Gospodarstvo

Opozorilne stavke najverjetneje ne bo

Ljubljana, 06. 08. 2011 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ker so žerjavisti in uprava Luke Koper dosegli dogovor, najverjetneje tudi opozorilne enourne stavke, ki sta jo za 17. avgust napovedali sindikalni centrali Alternativa in Solidarnost, ne bo.

S stavko bi se postavili v bran stavkajočim žerjavistom v Luki Koper.
S stavko bi se postavili v bran stavkajočim žerjavistom v Luki Koper. FOTO: Dare Čekeliš

Dokončno odločitev mora sprejeti še stavkovni odbor, je sporočil Zdenko Lorber iz Alternative. "Glede na to, da je s preklicem stavke in s preklicem vodenja postopkov za izredne odpovedi stavkajočim sindikata žerjavistov na neki način izpolnjena stavkovna zahteva, bomo v Alternativi v veliki verjetnosti stavko odpovedali," je pojasnil  Lorber.

Ob tem je izpostavil, da je potrebna še odločitev stavkovnega odbora. Lorber pričakuje, da bodo o tem odločali precej hitro, verjetno že v začetku naslednjega tedna.

Sindikalni centrali Alternativa in Solidarnost sta se z napovedjo stavke postavili v bran stavkajočim žerjavistom v Luki Koper, vlado pa so pozvali k zagotavljanju spoštovanja pravnega reda.

Sindikalni centrali sta sicer zahtevali, da Luka Koper takoj prekliče vse postopke za izredno odpoved pogodb o zaposlitvi 23 članom stavkovnega odbora Sindikata žerjavistov pomorskih dejavnosti Luke Koper, vlada in agencija za upravljanje kapitalskih naložb države, ki nastopata v vlogi lastnika, pa naj v Luki zagotovita spoštovanje pravnega reda.

Preberite še: Sindikat žerjavistov in uprava Luke Koper sta uspešno zaključila pogajanja.
 

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rudra
07. 08. 2011 10.36
Tistim ,ki je preverjen način življenja sesati-srebati tuje mleko- so uspeli.Ti se imajo za božje.
tantadruj1
06. 08. 2011 16.53
... ammm... a to je bilo potrebno objaviti? ... kje mi živimo.
tsdafsdfsfgjhtz
06. 08. 2011 14.54
Rajši ne. Ker zdaj je postavljen direktni telekomunikacijski kabel iz Lj v luko koper.