Gospodarstvo

Novi lastniki z 18,3 milijona evrov dokapitalizirali Cimos

Koper, 01. 06. 2017 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Denarni vložek v višini 18,3 milijona evrov, kar je šele prvi del, je podjetje TCH Europe, ki jo je v Sloveniji odprla družba TCH Cogeme v lasti sklada Palladio Finanziaria, že vplačalo. V drugem delu pa bodo novi lastniki enega večjih slovenskih dobaviteljev avtomobilske industrije dokapitalizirali še z 1,7 milijon evrov.

Cimos že prejel prvo finančno injekcijo.
Cimos že prejel prvo finančno injekcijo. FOTO: POP TV

Novi italijanski lastniki Cimosa so koprsko družbo skladno z napovedmi dokapitalizirali z 18,3 milijona evrov. Denarni vložek je podjetje TCH Europe, ki jo je v Sloveniji odprla družba TCH Cogeme v lasti sklada Palladio Finanziaria, že vplačalo, dokapitalizacija pa je bila danes vpisana tudi v sodni register, je razvidno iz objave na Ajpesu.

Gre za prvi del dokapitalizacije Cimosa, ki so jo potrdili na skupščini družbe 18. maja.

V drugem delu pa bodo novi lastniki enega večjih slovenskih dobaviteljev avtomobilske industrije dokapitalizirali še z 1,7 milijon evrov, in sicer s pretvorbo terjatve do faktoring družbe Prvi faktor, ki jo je TCH Europe prevzel od družbe Cimosa Tam iz skupine Cimos, v kapital.

Po izvedenih obeh fazah dokapitalizacije se bo osnovni kapital CImosa povečal z nekaj manj kot 43,5 milijona evrov na nekaj manj kot 63,5 milijona evrov.

Novi nadzorniki in nova uprava

Poleg tega je koprsko okrožno sodišče danes v sodni register vpisalo tudi druge sklepe omenjene skupščine. Na njej so ob menjavi lastništva v družbi poleg dokapitalizacije potrdili tudi nove nadzornike.

Po odstopu Walterja Otta Hermanna Gnuareta, Petra Maximiliana Stehleja, Andra Ocvirka in Mitja Mavka so novi nadzorniki postali Federica Mor, Nicola Iorio, Massimiliano Mattietti in Matteo Berti.

V sodni register so bili danes vpisani tudi novi člani Cimosove uprave. Novi predsednik uprave je dosedanji predsednik uprave TCH Cogeme Gino Berti, člani pa Otello Cavaliere, Mariano Zaccariotto ter dosedanji predsednik Cimosove uprave Gerd Rosendahl.

Prodajni postopek za Cimos se je po številnih zapletih zaključil sredi maja. Družba TCH Cogeme je namreč takrat plačala kupnino v višini 100.000 evrov, delnice Cimosa so bile prenakazane na novega lastnika, izvedena pa je bila tudi že omenjena skupščina.

Novi lastniki so takrat napovedali tudi, da bodo do konca maja poplačali pretežni del Cimosovih obveznosti do bank ter zagotovili svežo likvidnost v višini 15 milijonov evrov. V naslednjih treh letih bodo novi lastniki v Cimos po napovedih vložili še dodatnih 50 milijonov evrov. TCH Cogeme in Cimos se bosta združila v novo poslovno skupino, katere sedež bo v Kopru.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frane Šajn
05. 06. 2017 14.45
+1
Cmero bo raje z 28 miljoni € dokapitaliziral Magno!

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.