Na mariborskem letališču odprli sezonski liniji v Split in Dubrovnik

Mariborsko letališče je dobilo vsaj dve začasni liniji, ki bosta štajersko prestolnico avgusta, morda pa tudi še septembra, povezali s hrvaškima obalnima mestoma Split in Dubrovnik. Letali bosta v dalmatinski mesti poleteli vsak torek.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Mariborsko letališče - 3

Iz Maribora boste po novem lahko leteli v Dalmacijo. (Foto: Mia Media)

Mariborsko letališče je od letošnjega prevzema upravljanja s strani kitajskih vlagateljev po visoko letečih obljubah le dočakalo vsaj dve začasni liniji, ki bosta štajersko prestolnico avgusta, morda še septembra, povezali s hrvaškima obalnima mestoma Split in Dubrovnik. Danes sta letali družbe VLM Airlines poleteli prvič, tako bo vsak torek.

Petdesetsedežni turbopropelerski letali Fokker 50, skupaj jih ima belgijsko-slovenska letalska družba VLM Airlines v lasti šest in trenutno letijo pod slovensko AOC licenco, sta že dopoldne prileteli iz obeh dalmatinskih mest, popoldne pa sta tja popeljali prve nove potnike.

Čeprav gre za zdaj za nekajtedensko povezavo, gre po propadli povezavi leta 2015 z Londonom za prvi redni liniji na mariborskem letališču, odkar so ga prevzeli novi najemniki. Ti so sicer že za letos obljubljali precej več linij in potnikov, a je letošnja bera ena slabših doslej, saj so prepeljali le nekje okoli 2000 potnikov. Do načrtovanih 1,54 milijona potnikov, kolikor jih ob velikih naložbah napovedujejo že za leto 2021, jih čaka še kar nekaj dela.

Za prve lete so uspeli letali napolniti polovično, za zdaj pa so poleti predvideni do 29. avgusta.

Povratne letalske vozovnice so na voljo preko spletne strani letalske družbe in turistične agencije Euroval. Povratna vozovnica za Split je na voljo že od 78 evrov, za Dubrovnik pa od 98 evrov, za vse potnike pa je brezplačno tudi parkiranje na območju mariborskega letališča. V ceni je vključeno tudi do 20 kilogramov oddane in do 10 kilogramov ročne prtljage.

Kmalu tudi sezonski leti v Italijo, Črno goro in Grčijo?

V letalski družbi poleg rednih letov iz Maribora do Splita in Dubrovnika, napovedujejo tudi sezonske lete iz Italije (Ancona, Bari in Salerno) na Hrvaško (Brač, Split in Zadar), v Grčijo (Krf, Preveza in Zakintos) ter Črno goro (Podgorica in Tivat).

V družbah VLM Airlines, SHS Aviation in Aerodrom Maribor napovedujejo tudi, da bo v naslednjih tednih objavljen red letenja za zimsko obdobje, v katerem so predvidene letalske povezave z letališča Edvarda Rusjana do destinacij v Evropi.

VLM Airlines je sicer blagovna znamka, pod katero letalske storitve skupaj razvijata belgijska družba SHS Antwerp Aviation in slovenska družba VLM Airlines, obe pa sta nastali pod okriljem nizozemske družbe SHS Aviation.

Družba SHS Antwerp Aviation je po lanskem propadu takratne družbe VLM Airlines prevzela del letal in vsa druga njena sredstva. Ta je nastala s pomočjo 60-odstotnega deleža nizozemskega in 40-odstotnega deleža kanadskih vlagateljev in upravlja tudi s slovensko družbo SHS Aviation, ki je preko Aerodroma Maribor najemnik mariborskega letališča.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
brezveze13 10.08.2017 10:30:40
VSAK TOREK SE PRAVI ŠE 3X TO LETO
Več komentarjev