Neurejenost turističnega oddajanja stanovanj: (kdaj) se bo to spremenilo?

Vse bolj so priljubljeni najemi oz. oddaje stanovanj ali hiš prek spletne platforme Airbnb, a so lahko pri takšni rešitvi tudi pasti. Ena izmed težav je, da najemniki za seboj pustijo razdejanje, druga pa je črni trg - tudi pri nas. Lastniki oddajajo nepremičnine na črno, ker se jim enostavno ne izplača iskati in pridobiti vseh dovoljenj. Zakaj nimamo nadzora? 

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 11
tim38 12.10.2017 18:33:15
Sam se ukvarjam z oddajanjem in res ne vem kaj gre medijem to tako v nos. Glede na to, da oddajam v okolici Ljubljane je bruto cena okoli 55 eur. na noč za dve osebi za apartma. Poleg tega, da apartma čistiva dve osebi vsaj dve uri in potem še pranje, likanje, urejanje okolice ... Od tega zneska plačam tudi davek in res ne vem o kakšnih bajnih zaslužkih je tu govora. Poleg nenehnega vlaganja v nepremičnino, izboljšav, na razpolago gostu 24/7 ne vem zakaj toliko medijskega prostora tej dejavnosti. V zadnjem mesecu imel dve kontroli eno inšpekcijo, in to v zahvalo tudi vam medijem, ki tako "pumpate", da ljudje resnično mislijo kakšen denar se tu vrti.
Več komentarjev