Gospodarstvo

Novi slovenski tajkuni

Ljubljana, 05. 10. 2007 17.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.M./B.T./A.T.
Komentarji
20

Očitno dobivamo nove vladarje Slovenije. Telekom, Merkur in Sava gredo najverjetneje v zasebne roke.

Očitno dobivamo nove vladarje Slovenije. Telekom, Merkur in Sava gredo najverjetneje v zasebne roke.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matej Rojc
07. 10. 2007 15.58
Ljudje bi se morali zavedati, da je velika večina revežev in da imajo zato tudi veliko moč. No dokler se bodo pustili izkoriščati in voziti peščici JJ pokaverjencev in RKCju, se žal ne bo nič spremenilo.
Bohem
07. 10. 2007 15.42
ZOPET Božo Predalič, Andrej Bajuk in Janez Janša - samo ko jih vidim......v glavnem kozlarija! Takoj sem pripravljen za kakšen bolj pompozen, radikalen način sporočanja nezadovoljstva ljudi vladi, kot pa samo mirno gledati kako državno bogastvo mirno kopni in se nabira le v žepih posameznikov. Škoda, ker se ima večina slovenskega naroda a priori za ovce - tega se še kako zavedajo naši gospodje in to dobesedno VESELO izkoriščajo. Lahko le upamo, da za to kozlarijo (gorenjski trojček), do konca "SDS mandata", ne bo še več podobnih zaslužkarskih pohodov! Lp
hinko.murovec@siol.net
07. 10. 2007 13.35
Politiki so kradli !. Politiki kradejo !. Politiki bodo kradli !. Ko so kradli, so toliko, da nam je ostalo za normalno življenje in še kaj za zraven ( hiške, stanovanja ). Sedaj kradejo in nam ne ostane nič, še za kruh veliko krat manjka. Ko bodo hoteli še krasti ne bo več kaj, saj bo JJ & Co, počedil do fondamenta. Alternative ni, vsi , ki so v politiki ali , ki rinejo v politiko so , če greš tri rodove nazaj že bližnja žlahta. Vsi , ki so šli le mimo politike , so vpleteni v neko obliko " mutnih poslova " in vedo o drugem preveč . Torej ni šans, da bi komu kdaj koli kaj dokazali, ker če bi enemu bi ta za sabo povlekel vse druge in potem bi bila cela Slovenija en velik ali Arest ali legaliziran raj za lopove. Kaj nam ostane? Nič, počakajmo na leto 2041 in potem še enkrat v hosto. LP
bonsai9@email.si
07. 10. 2007 10.42
kritika na j ti bo jasno: ljudstvo ni izvolilo JANŠATA! Na volitvah je je bila izvoljena SDS, ne pa Janša. Pri nas je neposredno bil izvoljen samo dr. Drnovšek ! In je tudi najtežje odstavljiv. Leta 2000 je pa edino Bajuk pršu gor z državnim udarom. Torej nezakonito. Ni bil izvoljen niti posredno.
Prvo Bore
07. 10. 2007 10.38
keinhouse tudi v prejšnjih časih in vedno bodo kradel, ampak social demokrati alias komunisti, so nam pustili živet. Tile nas pa hočejo dati v sodobno suženjstvo, če še nočeš razumeti, pa ne bom napisal, kaj si, ker bodo že drugi napisali in jih podpiram.
keinhouse
07. 10. 2007 10.09
čisto tak bom reku, vsaka rit ma svoje interese. Nikoli ne bo vredu za nobenega, pa naj bo še nevemkaka stranka na vrhu, vsi bodo vedno najvišje "pljuvali" in jih zmerjali. tako prejšno oblast, kot to. Pač politiki so *****, pa če vam je prav al pa ne. Volite kogar hočete, spremenilo se bo le gdo bo ves dnar v svoje žepe tlačil, to je vse.
kritika@email.si
06. 10. 2007 09.41
Dve dejstvi bi izpostavil, ki sta bistveni, da se preseka vozel prerekanja tako na forumu kot med politiki: 1. Ljudstvo je izvolilo Janšo. Torej, če ga je izvolilo, nekaj ni bilo v redu s prejšnjo oblastjo. 2. Janša počne iste svinjarije kot prejšnja oblast. Zato naj dokaže, da je boljši od prejšnje oblasti in naj preneha s tem.
Dejan Keuc
06. 10. 2007 09.22
Mah kje... Da bi se pod JJ dogajale takšne stvari... to pa res ni mogoče.. ;)... Očitno je da JJ sploh ne rabi naslednjega mandata.. saj bo naredil vse kar je mislil že v tem...
hinko.murovec@siol.net
