Gospodarstvo

Od nadzornika do predsednika?

Ljubljana, 19. 04. 2007 14.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za mesti v upravi Aerodroma Ljubljana se je prijavilo 16 kandidatov. Med njimi naj bi bil tudi sedanji prvi nadzornik Čadež.

Na razpis za mesto v upravi Aerodroma naj bi se prijavil tudi Janez Čadež (SLS).
Na razpis za mesto v upravi Aerodroma naj bi se prijavil tudi Janez Čadež (SLS). FOTO: Dare Čekeliš

Na razpis za predsednika in člana uprave Aerodroma Ljubljane je do roka, ki se je iztekel v sredo, prispelo 16 kuvert s prijavami. O kandidatih, med katerima sta tudi dosedanji predsednik in član uprave Vinko Može in Zmago Skobir, bo nadzorni svet družbe odločal v sredo, 25. aprila, so sporočili z brniškega letališča. Na razpis za mesto predsednika uprave naj bi se prijavil tudi sedanji prvi nadzornik Aerodroma Janez Čadež, sicer član SLS.

Javni razpis za predsednika in člana uprave Aerodroma Ljubljana je bil objavljen 10. aprila, v osemdnevnem roku za prijavo pa je na sedež družbe prispelo 16 kuvert, ki jih bo komisija nadzornega sveta odprla v petek. O dveh kandidatih, ki bosta izbrana za predsednika in člana uprave, bodo nadzorniki odločali na seji, ki je sklicana za 25. april, medtem ko se petletna mandata vodenja družbe Možetu in Skobirju iztečeta 6. julija. Tretji član uprave Janez Kolar, ki so ga nadzorniki brez razpisa imenovali 15. februarja, pa tudi po morebitni menjavi preostalih dveh članov ostala v upravi.

Može in Skobir, ki jima nadzorni svet ni podaljšal mandata, temveč se je odločil za izvedbo javnega razpisa, se sicer s prijavama na razpis znova potegujeta za nov mandat v upravi. Za sodelovanje pa sta se odločila, ker čutita odgovornost do uresničitve Strategije razvoja podjetja do leta 2015, ki jo je nadzorni svet družbe sprejel prav na tisti seji, na kateri ni podaljšal mandata omenjenima članoma uprave.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.