Micre s slabo zategnjenim vijakom na volanu

Okoli 1400 lastnikov Nissanovih micer v Sloveniji bo prejelo povabilo za obisk pooblaščenega servisa, kjer bodo preverili volanski obroč in ga po potrebi zategnili. Skupno bodo vpoklicali 576.000 vozil.

Japonski proizvajalec avtomobilov Nissan bo zaradi potencialne težave pri volanskem obroču pri vozilih micra (K12), proizvedenih med letoma 2002 in 2006, po svetu vpoklical okoli 576.000 vozil.

Nissan micra

V Sloveniji bodo vpoklicali okoli 1400 Nissanovih vozil. (Foto: Reuters)

Po podatkih Renault Nissan Slovenija je v Sloveniji 1400 vozil, ki bi lahko imela to težavo, ki so jo odkrili v okviru stalnega nadzora kakovosti. "Nissan je ugotovil, da v nekaterih redkih primerih pritrdilni vijak volanskega obroča prvotno ni bil dovolj zategnjen," so pojasnili.

Nissan zato po svetu izvaja prostovoljno akcijo vpoklica približno 576.000 vozil micra (K12). Lastniki vozil, pri katerih je možna napaka, bodo v prihodnjih tednih prejeli osebno pismo s povabilom na njihov pooblaščeni servis, kjer bodo preventivno preverili zatezni moment vijaka volana in ga zategnili, če bodo ugotovili, da je to potrebno. Poseg bo brezplačen.

O morebitnih prometnih nesrečah, ki bi bile posledica omenjenih težav z volanom, v Nissanu niso bili obveščeni. Gre pa za še en udarec drugemu največjemu japonskemu proizvajalcu jeklenih konjičkov, ki je nekoč veljal za varnega in zelo zanesljivega proizvajalca. Že aprila so štirje glavni japonski proizvajalci avtomobilov – poleg Nissana še Toyota, Honda in Mazda – zaradi možnih težav z zračnimi blazinami po vsem svetu skupaj vpoklicali 3,39 milijona vozil.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
 
pavlovmali 27.05.2013 07:14:40
" Gre pa za še en udarec ...."
Senzacionalno pisanje o takih popravilih, kot da so ne vem kaka katastrofa. To se stalno dogaja, ena izmed mojih strank je generalni zastopnik xy znamke (ne zgoraj naštetih) in ravno tako delajo popravke na vozilih, večinoma jih izvedejo na rednih servisih. Če pa so težave hujše, izvedejo vpoklic vozil, kot so to naredili pri Nissanu.

Btw. doma imamo 3 leta star traktor in po nekaj popravkih tudi še vedno ne dela tako, kot je treba, tako da ni to samo problem avtomobilov. Pač pride do težav v serijski proizvodnji.
Več komentarjev