Gospodarstvo

Nadzorniki NLB seznanjeni s posojilom za Stožice

Ljubljana, 29. 06. 2010 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorni svet NLB je seznanjen s posojilom za Stožice, vedar je to odločitev uprave, je dejal prvi nadzornik NLB Simoneti. Kot je pojasnil, je NLB pri tem posojilu le članica konzorcija bank.

Predsednik nadzornega sveta NLB Marko Simoneti
Predsednik nadzornega sveta NLB Marko Simoneti FOTO: POP TV

Predsednik nadzornega sveta Nove ljubljanske banke (NLB) Marko Simoneti ob robu javne razprave in posveta z naslovom Ocena fiskalne politike Slovenije 2009–2011 danes v Ljubljani ni želel razkriti, ali je bil kredit odobren, prav tako ne drugih podrobnosti. Dejal pa je, da se "v medijih operira s previsoko številko o vrednosti posojila NLB". Ne gre za 150 milijonov evrov posojila NLB omenjenemu projektu, gre za sindicirano posojilo, kjer ima NLB le delež, je dejal.

V NLB ni mogoče dobiti informacij o tem, ali so odobrili posojilo družbi Grep za projekt Športni park Stožice. Časnik Dnevnik pa je danes poročal, da naj bi NLB in Grep v sredo podpisala pogodbo o kreditiranju trgovskega središča ob nogometnem stadionu in športni dvorani. Neuradno naj bi šlo za okoli 120 milijonov evrov, torej skoraj petino manj denarja od prvotno predvidenih 150 milijonov evrov.

Glede sredine skupščine NLB je Simoneti dejal, da pričakuje, da bo ta potekala gladko, brez posebnosti, o dokapitalizaciji banke pa ni želel govoriti. Na skupščini bodo lastniki med drugim odločali o imenovanju nadomestnega člana nadzornega sveta. Vlada je predlagala, da se s 1. julijem za člana nadzornega sveta NLB imenuje Jurija Detička, ki bo zapolnil prazno mesto v nadzornem svetu, potem ko je dotedanja predsednica nadzornega sveta NLB Stanislava Zadravec Caprirolo postala viceguvernerka slovenske centralne banke.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

volek
30. 06. 2010 13.11
Antonino, seveda ni casha niti za 5 minut. Zato pa takoj, ko je "državna" banka v škipcih zaradi slabih kreditov tajkunom država objavi, da garantira hranilne vloge. Enako velja za zapufanost Grčije. Evropske banke so jim talale kredite na "lepe oči". S posojilom Grčiji, ki jim ga moramo dati, ne rešujemo Grčije ampak evropske bankirje in seveda Euro. Zato se sprašujem v postu spodaj kdaj bodo naši veliko preveč plačani bankirji s svojim premoženjem odgovarjali za kredite dane rdečim tajkunom.
antonino
30. 06. 2010 12.07
varčevalci - vsi naenkrat dvignite denar iz banke, pa boste videli, če ga boste dobili - mogoče prvih nekaj - tudi garancija države ne bo pomagala. Banke razmetujejo vaš denar, ne svoj, zato lahko tako neodgovorno delajo, vi pa vsak prihranek hitro v banko - ovce
antonino
30. 06. 2010 12.04
a se spomnite pregovora KRUHA IN IGER. Saj pri nas ni važno, če bomo imeli za kruh, važen je nogometni stadion in to v teh kriznih časih - barabe
antonino
30. 06. 2010 12.03
komitentje, saj lahko zamenjate banko, če ta ne zna gospodarit z vašim denarjem - bomo videli, če jo bo kdo zamenjal ali samo jokate. dvignite denar, pa ne bodo mogli niti dajati škodljivih kreditov niti si deliti taskih nagrad.
29350
30. 06. 2010 08.02
G. Simoneti zavedajte se, da z vsakim Evro, ki ga v tem kriticnem casu date (krediterate) v Stozice, ste ukradli koscek kruha enemu delavnemu Slovencu. Denar, katerega imate za kreditiranje raje porabite za kreditiranje proizvodnje, da bodo ljudje delali in dostojno ziveli. Sramota je, da se sploh se pogovarjate z Jankovicem in ostalo bando, ki gradi stadion.
bingo 1
30. 06. 2010 07.46
pitbulblanka potrebno ti je veliko kulturnog in prijaznog izrazavanja pisanja izjav in drugih reci u nasoj lepoj sloveniji ce ti ni vsec bomo vsi volilci glasali za boljse dneve
luciluk
29. 06. 2010 22.41
No pa smo le dali denar Zokiju, Pahor je že privolil. Slovenski hlapci, vi pa na naslednjih volitvah ne pozabite voliot SD, ker oni vam poomagajo da boste za penzijo dobili 50EUR. Ostalo gre novim komunistom.
volek
29. 06. 2010 16.00
Naj nam nekdo pove, kdo bo z lastnim premoženjem odgovarjal, če kreditna vsota ne bo vrnjena banki. Do sedaj še nihče od teh slovotih bankirjev ni bil kaznovan zaradi slabih kreditov. Zakaj imajo potem takšne visoke plače? Ali ne bi bilo bolje da bi bili doma in dobivali plače na TR. Zagotovo bi naredili manj škode. V okolici Ljubljane je podružnica NLB že skoraj 2 leti brez direktorja, pa banka še ni propadla. Če pa 1 dan manjka delavka za šalterjem je pa cel halo.
Izbrisani5
29. 06. 2010 13.19
Podjetja se utapljajo v dolgovih in nerealiziranih dobavah, ker ne morejo dobiti posojila, ta balkanski kavbojc bo pa ves denar NLB zafural za privatno investicijo. Electa naj financira projekt, saj je najbolj dobičkonosen v Evropi po Jankoviću. Tako je ta projekt nič drugega kot pranje denarja gradbincev in Zorangutana.
Zatarra
29. 06. 2010 12.49
Me zanima, če si bo spoštovana NLB o morebitnem posojilu Jankoviću upala obveščati tudi svoje stranke, npr. uporabnike Klika z obvestili za javnost prek e-pošte itd.. Ker doslej namreč tega še ni storila. Ampak, čakam pa komaj ...