Gospodarstvo

Mali podjetniki, pozor! NLB ponuja brezplačen najem poslovnih prostorov

Ljubljana, 18. 09. 2014 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V NLB samostojnim podjetnikom in manjšim podjetjem brezplačno ponujajo poslovne prostore v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti, Kamniku in Trzinu. Gre za prostore izpraznjenih poslovnih enot, in sicer v izmeri od 100 do 950 kvadratnih metrov.

NLB - 2
NLB - 2 FOTO: Reuters

Vodstvo NLB se je odločilo, da bo samostojnim podjetnikom in manjšim podjetjem oddalo svoje prostore na petih različnih lokacijah po Sloveniji. V zameno ne pričakujejo denarja, saj bi radi s tem pomagali slovenskemu malemu gospodarstvu, pravijo. "Malo gospodarstvo predstavlja gonilo napredka družbe. V banki želimo prav na tem segmentu odigrati vodilno vlogo in jasno pokazati svojo družbeno odgovornost," so zapisali v sporočilu, s katerim zainteresirane pozivajo k oddaji ponudb.

Zbiranje ponudb se začne v petek, poslati pa jih je potrebno do vključno 8. oktobra

Z zbiranjem ponudb za brezplačen najem bodo pričeli že jutri, 19. septembra. Kandidati za najem in uporabo poslovnih prostorov v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti, Kamniku in Trzinu bodo vso potrebno dokumentacijo dobili na njihovi spletni strani, poslati pa jih je potrebno do vključno 8. oktobra letos na naslov NLB d.d., Sektor za nabavo in upravljanje nepremičnin, Šmartinska 130, 1520 Ljubljana.

Za ta korak se je NLB odločila v okviru ustanavljanja NLB Centra inovativnega podjetništva, s katerim želimo v segmentu malega gospodarstva dodatno prispevati k pozitivnim družbenim in ekonomskim učinkom v lokalni skupnosti in širše. NLB Korporativno komuniciranje

Kot so pojasnili za 24ur.com, gre za prostore izpraznjenih poslovnih enot, in sicer v izmeri od 100 do 950 kvadratnih metrov. Pogodbo o brezplačnem najemu bodo z izbranimi najemniki predvidoma sklenili za eno ali dve leti, z možnostjo podaljšanja. Najemniki bodo sami krili le obratovalne stroške.

Komu je razpis namenjen?

Razpis je namenjen organizacijam in podjetniškim iniciativam, ki se pogosto srečujejo s težavo nezmožnosti plačevanja najemnin oziroma pomanjkanjem prostora za izvajanje lastne dejavnosti. Na razpis se lahko prijavijo samostojni podjetniki in pravne osebe, ki so registrirane za opravljene gospodarske dejavnosti ter druge pravne osebe, ki opravljajo nepridobitno dejavnost, sporočajo pristojni. Ob tem poudarjajo, da bo podpora namenjena krepitvi vseh vrst podjetništva v lokalnem okolju. V poštev pridejo predvsem podjetniki, ki bodo omogočali izvajanje naslednjih dejavnosti: co-working oddajo prostorov, podjetniško svetovanje, nudenje davčnih, računovodskih, marketinških in pravnih storitev, podjetniška in finančna izobraževanja ter zagotavljanje pogojev za povezovanje podpornih organizacij na področju razvoja podjetništva in mreženja.

