Tujina
Oglas

Ste izgubili avtomobilski ključ ali se vam je pokvaril?

Ljubljana, 28. 02. 2018 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

… Ste izgubili avtomobilski ključ, ali pa se vam je ta pokvaril? Brez skrbi, v podjetju Ključek vam ga lahko pomagajo nadomestiti ...

Nekoč smo avtomobile odklepali tako, da smo morali ključ vtakniti v ključavnico na vratih. In to za vsaka vrata posebej. Čez čas se je potem pojavilo centralno odklepanje na daljinsko, ki je omogočalo odklep vseh vrat naenkrat, na razdalji več deset metrov. Danes pa nam pri nekaterih najnovejših avtomobilih sploh ni treba več potegniti ključa iz žepa, da bi odklenili vrata ali celo zagnali motor avtomobila. Da, tudi ključi so postali “pametni”. Tako kot se je stopnjeval razvoj tehnologije, tako so tudi avtomobilski ključi postali bolj kompleksni. To je precej izboljšalo varnost, a hkrati tudi otežilo izdelavo rezervnih ključev. Če ste nekoč lahko dali izdelati rezervo kar najbližjemu ključavničarju, temu danes ni več tako. Kljub napredku tehnologije, pa se ni spremenilo dejstvo, da se avtomobilski ključi še vedno (pre)radi izgubljajo oziroma pokvarijo. Če pride do katerega od teh neljubih dogodkov, imamo navadno nekje doma v predalu še rezervne ključe s katerimi si lahko pomagamo. Resna težava pa lahko nastane, če se kaj pripeti tudi tem. Zato je bolje ukrepati prej in si omisliti še en rezervni ključ takoj, ko eden odpove ali se izgubi, oziroma morda celo prej, tako da imate na voljo dve rezervi.

 

Pri ključarjih je izdelava avtomobilskega ključa bistveno cenejša

Izdelava novega ključa ali popravilo obstoječega, je sicer pri sodobnih ključih na uradnih servisih precej draga in tudi dolgotrajna stvar. Ključi se namreč avtomobilu identificirajo, zato njihovo kopiranje, oziroma kloniranje ni tako preprosto. Vendar pa lahko skorajda vsak ključ izdelajo tudi nekateri bolje opremljeni ključarji. Cene se med znamkami sicer precej razlikujejo, velja pa približna ocena, da je strošek novega ključa pri ključarju lahko tudi za polovico cenejši, ali celo več.  Poleg tega je celo daljinski ključ lahko izdelan v slabi uri, saj imajo dobro založeni ponudniki vse potrebno večinoma na zalogi. Med ponudnike tovrstnih storitev sodi tudi podjetje Ključek, ki se že vrsto let ukvarja tudi z izdelavo (rezervnih) avtomobilskih ključev in daljincev.

Pri podjetju Ključek vam z najsodobnejšo tehnologijo kopirajo ali celo sprogramirajo ključ. Za veliko večino vozil, pa naj gre za avtomobil, motocikel, ali različna tovorna vozila, lahko izdelate rezervni ključ s kodo za vžig motorja v vseh njihovih poslovalnicah, kjer imajo naprave za kopiranje kode iz ključa na ključ, ali naprave za kloniranje "crypto" transponderjev, pri katerih se na nov ključ prenese cela identiteta originala ter algoritem, po katerem se koda spreminja. Posebne naprave za kodiranje ključev in daljincev v avtomobilu pa imajo v svoji poslovni enoti E. Leclerc Rudnik in Merkur Vič. V vseh poslovalnicah vam sicer ponujajo tudi menjavo baterij, mikro stikal in ohišij avtomobilskih daljincev.

 

Naredite rezervni ključ
Naredite rezervni ključ FOTO:

Tudi druge vrste ključev

Pri podjetju Ključek pa izdelujejo tudi druge vrste ključev. Vedno imajo na zalogi skoraj vse modele ključev, ki se pojavljajo na našem tržišču, tako da večino ključev lahko izdelajo takoj, hitro in natančno, saj za kopiranje uporabljajo najkakovostnejše mašine priznane znamke Silca katere imajo redno vzdrževane in nastavljene. Tako vam poleg avtomobilskih lahko izdelajo vse ključe, od najmanjših ključev za obešanke in nabiralnike pa do bolj kompliciranih specialnih ključev s prečnim profilom, prav tako tudi vse ključe za trezorje in varnostna vrata.

 

Izdelava sistemov zaklepanja

Ker imajo na zalogi tudi pestro paleto cilndričnih vložkov in obešank, vam lahko izdelajo tudi sisteme zaklepanja, pa naj gre za povsem enostaven sistem, več vložkov na isti ključ ali sistem glavnega, generalnega ali centralnega ključa. Z veliko ponudbo ključavnic pa poskrbijo tudi za varnost vašega kolesa ali motocikla. Nudijo vam ključavnice različnih proizvajalcev in cenovnih razredov vendar vse dobre kvalitete.  Pri njih boste našli vse od najenostavnejše zanke do verige ali disk ključavnice z alarmom, saj imajo vedno na zalogi pestro paleto ključavnic znamk ABUS in MASTER-LOCK. Tako bo na njihovih policah vsakdo našel ključavnico primerno za svoje kolo ali motocikel, pa naj bo to stari Pony ali najsodobnejša dvokolesna zverina.

Ključek
Ključek FOTO:

Vse njihove rešitve in storitve si lahko ogledate na spletni strani kljucek.si, ali z obiskom katere od njihovih poslovalnic.

Naročnik oglasa je Ključek d. o. o.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1