NiceHash uporabnikom vrnil deset odstotkov sredstev, a vrednost bitcoina je za polovico manjša

Podjetje NiceHash je začelo vračati sredstva, ki so jih z njihovih uporabniških računov ukradli hekerji. NiceHash je rudarjem vrnil 10 odstotkov ukradenih sredstev, v prihodnjih mesecih naj bi sledila ostala obročna plačila. Mnogi pa opozarjajo, da je bitcoin vreden pol manj kot v času napada.

Podjetje NiceHash je ponoči začelo vračati sredstva, ki so jih 6. decembra lani z uporabniških računov ukradli hekerji. Uporabnikom so tako vrnili 10 odstotkov ukradenih sredstev, v prihodnjih mesecih pa naj bi sledila ostala obročna plačila. 

Več uporabnikov je na družbenih omrežjih NiceHasha potrdilo, da so prejeli desetino ukradenih bitcoinov, vendar mnogi opozarjajo, da so ti danes vredni le še polovico decembrske vrednosti. Kot zagotavljajo v družbi, so bili pod enakimi pogoji poplačani vsi uporabniki, nakazali pa so jim izključno bitcoine. Vsako nadaljnje vračilo sredstev bodo vnaprej napovedali, uporabniki pa bodo lahko spremljali postopek povračila.

Bitcoin

NiceHash je rudarjem vrnil desetino ukradenih sredstev. (Foto: Thinkstock)

Spomnimo ...

Hekerji so slovensko družbo NiceHash, ki se ukvarja z rudarjenjem s kriptovalutami, napadli 6. decembra in ji ukradli okoli 4700 bitcoinov v tedanji vrednosti okoli 56 milijonov evrov. Podjetje je dva tedna po napadu ponovno začelo delovati, takrat je tudi sporočilo, da je s skupino tujih vlagateljev zagotovilo sredstva, s katerimi bo svojim uporabnikom zagotovilo stanje na računih, kot je bilo pred hekerskim napadom.

Preiskava napada še poteka, pri tem pa avtorji slovenske družbe sodelujejo s preiskovalci in forenziki. Po napadu so okrepili tudi varnostne ukrepe.

Vrednost bitcoina se v teh dneh giblje pod 10.000 dolarji (8176 evrov). Rekordne vrednosti je ta kriptovaluta sicer beležila decembra lani, ko se je gibala celo okoli 20.000 dolarjev (16.048 evrov) .

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
etul 05.02.2018 15:33:58
Tole men zgleda en velik nate..g,ko so bili bitcoini veliko vredni so bili ukradeni,sedaj k so malo vredni jih bodo pa lastniki dobili vrnjene v isti vrednosti bitcoinov kot so jih imeli tak da se ne bo mogel nihče bunit saj jim bodo razlagali pred 2 mesecema ste imeli isto količino bitcoinov kot jih imate danes.Imam občutek da je nekdo namenoma "ukradel" bitcoine ko so bili veliko vredni jih pretopil v druge nam bolj domače valute počakal 2 meseca da vrednost ornk pade nazaj kupil potrebno količino bitcoinov jih sedaj vrača na račune razlika v vrednosti pa je lepo ostala v enem žepu.
Več komentarjev