Gospodarstvo
Oglas

Mlada ekipa s kreativnostjo in znanjem prepričala tudi katarskega investitorja

Ljubljana, 17. 01. 2017 07.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kreatif Design ekipa je s svojim delom prepričala že več uspešnih slovenskih podjetij, sedaj pa se usmerjajo tudi v tujino, kjer ustvarijo že 20 odstotkov prihodkov.

Kreatif - 3
Kreatif - 3 FOTO: Kreatif

V zadnjih nekaj letih je Slovenija izgubila zagon za investicije v gradbeništvu in razvoj novih izdelkov, kar je prizadelo vse, ki delujejo na teh področjih, predvsem pa mlade. Zato so bili mladi prisiljeni k razmišljanju, kako na stagnirajočem trgu ponuditi nekaj, kar si bodo naročniki in partnerji dejansko želeli. Ekipa iz studia Kreatif Design se je odločila, da bo ponudila to kar je najpomembnejša vrlina mladih, da lahko producirajo sveže in neobremenjene kreativne ideje ter rešitve, ki jih izvedejo v zelo kratkem času. To se je očitno izkazalo za pravilno odločitev, saj so s svojimi rešitvami v preteklih dveh letih pripomogli k uspešnosti številnim slovenskim podjetjem, ki so jim pomagali pri razvoju in oblikovanju izdelkov ter prostorov. Njihovo delo pa je poleg slovenskih naročnikov prepričalo tudi številne tuje, katerih naročila predstavljajo že 20% vrednosti vseh naročil.

Minimalistična kuhinja vile Q
Minimalistična kuhinja vile Q FOTO: Kreatif

Eden od lanskih uspešno zaključenih projektov je bila prenova vile Q za investitorja iz Katarja, ki si je v Sloveniji ustvaril poletno rezidenco. Klasično slovensko, večkrat dozidano hišo, z več majhnimi prostori, so preoblikovali v odprto in prostorno vilo. Poleg zasnove notranjosti so s pomočjo krajinske arhitektke v okolici objekta pomagali zasnovati sodobno zunanjo ureditev v obliki majhnega parka, ki ga naseljuje več kot deset vrst domačih živali in ptic. Arhitekti so dokazali, da je kljub starejši zasnovi objekta mogoče s kreativnimi rešitvami naročniku omogočiti sodoben način življenja.

Kreativna prenova fasade poslovne stavbe Uprom
Kreativna prenova fasade poslovne stavbe Uprom FOTO: Kreatif

Poleg kreativnosti, ki je potrebna za prenovo omenjene vile, pa prednost podjetju prinaša tudi poglobljeno poznavanje sodobne 3d programske opreme. S to prednostjo pri Kreatif Design-u premikajo danes poznane statične, kreativne ali tehnološke meje. Eden bolj zanimivih lanskih projektov, kjer so mladi arhitekti implementirali rešitve ustvarjene s sodobno tehnologijo, je bil prenova fasade za podjetje Uprom. Pri tej prenovi so s programskim orodjem bistveno hitreje in enostavneje oblikovali fasado tekom projekta, da je zadostila vsem željam naročnika in parametrom okolja. Tak pristop sodobno imenujemo tudi parametrično oblikovanje. S parametričnim oblikovanjem so arhitekti dosegli želeno osončenost fasade in prostorov ter atraktivno obliko. Seveda pa je to orodje mogoče uporabljati tudi pri drugih projektih, na primer pri zasnovi naprednih urbanističnih rešitev, oblikovanju kreativnih oblik, kompleksne konstrukcijske zasnove stolpnic ter paviljonov kot tudi stanovanjskih objektov. Za več o projektu prenove poslovne stavbe Uprom kliknite tu.

Koncept parametrične fasade za poslovno stavbo Uprom
Koncept parametrične fasade za poslovno stavbo Uprom FOTO: Kreatif

Kreatif Design se poleg arhitekturnim projektom, v sodelovanju s tujim investitorjem, posveča tudi zasnovi in oblikovanju hibridne 12 metrske jahte. Ta bo omogočala cenejše vzdrževanje ter obratovanje kot trenutna plovila ter bo predstavljala najsodobnejše trende v oblikovanju na področju navtike.

Oblikovanje plovila v sodelovanju tujim investitorjem
Oblikovanje plovila v sodelovanju tujim investitorjem FOTO: Kreatif

Ko se kreativna ekipa ozre na preteklo leto je ponosna, da se vztrajno bori s slovenskimi razmerami in da so že prestopili najtežje ovire pri zagonu podjetja. V tem letu pa si želijo še več naročnikov, ki bodo imeli v prihodnost zazrte vizije ter bodo skupaj z njimi ustvarjali kreativne projekte. Za več informacij jih lahko kontaktirate prek te povezave.

Naročnik oglasa je Kreatif d.o.o.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3