Gospodarstvo

Nova Gorica ne bo Las Vegas?

Nova Gorica, 20. 09. 2007 20.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, L.H.
Komentarji
4

Američani zagotavljajo, da bodo upoštevali domačine in spremenili prvotne načrte megazabavišča. Novogoričani so zadovoljni.

V okviru svojega drugega obiska v Sloveniji se je podpredsednica družbe Harrah's Entertainment, ki skupaj s Hitom načrtuje 750 milijonov evro vredno megazabavišče, Jan Jones, v Novi Gorici sestala tudi s županom Nove Gorice Mirkom Brulcem.

V Novi Gorici kot edino možno lokacijo za megazabavišče vidijo območje Ajševice
V Novi Gorici kot edino možno lokacijo za megazabavišče vidijo območje Ajševice FOTO: POP TV

Čeprav podobnosti o projektu, kot tudi ne njegova lokacija, še niso znani, je Jonesova prepričana, da je bil od njenega julijskega obiska narejen manjši napredek. "Občutek je dober. Zadovoljen sem z odgovori," je po sestanku dejal Brulc.

Megazabavišče na območju Ajševice?

Novogoriški župan, ki je bil vesel obljube Jonesove, da na Goriškem ne nameravajo zgraditi novega Las Vegasa, je predstavnico Harrah'sa seznanil s sklepi torkove izredne seje mestnega sveta, pa tudi drugimi zahtevami, ki se glede turistično-igralniškega projekta pojavljajo v novogoriškem okolju.

Mirko Brulc: "Imamo obljube, da bodo naše zahteve upoštevane"
Mirko Brulc: "Imamo obljube, da bodo naše zahteve upoštevane" FOTO: POP TV

Jonesovi je Brulc predstavil območje Ajševice kot edino možno lokacijo za megazabavišče v novogoriški občini. "Lokacija ima nekatere prednosti, kar bomo s kolegi upoštevali," je dejala Jonesova, ki želi, da bi bil turistično-zabaviščni center postavljen na Goriškem. "To je zame pomembno, kajti Novo Gorico smo izbrali zaradi njenih lepot, dostopa do infrastrukture, bližine Italije in Avstrije. Tu je po mojem mnenju prava lokacija," je poudarila Jonesova.

Župan in civilna iniciativa zadovoljni

Sicer pa sta Jonesova in Brulc, ki sta se danes srečala prvič, zgolj izmenjala mnenja, kot kaže pa Američani razumejo zahteve lokalnih skupnosti, je ugotovil slednji. Dotaknila sta se tudi predlaganih sprememb igralniške zakonodaje, ki jih pripravlja ministrstvo za finance in na katere imajo na Goriškem precej pripomb. "Imamo obljube, da bodo naše zahteve upoštevane. Če bo tako, potem je pot dosti bolj odprta kot sicer," je Jonesovi zagotovil Brulc.

Ker sta novogoriški zabavišči Perla in Park usmerjeni predvsem v igralništvo, želijo na Goriškem zgraditi turistični "resort", v katerega bi privabili ljudi iz celega sveta, je pojasnila Jonesova, ki se bo v petek sestala še z drugimi goriškimi župani, v Slovenijo pa naj bi se vrnila novembra.

Jonesova, ki je izpostavila pomen preglednosti projekta ter komuniciranja z lokalnimi skupnostmi in javnostjo, se je danes ločeno sestala tudi s predstavniki severnoprimorske gospodarske zbornice in civilne družbe. Kot je novinarjem povedala predsednica Goriškega društva za kakovost bivanja, ki megazabavišču nasprotuje in zahteva celo referendum, Lucija Mozetič, jim je Jonesova zagotovila, da so prvotne načrti megazabavišča spremenjeni, da ne bi bili za okolje preveč moteči.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lyinx01@volja.net
21. 09. 2007 16.00
Samo glejte da ne boste pol Amerov razpizdli bolše da samo kimate, ker bodo invazijo naredli LOL
salesky@email.si
21. 09. 2007 07.37
Pa lahko bi tud novo sliko Perle nabavli, ker ta, ki jo vedno prikazujete je že zelo zelo stara.
aljaz.zupancic@siol.net
20. 09. 2007 22.38
obljube mate???? faaak kak carji obljubo so dobil!!!!!! kua so ž jenkiji use ublubl pa so pojebal use.č je črno na belem dobr pol ja.
aljaz.zupancic@siol.net
20. 09. 2007 22.36
mamu jim če bojo postavl to gorilo sred vipavske doline.po pa še jelinčič s tisto piramido!!!! matr use jaaaaaa sam ne kje k je narava