Gospodarstvo

Na čelu Aerodroma Skobir

Brnik, 25. 04. 2007 17.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi predsednik uprave Aerodroma Ljubljana bo dosedanji član uprave Zmago Skobir. Mandat bo nastopil 5. julija.

Nadzorni svet Aerodroma Ljubljana je na današnji seji za novega predsednika uprave družbe imenoval dosedanjega člana uprave Zmaga Skobirja. Skobir, ki bo na mestu prvega moža Aerodroma zamenjal Vinka Možeta, bo petletni mandat nastopil 5. julija. "Podjetje dobro posluje in ni razloga, da bi zamenjali vso upravo," je po seji sveta povedal predsednik nadzornega sveta Janez Čadež. Dodatnega člana uprave nadzorniki danes niso imenovali.

Zmago Skobir bo nasledil Vinka Možeta.
Zmago Skobir bo nasledil Vinka Možeta. FOTO: Dare Čekeliš

Skobir se bo kot predsednik uprave pridružil Janezu Kolarju, ki so ga nadzorniki brez razpisa za tretjega člana uprave imenovali 15. februarja. Kolar, odgovoren za področje varnosti in zaščite, informacijskih sistemov in področja izobraževanja, je petletni mandat nastopil 1. marca.

Na razpis za predsednika in člana uprave, objavljen 10. aprila, je prispelo skupno 16 prijav, a nadzorniki nobenega od kandidatov danes niso imenovali za tretjega člana uprave. "Pustili smo si prostor. Člana uprave lahko izberemo tudi na eni od prihodnjih sej," je dejal Čadež. Ob tem je še pojasnil, da lahko nadzorniki člana uprave imenujejo tudi brez razpisa. "Razpis smo objavili, da nam ne bi očitali političnega imenovanja," je dodal.

Vinko Može
Vinko Može FOTO: POP TV

K ohranitvi enega od dveh članov dosedanje uprave - mandat Možetu in Skobirju se izteče 6. julija, na razpis pa sta se prijavila oba - so pozivali tudi predstavniki zaposlenih v družbi. Enako željo so izrazili tudi trije predstavniki družbe v nadzornem svetu, je pojasnil Čadež. Ta od novega predsednika uprave pričakuje, da bo nadaljeval zastavljeno strategijo razvoja letališča do leta 2015, ki so jo nadzorniki potrdili pred mesecem dni.

Skobir, sicer diplomirani pravnik, je bil za člana uprave Aerodroma Ljubljana, odgovornega za strategijo trženja, imenovan leta 2003. Leto pred tem se je aerodromu pridružil kot svetovalec uprave. Dolga leta je bil zaposlen v Adrii Airways, pred prihodom v aerodrom pa je bil generalni direktor Globtourja.

Novi predsednik uprave aerodroma je predsednik skupščine konzorcija SPOT, ki si prizadeva za pospeševanje letalskega turizma v Sloveniji in član strateškega sveta za turizem pri ministrstvu za gospodarstvo, so še povedali v Aerodromu Ljubljana.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xes
26. 04. 2007 10.43
pilotista: je pomembna ce gre za drzavno podjetje.....
Bor-chee
26. 04. 2007 10.34
Xes, plača sploh ni pomembna, dokler podjetje dobro posluje in imajo tudi delavci lepe plače in vsakega 15. na računu! Koliko bo dobil bo dobil . sigurno bo za to nekaj tudi naredil! Podjetje ima strategijo in cilje, ki jih bo skušalo do 2015 uresničit! Število potnikov, količina tovora se stalno povečujeta - številke govorijo za sebe! Lp
xes
26. 04. 2007 09.54
Kaksno bo pa imel placo?