projekt je odraz naših prodanih riti, ki sodelujejo pri tovrstnem črpanju EU sredstev...Kaj vse je šlo v franže z njihovim blagoslovom...in tole nam sedaj prodajajo kot nacionalni projekt in ne vem kak uspeh za Slovenijo? Veliko je zadev, ki potrebujejo njihovo pozornost, pa jih ne gane toliko kot komanda iz Bruslja....o socialni bombi po propadu Merkatorja verjetno še ne utegnejo razmislit, ker si tako na veliko čestitajo ob gradnji Magne...
Morana7
17. 10. 2017 20.17
+7
Pač ne vidim v tem toliko dobrega kot marsikdo predvsem pa zamerim, da ta naša banda sploh nima pojma kaj nacionalni interes pomeni....zadolžili so nas do kamor so nas le lahko sedaj pa uvažajo, ker jim drugega ne ostane.
Aijn Prenn
17. 10. 2017 20.20
-2
Morana, si ti že bila kdaj v kakšni malo bolj resni firmi, ki so jo prevzeli tujci? Lek, Hella, Odelo, Helios....?? Ti povem žalostno resnico, da slovenci (kot vodstvena ekipa) ne znamo kvalitetno voditi firm razen v zelo redkih primerih. Znamo pa zelo dobro slediti strategiji tujega vodstva in jo uresničiti. Zato nas imajo tujci tako zelo v čislih in smo jim bolj všeč kot naša brača malo južneje, ki je bistveno bolj svojeglava, destruktivna in uporniška.
Morana7
17. 10. 2017 20.51
+5
Žalostno je to, da sami sebe ne poštimamo kot družba in dovolimo, da na nas služijo tujci, seveda smo jim všeč, če pa smo bistveno cenejši kot programerji ipd. v recimo Nemčiji.
Morana7
17. 10. 2017 20.53
+5
Pa ja mogoče nismo najboljši vodje se strinjam ampak bi se nas dalo spametovat s kakim resnim nadzorom in delujočimi inšpekcijami.
nikhrast
17. 10. 2017 21.13
+2
Morana, poglej kako neučinkoviti so slovenski sindikati, za Magno nikjer na zahodu ne delajo za minimalno urno postavko.
Morana7
19. 10. 2017 09.17
+1
Pri nas harajo samo sindikati javnega sektorja...gospodarstvo pa naj proba preživet...sej bo bodo kak projekt naredili kot je Eascape room in obupan folk ne bo več nasedal delodajalcem, ki ne plačujejo....pesek v oči pravzaprav.
skjaena
17. 10. 2017 18.58
+10
Leva vlada vložila 18 milijonov iz naših žepov, da bo Bosna zaposlila 300 delavcev. In od teh bo župan Hoč še jemal denar preko svoje agencije. SMC, mafija.
BožjiSvetovalecPolde
17. 10. 2017 18.57
+6
Kot ponavadi spet nabolj pameten srebrni prdec, ki cele dneve visi na 24 ur in joka in stoka. Get a life