06. 10. 2007 09.19
Lopovi so bili , toda to kar je ustvaril JJ in SDS je višek. In ti lopovi od lopovov, se čudijo in kritizirajo bivšo revolucijo. Barabe, ki omogočajo legalne tatvine in hodijo po cerkvah zafrkavat Boga. Še bo revolucija in če bo do časa, da bom še živ mi bo edina želja te tipe poslat kamor spadajo. Barabe. LP
slivov knedl
06. 10. 2007 09.16
tony_abcde:Bravo!Po dolgem času,končno en pameten komentator.Ni kaj dodati.PODPIŠEM!!
tony_abcde@yahoo.com
06. 10. 2007 09.00
Odgovor sedanje vlade, da česa ne naredi je kot pravi JJ tko je blo že prej, ko je bla prejšnja ablast. Stvar ni samo v zakonih ampak tudi v konkretnem izvajanju in preprečevanju takih stvari. Pri nas vlada korupcija in pa klientelizem. Vodijo ga pa tisti, ki so prej prišli preko politike na take položaje in taki, ki so sedaj po zaslugi sedanje vlade. Med seboj so povezani in jim nihče nič ne more ali pa noče. Razne agencije in tožilstvo so pa itak nesposobni, da bi kaj konkretnega naredili. Vse kar je dobrega in v lasti države se pravi nas bo šlo v roke nekaj posameznikom za sitne pare namesto v roke državljanom RS.
goso
06. 10. 2007 05.20
Nujno je spremenit zakone, da se take lumparije ne bodo mogle dogajati. In mi te ljudi, ki sprejemajo take zakone, volimo. Seveda so krive prejšnje vlade, nova pa tega ni ustavila.
tony_abcde@yahoo.com
06. 10. 2007 01.07
To je tipična praksa bivših socialističnih držav. Vse spraviti na podn in poceni kupiti. Ali pa preko politike priti v dobo stoječa podjetja, biti predsednik uprave ipd. in potem izvesti odkup delnic po netržni ceni in pri tem uporabiti insiderske informacije. Najeti kredit pri NLB kjer sedi nekdo, ki je tudi prišel na položaj preko politike in ti ga z lahkoto odobrijo. Ta ti odobri kredit, zavaruješ ga pa s kupljenimi delnicami. Potem pa ustanoviš podjetje in te delnice preneseš na podjetje kjer so po vsej verjetnosti solastniki ostali predsedniki uprav, razni nadzorniki v NS, člani uprav ipd. In tako postane lastnik podjetja kao neko tretje podjetje. To so počeli levi in to bodo počeli tudi desni.
Matej Rojc
05. 10. 2007 23.49
To je JJ država ne pa pravna država z JJ sistemom in ne s kapitalističnim ali kakšnim drugim sistemom.
kritika@email.si
05. 10. 2007 23.33
Jaz bom začel verjeti v Slovenijo kot pravno državo, ko bodo začeli državni organi preganjati in tudi uspešno zašiti pokvarjene visoke politike in t.i. menedžerje. Do takrat je ta država farsa.
zurbrigen
05. 10. 2007 23.05
Tole da managerji odkupijo podjetje ki ga vodijo je ratala stalnica. Prvo v par letih lepo pripravijo teren, zbijejo ceno ipd. za to pa so še mastno plačani, na koncu pa izvedejo odkup, seveda z denarjem ki so ga prej isti firmi ukradli. Zakonsko bi mogli prepovedat take odkupe-prevzeme.
indefinable.motiv@gmail.com
05. 10. 2007 22.34
Ali seje kdo vprašal, kako so ti ljudje prišli do takšnih vsot denarja? Dokler v Sloveniji ne bo inštitucije, katera bo prevrjala od kod izvor premoženja (in to naj kot v tujini dokaže posameznik), se bo pač kradlo na veliko. Aja ne reče se kradlo, ampak lastninilo.
Matej Rojc
05. 10. 2007 22.11
Podoben položaj kot zdaj se je ustvaril pred 2. svetovno vojno. Potem pa se čudijo, da je prišlo do revolucije. Ob takšnem dogajanju bomo imeli novo "revolucijo" zelo kmalu, odvisno pač kako dolgo se bodo revni ljudje pustili "voziti".
Matej Rojc
05. 10. 2007 22.09
Ah kje pa. To je unikatni pristop JJ, ki nas pelje v "boljše življenje" :))
slivov knedl
05. 10. 2007 20.26
A je tole drugje v EU,oziroma po svetu tud mogoče? Mislim,je to uveljavljena praksa? Močno dvomim.Mislim,da če bi jim že uspel tak manever,ne bi bilo na daljši rok.Šli bi sedet za lep čas!