Gospodarstvo

Na Pohorju dočakali dobro novico

Maribor, 29. 10. 2014 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariborsko občinsko podjetje Marprom bo, kot kaže, prevzelo upravljanje s celotnim žičniškim sistemom na Pohorju. O tem so se bolj ali manj že dogovorili, čakajo le na zeleno luč občine. 50 ljudi naj bi spet dobilo delo.

Pohorje
Pohorje FOTO: POP TV

Po propadu Športnega centra Pohorje bo, kot vse kaže, s pohorskimi žičnicami upravljalo mariborsko občinsko podjetje Marprom. Prevzelo naj bi vse naprave, ne le gondole, kot je bilo sprva predvideno, je povedal stečajni upravitelj Drago Dubrovski.

O morebitnem sodelovanju z zainteresiranim zasebnim vlagateljem Nikom Paukom naj bi se, če bo to potrebno, dogovarjal Marprom.

Dubrovski je danes opravil pogovore tako z vodstvom Marproma kot s Paukom, ki naj bi bil njihov podizvajalec, že v četrtek pa naj bi po njegovih pooblastilih začeli s pripravljalnimi deli. Kot je še dodal, naj bi za te potrebe delo spet dobilo okoli 50 ljudi, torej večina tistih, ki so že doslej delali na žičniškem delu podjetja.

Na Mestni občini Maribor so zadovoljni, da sta stečajni upravitelj in Marprom sklenila dogovor o najemu žičniških naprav do prenosa koncesij, saj dogovor daje pravno podlago za nadaljevanje remontov na žičniških napravah, ki so nujno potrebni za zagon letošnje zimske sezone."

Podpiramo vsak dogovor, ki zagotavlja, da bo letošnja zimska sezona na Pohorju potekala s čim manj motnjami in omejitvami, saj gre za ključni del mariborske ter regijske turistične ponudbe," so še dejali na mestni občini.

"Formalno se lahko zaplete samo, če predlog ne bi bil sprejet na mestnem svetu, ali pa če si mestna občina premisli," je dejal Dubrovski, ki sam sicer potrebuje še soglasje mariborskega sodišča. Ruška občina, ki podeljuje koncesijo za areške žičnice, naj bi mu zagotovila, da bodo sprejeli enak model kot mariborska, od države, ki ima roko nad koncesijo žičnice Pisker, doslej odziva še ni dobil.

Dubrovski o višini najemne pogodbe za zdaj še ne želi govoriti, saj da še ta ni v celoti usklajena, a verjame, da to ne bo razlog, zaradi katerega se ne bi uspeli dogovoriti.

Direktor Marproma optimističen

Skorajšnji dogovor je potrdil tudi direktor Marproma Bernard Majhenič, ki ne le, da je optimist glede letošnje sezone, pač pa je v to prepričan. Kot je povedal, so v podjetju že ves čas prepričani, da Pohorje mora ostati celota.

Denar za prevzem žičnic je po njegovih besedah zagotovljen, saj imajo že nekaj časa na računu za to namenjenih 200.000 evrov, v torek pa jim je bilo odobrenih še 250.000 evrov limita. 

V kratkem naj bi našli tudi najemnika za hotele

Stečajni upravitelj je bil danes veliko bolj optimističen glede nadaljnje usode turizma na Pohorju, ne le glede žičnic, tudi glede ostalih zadev. Opravil je namreč precej korektne razgovore s predstavniki DUTB, ki so tik pred stečajem v svojo last prevzeli hotelske zmogljivosti. Tudi na tem področju naj bi bili blizu podpisa pogodbe o najemu hotelov, morda že ta ali naslednji teden. Kdo naj bi to bil, za zdaj ne želijo povedati, po vse verjetnosti pa gre za dogovore s Termami Maribor.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

butalistan
30. 10. 2014 11.30
-2
super, samo še smučarje in sneg rabite! mene ne vidite smučat v sloveniji če mi plačate! zanič proge, naprave in pogoji! SLOVENSKA SMUČIŠČA SO DOBRA SAMO ZA PIJANČEVANJE