NLB - 3
NLB - 3 FOTO: Reuters

"S tem projektom želimo v NLB prispevati k pozitivnim družbenim in ekonomskim učinkom v lokalni skupnosti in širše. Že v tem trenutku lahko podjetnikom ponudimo izobraževalne in mrežne dogodke, z brezplačno oddajo prostorov v najem pa aktivno gradimo partnerstva in se povezujemo z malim gospodarstvom in podjetniškimi iniciativami," še sporočajo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kawboy
22. 09. 2014 21.48
Zakaj pa ne prodajo vse to in denar vrnejo za poravnavo dolgov NLB?
kauk
22. 09. 2014 12.19
+4
jaz bi raje vedel, zakaj me zavod za zaposlovanje že na vratih odslovi, da ni pomoči za nove samostojne podjetnike?
BŠK
21. 09. 2014 15.01
+2
lahko se greva leteče kroznike, ravbarje in žandarje lahko v žlici vode utopiva vse najine male mornarje lahko se zmerjava z oči v oči lahko od tega tud kakšen advokat živi lahko to delava zelo naglas lahko se mučva zlo počas je pa še ena druga možnost sam en mejhen prostor v najem mi dej in vse bo tko kt prej refren lahko se greva med dvema ognjema kavboje in indijance lahko v uradnem listu prekličeva vse najine stare romance lahko se zmerjava z oči v oči lahko od tega tud k'sen advokat živi lahko to delava zelo naglas lahko se mučva zlo pocas refren 2-krat spet bova objeta skupi zaspala spet bo kava zjutraj zadišala spet bo sreča dobila krila spet se bova zaljubila
velesperun
20. 09. 2014 10.12
+2
Če pa je kakšen problem s temi prostori je, da jih ne more prodati ali dati v najem. V Lj, že na vsaki deseti poslovni stavbi vidiš napis, oddamo ali prodamo! Čakam, samo še da jim Miro nabije davke na prazne prostore, a to verjetno ne bo naredil svojim prijateljem!
velesperun
20. 09. 2014 10.10
+5
Verjetno NLB tolk stank odhaja in se noče noben privatnik pri nih najet računa. Pa mislijo, d abodo z enako akcijo kot odvetniki uro pbrezplačenga svetovanja dobili kaj strank! Isti nateg!
zemljemerec
19. 09. 2014 09.27
-8
problem je v tem, da lenuha pripravit k delu, ni mačji kašelj...in teh ima Slovenija v izobilju, dokler bodo socialni in družinski finančni transferji tako radodarni...zakaj bi se trudil. A prihajajo tisti, ki bi radi delali, karkoli, recimo muslimani iz porušene države ki je posledica zveze Nata...ti ljudje še niso videli blaginje v Sloveniji..a,jo bodo s pomočjo nevladnih organizacij, dobrodošli !
User1063544
19. 09. 2014 11.52
+14
Idi na socialno in se zderi: VSI TUKAJ STE SAMI LENUHI!!!! Da vidimo kako dolgo boš imel oblačila na sebi.... Bolj bedastega komentarja tukaj ne najdeš kot izjavo da Slovenija premore trenutno 120.000 lenuhov. Če pa ti primerjava z Muslimansko državo tako všeč pa kar idi tja, te nihče tukaj ne drži... pa bodi tam hraber in se zgrašaj nad nami kako mi nimamo dovolj.. Tam se ljudem krati človekova pravica zaradi radikalnih verskih organizacij in ne zaradi težave z socialo... Pa še nekaj, pljuvaš po NATU in si sam član ter podpiraš to politiko bombardiranja ipd....
24hkomentator
19. 09. 2014 04.43
+11
Družbena odgovornost! O preljubi Jezus Kristus in sveta pomagavka! Temu Medji so se res še dodatno skisali možgani, mogoče pa jih sploh nima..Državni denar od dokapitalizacije porablja za tečaje joge, pa za naložbe v sektorje etičnega poslovanja, sedaj pa še za brezplačo oddajo v najem poslovnih prostorov mikro podjetjem. Pod nujno je treba tega tipa odpeljat tja v "Polje", kjer bo imel dobro psihiatrično oskrbo, pa še bradica nekako bolj paše v tako okolje kot v okolje bankirjev. Ali pa bi ga bilo dobro vzeti v novo vlado v ministrstvo za večjo porabo in topel zrak. NLB naj bi družbeno odgovornost izkazala z nižanjem tarif za bančno poslovanje in kreditiranjem podjetij! Kreditiranje gospodarstva in dober plačilni servis naj bi bila funkcija državne banke, ne pa zapravljanje denarja na hrbtih davkoplačevalcev. Torej na kratko: NLB se naj preimenuje v Nore Ljubljanske Bedake, upravi banke pa predlagam novo akcijo in sicer deljenje banan opicam v ljubljanskem živalskem vrtu.
j03
19. 09. 2014 04.04
+4
free my ass. En majhen s.p. bo vzel v najem prostore s preko 200 kvadratov, pri tem pa plačal stroške 2,5 eur /m2. Super! Marketing na višku v tejle NLB.
Jožajoža
18. 09. 2014 22.28
+4
čudno, ker so to državne banke, katere dokapitalizirajo davkoplačevalci, so udi prostori v lasti davkoplačevalcev in države. kako lahko banka oddaja prostore, ki niso njena last.
wax_yall
18. 09. 2014 15.05
+12
Spoštovani 24ur.com: Ali ne bi bilo bolje, da bi onemogočili komentiranje določenih člankov oz. novic, ker tole ne pelje nikamor? Spoštovani komentatorji: če bi vam pred vrata postavil kovček poln denarja, bi napisali: to je nateg. Nič ni zastonj. Tudi če bi bi situacija takšna, da bi plačali samo 50% najemnine za poslovni prostor bi bil jaz zelo zelo zelo zadovoljen. Tukaj so pa komentarji tipa: kdo bo plačal elektriko, vodo itd.... Najboljš, da vam NLB še biznis vodi in rit briše. Kot sem že 1x napisal: tisti, ki išče slabe stvari jih najde, nič ne proba in posledično nima nič. Tisti, ki bo probal... pa kdo ve: lahko da ne bo nič, lahko pa da bo.
Sara Rebek
18. 09. 2014 15.48
+5
včasih je šola draga. Žal je tako, da je nlb izgubila zaupanje in kredibilitet in ne vem zakaj si začuden. Kako že gre tisto...ko te kača enkrat ugrizne se bojiš tudi deževnika. Za banko, ki je milijone metala skozi okno (mimogrede je kljub temu, da je družbeno odgovorna pred kratkim z davkoplačevalskim denarjem financirala antistresne terapije svojih zaposlenih toliko o družbeni odgovornosti) mi se tale pobuda po malem zdi smešna.
User1063544
19. 09. 2014 11.40
+2
WAX: državi/NAM je NLB že potegnila miljarde, za ta denar bi mogli vsem državljanom riti brisati, glede na to da druge koristi v tem trenutku od banke ni... razen dejstva da jo vsake tolike dokapitaliziramo... Da pa se zdaj prčijo kot neka solidarna inštitucija pa je zares smešno. Do zdaj smo bili MI solidarni do banke in nekaj prostorov ki jih dajejo v brezplačno uporabo (za omejen čas) ni nič solidarnega, je bolj norčevanje...
Andrej Merljak
23. 09. 2014 10.22
Ti ni jasno, da NLB prostorov ne more prodat ali normalno oddati v najem! Ni interesentov, zato se je NLB odlocila za brezplacno oddajo prostorov. S tem se v medijih predstavlja kot dobrotnik in si dela reklamo.
raceapart
18. 09. 2014 14.44
+6
Vzeli milijarde, zdaj pa nam dajejo drobižek..
ponosen_na_24ur
18. 09. 2014 14.43
+0
to bodo spet sodbe padale
cuko666
18. 09. 2014 14.34
+2
Drobtinice nam mečejo ubogemu proletariatu. Pa kje mi živimo ljudje božji
devlon
18. 09. 2014 14.30
+2
nlb voluharji
Piškica
18. 09. 2014 14.24
+6
Zadnjič sem se spraševala, zakaj je podhod Ajdovščina prazen, zakaj rajši vidijo da propada, namesto da bi dali zastonj v najem, vsaj da zaživi podjetnik potem pa ko bi videli po bilancah, da je zadeva na dobri poti, potem pa tržna najemnina.... In kok je še takih objektov.....tema
Bramor
18. 09. 2014 14.16
+24
Bodoči najemniki! Preberite drobni tisk in po rokovanju z bankirjem dobro preštejte prste!
jani331
18. 09. 2014 14.33
+10
Pa preglejte žepe in denarnice ko boste odšli od tam.
artus
18. 09. 2014 13.57
+1
Druzbeno odgovornost so pokazali tudi s tajkunskimi krediti. Sedaj so pa ocenili, da bi jih vzdrzevanje prostorov stalo prevec, zato je bolje, da placa to kdo drug. Seveda bo moral podpisati, da bo dozivljensko njihov komitent kljub neugodni obrestni meri itd.
Nauders
18. 09. 2014 15.31
-1
mijavci
18. 09. 2014 13.52
+16
Ponavadi je tisto kar je na prvo roko poceni čez čas najdražje, sploh pa če je NLB ki ji ne zaupam niti otroškega šparovčka.
Nauders
18. 09. 2014 15.31
+0
rofl tudi jaz jim ne zaupam do konca življenja niti šilinga
Music_boy
18. 09. 2014 13.27
+5
Mojstri natega. A bodo elektriko, vodo, ogrevanje... tud plačali.
jedupan?pil
18. 09. 2014 13.40
+3
POŠTENO JEBENO
18. 09. 2014 13.21
+19
Mladi podjetniki, POZOR!!! To je prevara....kaj pa je danes zastonj??? Slej ko prej boste zgubili tudi tisto česar še sploh nimate!